Poradna Nokia Lumia 900

Autor: Anonym | Vloženo: 16.11.2013 000 13:37 | Témata: Poradna Nokia Lumia 900

Anonym

Update na W8

Chci se zeptat, je možné windows 7.8 aktualizovat na w8?

  • Jakub

    Jakub

    16. listopadu 2013

    Nelze, aktualizace jsou možné jen v rámci verzí 7.x

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      16. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      To je dost naprd, ne? .. Když si teď koupím Lumii s W8 a najednou vyjde W9, tak budu opět tratit.. a to se mi za ty peníze moc nechce..


    • Jakub

      17. listopadu 2013 - Jakub

      W9 určitě nevyjde jen tak "najednou". Až někdy bude W9, což bude kříženec mezi WP8 a WinRT8 bude pochopitelně potřeba jiný HW (což ostatně už teď WinRT8 vyžaduje jiný HW než WP8). Nicméně to je daleká budoucnost, a nebude tu dříve než v roce 2016, ale spíše ještě později.
      Navíc MS garantuje že pro WP8 bude vydávat aktualizace minimálně pod dobu 3let od minor verze. WP8 také dostanete WP8.1 a tedy pak ještě minimálně tři roky budete dostávat další updaty. Je tedy pravděpodné, že bude i WP8.2 a možná i WP8.3 a WP8.4 (mohou se pochopitelně jmenovat jinak).
      Tedy patrně v budoucnu na současné WP8 telefony nedostanete W9, ale to bude zcela jiný OS, a je to jako by jste teď chtěl na WP8 telefon nahrát WinRT. Ale přesto budete dostávat další aktualizace s mnoha vylepšeními. W9 přitom z pohledu uživatele nebude přinášet nic zásadně nového (půjde spíše o nové HW technologie, a sjednocení platformy pro vývojáře)

      Pro srovnání, u Androidu výrobci negarantují vůbec nic, a je běžnou praxí, že telefony rok po uvedení již nedostávájí žádné aktualizace.
      Ostatně kolik telefonů starších než jeden rok si myslíte že dostanou nejnovější Android 4.4?

      A ještě doplním, to že MS takto drží hlavní verze, které mají garantovaný upgrade vede k podstatně menší roztříšťenosti platformy, v podstatě všechny telefony s WP mají buď poslední verzi WP7.x (WP7.8) nebo poslední verzi WP8.x (tedy WP8.0 GDR2). Drobná nevýhoda je, že pokud budete kupovat telefon v době těsně před příchodem nové verze (tj někdy v roce 2016-2017), tak bohužel dostanete verzi kde možná nepůjde upgradovat na tu nejnovější. Ale třeba to do té doby MS nějak vyřeší (např zárukou na upgrade jako třeba to dělá u Office (pokud jste si např kupoval Office 2010 těsně před uvedeném Office 2013, dostal jste zákuku na upgrade na Office 2013 zdarma). Ale to je ještě daleko.

      V tuhle chvili je jasné, že kupovat WP7 nemá moc smyls (pokud teda nejste nenáročný a nestačí vám opravdu základní systém). A nákupem WP8 naopak o nic nepřijdete.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.