Poradna Nokia Lumia 920

Autor: | Vloženo: 27.01.2013 000 15:51 | Témata: Poradna Nokia Lumia 920

Doplnění předchozího...

Chloubou modelu Lumia 920 je jeho fotoaparát a videokamera. Základem je snímač s rozlišením 8,7 Mpix (3 264 × 2 448 pixelů), BSI senzorem a působivou světelností f/2.0, což telefonu umožňuje fotit dosud nevídané mobilní snímky ve špatných světelných podmínkách. Optiku zajišťuje, jak je u finských telefonů obvyklé, proslulý Carl Zeiss. Především se ale fotoaparát pyšní přívlastkem PureView. V tomto případě označuje především přítomnost optické stabilizace obrazu (OIS), což umožňuje soustava „plovoucích čoček“ .
Kontra/
S těmito parametry tak nečekáte nic jiného než nejvyšší kvalitu. Bohužel se jí zpočátku dočkáte pouze částečně. Za dobrých světelných podmínek kvalita fotografií zklame. Fotoaparát nedostatečně ostří a barvy působí mdle. Ideální není ani vyvážení bílé, když je nebe plné mraků.
Promiňte, ale když je fotka nezaostřená, je na vyhození a foťák nemůže být označován za vynikající. Pokusně jsem si pořídil N. Lumia 620 (před několika měsíci) a je to jedním slovem katastrofa. Jsem sice "nokiař", ale nemám chuť vyhodit peníze zbytečně. Proto ještě váhám mezi S 3 Galaxy.

  • Pavel

    Pavel

    27. ledna 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Jak jsem již řekl co jsem viděl tato lumie fotí na výbornou a v špatných svetělných podmínkách nemá konkurenci, asi jste měl na mysli že jste si pořídil lumii 610 a ne 620 ta se ještě neprodává, a ano lumia 610 nefotí dobře je to také u nás zatím nejzákladnější a nejlevnější lumie na trhu. Nokii lumii 920 bych si troufl označit jako top telefon na trhu co se týče designu, výkonu a i fotoaparátu jen je trochu těžší, navíc vám toho nabízí mnohem více než již doprodejový galaxy s3 to už si raději počkat na s 4 ale osobně vám rozhodně doporučuji lumii 920

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karel Junga

      27. ledna 2013 - Karel Junga

      Děkuji. Máte pravdu, 610. Byl jsem z ní šokovaný a opravdu na Nokii zanevřel z mnoha důvodů. A je mi to líto, neboť jsem byl s touto značkou vždy spokojen. Důvodem nebyl jen nekvalitní foťák. Posledním mým předchůdcem byla E71 (asi desátá Nokia a nikdy jsem neměl problém s přechodem na novější, dnes si nevěděli s přenosem kontaktů rady ani na T-MOBILE prodejně, kde na to mají strojek!! a tvrdili, že s Nokii strácejí trpělivost) Nakonec jsem to převedl komplikovaně ve spolupráci s Nokia Suite/Windows kontakty/Google!!! Běžný uživatel nemá šanci!. 610 nesahá E71 ani po palec u nohy! Je to ostuda Nokie a jedním z důvodů jejich. propadu. Program ZUNE mi rozhodil i původní Nokia Suite v PC, jak jsem četl, už u 920 naštěstí nefiguruje. Bohužel, ovládání hlasitosti je stále společné pro celý tel., nepodporuje paměťové karty, mapové podklady a celá navi. k horšímu... Opravdu jím nerozumím...zákazníci utíkají kvůli v podstatě lehce řešitelným blbostem.


    • Jirka

      28. ledna 2013 - Jirka

      Kontakty se jednoduše přenesou pomocí bluetooth, je to ostuda prodejce T-MOBILE.


    • Karel Junga

      28. ledna 2013 - Karel Junga

      Jirko, není to ostuda prodejce. Tak jak popisuješ to samozřejmě nejde. Nejde to ani přes kabel. Systemy jsou naprosto nekompatibilní. Napsal jsem dotaz na Nokii, oni toto potvrdili a poslali mi komplikovaný návod jak to provézt. Jednu z variant jsem popsal výše. Dnes předpokládám má operátor metodiku, při zahájení prodeje jí neměl a neuměl to. Musel jsem zkoumat sám.


    • JIrka

      28. ledna 2013 - JIrka

      Kontakty lze do Lumie 610 nahrát:
      -přímo přes bluetooth
      -exportem kontaktů do souboru(např. csv), a následným velmi jednoduchým importem přes live účet
      -přes SIM kartu


      Pokud něco z toho nepodporuje váš starý telefon není to chyba nového přístroje.

      Je to pochopitelně chyba prodejce, bohužel na denním pořádku. Kdo konkrétně vám takle blbě poradil?


    • Karel Junga

      28. ledna 2013 - Karel Junga

      Navykládejte nesmysly. Přes bluetoot to jednoznačně nejde. Jak jsem řekl, potvrdila to i NOKIA. Prostě E71 s 610 nepropojíte. Samozřejmě, že musíte exportovat do souboru scv (v PC)....ale vy se na to díváte dnešním pohledem, ve své době to tak jednoduché nebylo a dodnes s tím má drtivá většina běžných uživatelů problém. Kdo mi takhle blbě poradil ?? No opakuji asi po třetí, že NOKIA. A prosím Vás, nevykládejte mi o přenosu přes SIM. Jednak tisíc kontaktů nepřenesete, jednak tam není všechno. Ale to už mě zkoušíte, že? Nehodlám tu vypisovat slohové práce a řadu nekorektností zmíněného tel. S takovou zkušeností jsou pak obavy z další koupě snad pochopitelné (snad alespoň někomu). Názory mi takto stačí. Dokonce jsem spokojený a rád, že snad ten foťák je OK. Škoda, že neřešili ještě to společné ovládání hlasitosti... Možná si jí koupím. Už kvůli sadě v autě... Vážím si všech odpovědí a děkuji za ně. Pomohli mi.


  • Jirka

    Jirka

    28. ledna 2013

    Lumia 920 má opravdu vůbec nejlepší fotky ze všech mobilních telefonů. Za špatného osvětlení to bylo jasné hned od začátku. Za dobrého osvětlení, protože SW obsahoval chybu, ovšem fotil spíše průměrné fotky. To však již odstranila poslední aktualizace, a foťák Lumie 920 fotí naprosto perfektně.
    Jinak srovnávat (byť jen foto) Lumii 610 za cca 3tis s telefony Lumia 920 a SGSIII oba za cca 13tis, je trochu mimo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Karel Junga

      28. ledna 2013 - Karel Junga

      Nesrovnávál jsem s Lumia 920, ale s 5 let starou E71. Navíc, Lumia 610 jsem pořídil k odzkoušení nového OS v době kdy byl vychválenou novinkou, za více než dvojnásobnou cenu neš je dnes. Trvám na tom a nejsem sám, že tento telefón je tragedie, krokem zpět a připravil Nokii o spoustu klietů. Jsem u této značky zvyklý na kvalitu a své zvyky nehodlám měnit. Děsí mě, že Lumia 920 opět špatně ostří (za takové prachy). Je sice pěkné, že to vychytali v aktualizaci, ale značku to znovu oslabilo. Letos poprvé nevyplatili dividendu a propouštějí tisíce zaměstnanců. Jsem patriot, ale ne za každou cenu.


    • JIrka

      28. ledna 2013 - JIrka

      E71, stejně jako Lumia 920 jsou top modely (každý z jiného roku). Lumia 610 je lowend. Nelze to srovnávat.
      Každý mobil má po uvedení nějaké problémy (včetně E71), které se obvykle vyřeší updatem, u lumie 920 uvedené problemy řeši již dostupný update portico.
      OS u Lumie 610 a Lumie 920 je jiný, nelze srovnávat user experience mezi těmito dvěma telefony.
      Nevidím souvislost mezi kvalitou fotek a vyplácením divident.
      Nikdo vám tento telefon nevnucuje, kupte telefon jaký bude vyhovovat vám, klidně korejský samsung. Že nejste sám tu taky nikoho nezajímá.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.