Poradna Nokia Lumia 920

Autor: | Vloženo: 08.04.2013 000 17:29 | Témata: Poradna Nokia Lumia 920

Dotaz

Dobrý den

Mohl byjste sem napsat klady a zápory mezi w8 a androidem ?
A ke komu se vic hodí jaky sistem

děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. dubna 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj,
    https://mobilni-telefony.heureka.cz... ---- s tím, že problémy spojené s WP7-7,8 se nových Lumií netýkají.
    Oba systémy (WP:Android) se rozvíjí nezávisle na sobě, ale částečně se ovlivňují (např.v tom, jak se snaží pokrýt některou výhodu opačného systému, případně odstranit nějaký nedostatek). Vítězem je zákazník, který dostane do rukou opravdu propracovaný kousek.
    Poctivě popsat klady a zápory je skoro nemožné, protože to, co dnes vnímáme jako nedostatek, zítra už bude odstraněno.
    Android už není jen zábava a multimedia a Windows Phone 8 už není jen pochodující kancelář = oba systémy se postupně sbližují. Největší principiální rozdíl je v otevřenosti, či uzavřenosti ekosystému. Každé řešení má své klady i zápory.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
  • Tom

    Tom

    10. dubna 2013

    Andorid
    výhody: velké možnosti upravování a konfigurace, velká uživatelská základna, velké množství aplikací a především her.
    nevýhody: roztříštěnost platformy, vyšší HW nároky, nižší spolehlivost a bezpečnost, složitější, velká závislost na Google službách.
    Platforma je vhodná především pro děti na hraní her, nebo pro ty co se rádi vrtají v telefonu (geeky). Platforma je více otevřená, ale postupně se uzavírá (minimálně s verzí 4.x příchází řada omezení, které jsou pochopitelně k dobru věci, resp k většímu sjednocení)

    WP:
    výhody: jednotnost platformy, jednotnost a jednoduchost ovládání telefonu i aplikací, vysoká spolehlivost a bezpečnost, nižší HW nároky, lepší provázanost s Windows na PC, bezplatné offline mapy, bezplatný office.
    nevýhody: menší uživatelská základna, méně aplikací resp především her, menší možnosti konfigurace.
    Platforma je vhodná spíše pro normální uživatele, který telefon mají především pro pracovní účely (telefonování, sms, emaily, internet, navigace, ...) a nemají potřebu v telefonu neustále vrtat. Platforma je spíše uzavřenější, nicméně v určitých oblastech se pomalu otevírá (minimálně s příchodem WP8).

    Pochopitelně obě platformy jsou vhodné pro nenáročné uživatele, kterým je v podstatě jedno co v telefonu je za OS (tj. největší skupina lidí). Tak jak říká miabonus, obě platformy mají své výhody i nevýhody, nelze říci obecně která je lepší, každému vyhovuje něco jiného.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (8)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.