Poradna Nokia Lumia 925

Autor: | Vloženo: 04.01.2014 000 13:27 | Témata: Poradna Nokia Lumia 925

Offline navigace

Ma Nokia Lumia 925 stejnou offline navigaci jako Nokia Lumia 920? Rozhodují se mezi těmito dvěma telefony a offline navigace je pro me důležitá.Děkuji za odpověď.

  • Honza

    Honza

    4. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ano, má. Lumia 620, 820 a všechny vyšší modely Lumií mají plnohodnotnou celosvětovou offline navigaci HERE Drive+.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • David

      4. ledna 2014 - David

      Mnohokrát děkuji za odpověď. Koupil by jste si L925 nebo L920?. Když pominu, že L920 je těžká, není tak hezká a má asi trošku horší foťák, ale je cca o 2.500 Kč levnější? L925 má zase menší HDD. Display mi je asi jedno. Beru v potaz to, že za rok jsou oba telefony staré. Děkuji za odpověď


    • David

      4. ledna 2014 - David

      Když L925 nemá bezdrátové nabíjení, resp. se musí dokoupit kryt, tak bezdrátové nabíjení asi také nepotřebuji.


    • Honza

      4. ledna 2014 - Honza

      Osobně bych si koupil asi 920, kvůli ceně. A i kdyby stály stály stejně asi bych se rozhodl pro 920, kvůli IPS displayi a 32GB paměti, možná bych váhal nad 925 od Vodafone s 32GB.


    • David

      8. ledna 2014 - David

      Dnes jsem měl oba telefony v ruce. Nejprve jsem zkoušel L925 v T-mobile. Lepší fotky, lepší display (ať mě nikdo neříká, že IPS je lepší než Amoled, IPS je něco jako televize plazma se sklem), je hezčí a lehčí. Paměť je o polovinu menší, ale dá se za 9.997 Kč koupit u Vodafonu s 32 GB. Poté jsem zkoušel L920 v Mobil pohotovost. Fotky o něco horší, ovládání focení také o něco horší, mnohem horší design, ale co je nejhorší tak je váha. Ta váha mě odradila. L920 jsem držel asi 15 minut na připojené nabíječce u pokladny, držel jsem ji jednou rukou a musím říci, že že mě bolela ruka. Když držíte telefon oběma rukama, tak je to celkem v pohodě, když ji držíte v jedné ruce chvilku, tak to také jde, ale když ji držíte 15 minut v jedné ruce a v jedné poloze, tak je to hrůza. Jediné, co mě odrazuje na L925 je telefonování při slabším signálu, což už jsem jednou zažil a je to nepříjemné. Druhá věc je ta, ale to se týká i L920 je, že nejde vyměnit baterka. Já byl zvyklý tak max. jednou za rok vyměnit baterii, ale tady to nejde. Na co mě je doživotní navigace, když odejde baterka. Dá se vůbec baterie v servisu Nokia vyměnit? Jinak manželka má Lumii 800, váha tuším cca 139 g a je to těžké pádlo (L925 váží asi stejně, ale nepřišla mě tak těžká). Nyní manželce nejde spustit, tak jsme ji dali do servisu a jsem zvědav, jestli ten telefon jde rozdělat.


    • Anonymní uživatel

      9. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Na tu váhu u L920 se dá rychle zvyknout, sám ale doporučuji L925. Mám ji a jsem spokojeny nad velkou míru, a to jsem středně náročný uživatel. Co se týká toho signálu, tak problém bude pouze u T-mobile.. Když jsem měl O2 tak jsem měl plný singnál na 3G ( H+ ) .. Ted mám Go mobil ( T-mobile ) a signál je o dost horší.. na vesnicích pouze na 2G a sem tam chytnu 3G.. ve městě už to je pohoda a kdyby Go mobil poporovalo LTE tak by taky nebyl problém.. odzkoušeno.. Baterie se dá vyměnit jak v servisu tak i při troše zručnosti si ji vyměniš sám doma.. Dokonce je na netu návod jak dodělat bezdrátové nabíjení do L925 aby se nemusel používat specialní škaredý kryt na nabíjení..


    • David

      9. ledna 2014 - David

      Díky za radu. Problém je v tom, že posledních 20 let jsem žil v Praze a nyní už čtvrtým rokem žiji na vesnici u Pardubic, kdy cca před 3 lety měl Vodafone i O2 špatný signál, jenom T-mobile byl Ok. U T-mobile jsem už asi 17 let a tak se bojím, že ten signál bude u tohoto telefonu špatný. Já mám 2,5 roku Nokii E52 (předtím jsem měl nějaké HTC za 14.000 Kč, které mě ukradli) a jsem nadmíru spokojen, protože hodně volám, baterka vydrží, navigace, když jedu druhým autem bez navigace tak funguje dobře, ale nemohu při navigaci telefonovat. Největší problém Nokie E52 je internet. malý display...Manželka má L800 (nyní v servisu, protože nešla zapnout), děti Sencor element P400, manželka náhradní telefon xperii a všichni dobrý signál. Tak jenom, abych u Vodafonu nekoupil L925 a potom bych měl doma s T-mobile problém se signálem, protože ten telefon by asi nešlo vrátit. E52 bych neměnil, ale pořád někde čekám a nejlepší zábavou je internet, což na E52 je problém, to nejnutnější si vyhledám, ale na nějaké surfování to není.Do L920 asi nepůjdu, to by musela být za 5-6 tis. Kč, protože ten design je stejný jako u L800, je těžká, hůř fotí, bez bezdrátového nabíjení se obejdu. Takže vítězí L925, ale bojím se špatného telefonního signálu a málo dostupných aplikací oproti androidu.


    • Anonymní uživatel

      9. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Pokud už máte T-mobile s dobrým signálem na vesnici, tak nemusíte mít u L925 strach.. Ty kecy o zhoršeném signálu nebyly úplně na mistě.. z určitého důvodu má telefon pouze hlinikový rám, zbytek je z polykarbonátu.. Navíc jak říkám.. měl jsem v jinými operátory plný signál všude, jen T-mobile je na tom hůř, ale důvodem je horší pokrytí ( vesnice na severní moravě, velká plechová hala v práci kde se signál ruší veškerou elektronikou.. ) ...A co se týká aplikací.. Je jich sice méně než u Androidu, ale na druhou stranu kolik jich u androidu skutečně funguje.. Podle mých zkušeností fungovala jen polovina toho, co jsem postahoval a zbytek pouze zasíral paměť.. A jak říkám každému, kdo hledá, tak i na WP store najde co potřebuje.. Já mám vše co potřebuji a neztěžuju si.. Aplikace běží, mají pravidělně aktualizace, telefon se neseká jak bývalý SG3 ( měl jsem ho pouze 2 tydny, pak jsem ho vrátil a kupoval L800, a po ni mam ted L925 ) ..


    • David

      9. ledna 2014 - David

      Tak díky za radu. S E52 i jinými telefony doma nemáme s T-mobilem problém. Máte pravdu s tím androidem, děti (6 a 9 let) mají Sencor element P400, stojí cca 3.000 Kč, za ty peníze úžasný, ale dneska se mě poprvé seknul, pro děti super telefon, rychlý, akorát do ruky, ale ten android se asi po čase zaseká. Foťák příšerný...Kdyby L925 byla 4" jako Iphone nebo ten zmíněný Sencor, tak bych nic neřešil. Asi si ji koupím u Vodafonu za 9997 Kč, i když je pro mě trošku velká, ale na to si asi zvyknu. Mnohokrát děkuji za radu.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. ledna 2014

    Já si zrovna nejsem jistý , ale u 925 byla offline navigace snad v 95 zemích.. Mám Lumii 925 a je offline. Pokud se nepletu tak nižžší modely u Lumii měli navigaci omezenou pouze na ČR a SK.. Nevím zda do toho patří i L920..
    Myslím si že rozdíl je mezi aplikaci Here drive ( nižší modely Lumii ) a Here drive+ pro L925 a výš..

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.