Poradna Nokia Lumia 925

Autor: Anonym | Vloženo: 03.10.2013 000 18:43 | Témata: Poradna Nokia Lumia 925

Anonym

Lumia 925 nebo Xperia Z1?

vybírám mezi těmito mobily. Cenový rozdíl neřeším. Jen mě zajímá jak se dá zvyknout na WIN8 v mobilu, do teď jsem měl android a trochu se toho přechodu bojím, pokud bych se rozhodl pro Lumii. Ještě jsem uvažoval o Lumii 920 nebo HTC ONE. Jde mi o to, zda se dají sehnat aplikace na W8 podobné androidu. Pak je pro mě podstatná výdrž, displej a foťák. a hlavně stabilita systému = proto mě láká W8. Android mě přijde poslední dobou dost špatný co se týče oprav chyb. Mám Xperii P a prostě mi vadí, že se ví o daných SW problémech a ani 2 aktualizace tyto problémy nevyřešily (dlouhé načítání dialu, po přijmutí hovoru mobil ještě 1-2s zvoní atd)
předem díky za doporučení a rady

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    3. října 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj. Windows je bezkonkurenční ve stabilitě systému a celkové jednoduchosti. Foťák je perfektní u všech vyšších lumii(1020, 920, 925, 820), tam špatný krok udělat nemůžeš. No a o aplikace bych se vůbec nebál. Všechny které jsem potřeboval jsem sehnal. Já osobně mám Lumii 820 a s vydrží baterie se při normálním používání (wi-fi, hry, hudba, sms) dostanu na den a půl až dva. Jo a ještě k té stabilitě. Za celou dobu co svoji 820 mám, jsem nezažil žádné zaseknutí, spadnuti se nebo restartu telefonu. Já osobně bych se už k androidu nevrátil. Pokud chceš ještě něco vědět, ptej se.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      3. října 2013 - Anonymní uživatel

      díky za rychlé a stručné info. možná mi pomohlo se rozhoupat a opustit vody "robota" :)
      teď ještě přemýšlím, zda 925 nebo 920? po přečtení pár srovnání mě to táhne spíš k 920 a to ani neřeším cenový rozdíl který je už dnes cca 3500. výhody 920: displej (čitelnost na slunci), jednolité tělo, trochu se bojím ty váhy... Spíš přemýšlím co je na 925 o tolik peněz lepšího?
      co se týče WP8 - jak rychle sis zvykl na ovládání?


    • Anonymní uživatel

      3. října 2013 - Anonymní uživatel

      Na ovládání jsem si zvykal asi dva dny, než jsem zjistil kde mám co hledat a jak dělat. Hlavní rozdíly mezi 920 a 925 je materiál těla telefonu a dizajn, váha a to je tak asi všechno. Váhy 920 bych se nijak zvlášť nebál. Moje 820 má 160 g a nevadí mi to (před tím jsem měl Samsung Galaxy s2 s 115g).


    • Anonymní uživatel

      3. října 2013 - Anonymní uživatel

      neporadíš v jakém shopu koupit Lumii 920 s Apollem?? vím že je to asi 50 na 50 , ale přeci jen kdyby náhodou jsi věděl.. a hlavně jak poznám třeba v obchodě, že již apollo obsahuje? díky


    • Anonymní uživatel

      3. října 2013 - Anonymní uživatel

      ... oprava: samozřejmě jsem měl namysli AMBER :) omlouvám se, je vidět že ve WP ještě trochu plavu.
      pokud mít amber nebude, pochopil jsem správně že je možné aktualizovat?


    • Anonymní uživatel

      3. října 2013 - Anonymní uživatel

      S tím kde koupit už aktualizovány telefon neporadím, sám to nevím. A ano, software si můžeš aktualizovat sám ručně http://wmmania.cz.... Takže není problém. Vynucené aktualizování je legální a nepřijdeš o záruku. Jo a v obchodě to podle krabice bohužel poznat nejde. To by jsi musel jít do softwarové části telefonu.


    • Anonymní uživatel

      9. října 2013 - Anonymní uživatel

      OK, ještě se prosím tě zeptám, zda umožňuje Lumia odmítnout volájícího zprávou a zda jde vypnout vyzvánění, když mi někdo volá, aniž bych mu to položil. A byl jsem zvyklý na svítilnu, tak jestli je možné rozsvítit diodu u Lumie. Díky


    • Anonymní uživatel

      9. října 2013 - Anonymní uživatel

      Ano jde odmítnout volajícího zprávou. Možnosti zpráv najdeš v nastavení->aplikace->telefon->textová odpověď ->zapnuto a zvolíš si zprávy. Vypnout vyzvánění aniž by jsi volajícího odmítnul se dělá tak že při vyzvánění zmáčkneš tlačítko hlasitosti dolů (telefon zvoní, ale bez zvuku). No a na použití svítilny je aplikace BATERKA, najdeš jí na storu.


    • Anonymní uživatel

      9. října 2013 - Anonymní uživatel

      super.. díky :)


    • G21

      16. října 2013 - G21

      Měl jsem možnost používat L925, Xp Z, ONE.

      L925 není žádný krok vpřed oproti 920, ba naopak mi vadila vystouplá čočka foťáku.

      U Z jsem byl trochu v rozpacích, papírově dokonalá záležitost v pěkném obalu, ale po vystřízlivění mi připadal displej jako z L820, foťák bez expoziční kompenzace do plusu nebyl schopnej udělat fotku, android od Sony mi připomenul doby Galaxy Mini, zlatej HTC ONE.

      I když HTC One bez rovného pevného zadního obalu je luxusní kolíbající se želvička na stůl do kanceláře. Jednou rukou opravdu telefon nezkrotíte ani za nic.

      Nevím, ale já jsem se zasekl na IPS L920, opravdu nejlepší pokoukáníčko, v kombinaci s pevným Gorilaglass 2 a oleofobní vrstvou pro čistší používání a při zapnutí vysoké citlivosti (opravdu můžete "matlat" v rukavicích nebo těsně nad displejem). Všude skloňovaná stabilita systému je taky částečně marketing, Android je Android, ale WP8 se umí také kousnout a vymyslet nějaký BUG. WP se mi podařilo zakousnout 3x za půl roku, kdo z Vás to má?
      1x restart kvůli mediaplayeru, 1x restart kvůli nevědomosti a záseku IE a 1x restart kvůli procesům v pozadí při včerejší přípravě na aktualizaci Amber.

      S výdrží baterie nemám problém, v kanceláři bezdrátový fatboy v autě bezdrátový stojánek... Otázka je životnost samotné baterie. Telefon vydrží na jedno nabití až 2,5dne (tedy když si zapnete data jen na tu chvilku kdy je používáte). Při běžném používání 38hod, při malinko vyhroceném používání (pracovní den) 26hod, při intenzivní session s IE na wifi 6-7hod. Při obnovování emailu, čtení zpráv, rss čtečky... 16hod online 3G/Wifi. V případě samotné navigace, bez zapnutých dat a hudby je reálná doba 8hod. Pokud budete kombinovat data, navi a třeba hudbu pak se začne telefon extrémně hřát a po 4hod baterie padne za vlast.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.