Poradna Nokia Lumia 920

Autor: Anonym | Vloženo: 02.12.2013 000 22:34 | Témata: Poradna Nokia Lumia 920

Anonym

Hloupá kalkulačka

Zajímalo by mě, jestli vás také tak překvapilo, že Nokia/Microsoft vybavil svůj špičkový telefon tak neuvěřitelně hloupou kalkulačkou? Každá obyčejná kalkulačka repsktuje základní pravidlo, že násobení/dělení má přednost před sčítáním(odčítáním, proto když vyťukáte 2+2x3, výsledek je 8, ale Lumia toto očividně nezvládne, páč výsledek dá 12, protože nejprve sečte a pak násobí. Trochu smutné u tak jinak špičkového zařízení.

  • Adam_

    Adam_

    3. prosince 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Záleží jestli se operace provádí ihned nebo jestli se zadá výraz a pak očekáváte výsledek. Chová se to stejně jako kalkulačka ve windows. Pokud máte přeplou na basic tak vyjde 12. V okamžiku kdy zmáčknete násobení se vám spočte výsledek. Pokud kalkulačku přepnete do scientific modu (na mobilu otočíte mobil tak, aby byl horizontálně), tak budete vkládat výraz, který se spočítá až při požádání o výsledek.
    Popravdě hloupý je v tomto případě si myslím, že je chyba na straně uživatele.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      3. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Já nevím ale Vám to nepřijde hloupé, že člověk musí svůj mobil otáčet do horizontální polohy, aby se instalovaná windowsovská kalkulačka začala chovat alespoň trochu rozumně, tj. jako snad každá i obyčejná kalkulačka? Kdyby se řeklo, že to prostě nejde, protože je to takto - z nějakého důvodu - naprogramované, ale když otočením do horizontální polohy (oním přepnutím do "vědeckého modu") to najednou jde, pak proč by to tak nemohlo jít i v základním modu?
      A že si jde koupit na windwos store - a) proč bych měl utrácet - byť sebemenší - peníze za tak základní věc jako kalkulačka?
      b) právě tím, že si něco takového nemusím kupovat, tím se podle mě má odlišovat windows od androidu, kdy dostanu onen otevřený systém a pak si ho teprve stahováním a kupováním milionu aplikací začnu teprve dodělávat do více praktické a funkční podoby.


    • Adam_

      3. prosince 2013 - Adam_

      Ne, jednoduchá kalkulačka - jednoduché zadávání, složitá kalkulačka - vkládáme výrazy.
      Popravdě s každým softwarem se člověk musí naučit zacházet, buďte rád, že se pro zadávání nepoužívaj staré metody jako pre nebo postfix, to by bylo teprve terno, zase by to vyřešilo tyto problémy.
      Nikdo vám nebrání si stáhnout jinou aplikaci, případně napsat microsoftu, ať to změní. Jistě se najdou i vědecké kalkulačky zdarma.


    • Václav

      3. prosince 2013 - Václav

      Adam má pravdu, takto prostě jednoduché kalkulačky fungují, počítají mezivýsledek při každém operandu, a tedy 2+2x3 je 2+2=4x3=12 a tedy výsledek je správně (mezivýsledek zobrazí při každém operandu). Pokročilé kalkulačky umí vyhodnotit celé výrazy a 2+2x3 počítá jako 2+(2x3)=8 (výsledek zobrazí až po zadání celého výrazu). Výhodou kalkulačky v Lumii je, že dostanete hned tři kalkulačky, základní (které pochopitelně počítá správně s mezivýsledky), vědeckou (která taktéž počítá spravně celé výrazy, a programátorskou (ta počítá stejně jako vědecká). A pochopitelně vám nic nebrání si nainstalovat další kalkulačky z WP Store.


  • Václav

    Václav

    3. prosince 2013

    Nezkoušel jsem, ale kalkulkulaček máte na WP Store celou hromadu... a mnohem lepších.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      3. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Ale placených !!! Také jsem si ji koupil za 35,- Kč a spokojenost.


    • Václav

      3. prosince 2013 - Václav

      Placených i zdarma


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.