Poradna Nokia Lumia 900

Autor: | Vloženo: 02.05.2013 000 16:12 | Témata: Poradna Nokia Lumia 900

Lumia 900 nebo 820

Dobry den, co myslite lumia 900 nebo 820? Lumia 900 je uz delsi dobu v doprodeji, proto je tezsi ji sehnat i v obchode kde mate napsano skladem. U lumie 820 bych rekla ze jedine o co jde je WP8. Nokia lumia 900, nevim proc ale i podle negativnich recenzi u kterych je videt ze na tento telefon presli vyhradne androidysti, kteri nevedi ani o cem mluvi a snazi se telefon jen schodit a pomluvit a oznacuji se jako guru, no tak jako je mi z toho az zle! Chovaji se stejne jako na prodejne kde vam primo znacku lumii vymluvi a nacpou vam samsung, presne tak jako me cinckou sitku samsung galaxy s III miny, jako po pravde mam tablet a aplikace plne stejny jak v tomto telefonu jediny co mi v tebletu chyby je slot na sim kartu, jako nerikam ze neni krasny a pusoby velice elegantne ale to neni vse, hlavne ty reklami kdyz mate zapli internet, ty fakt zeru :D
Omlouvam se nak jsem se unesla, tedy k otazce : jak jsem rikala nevim proc ale jako nejlepsi telefon, ktery nokia vyrobila je podle mne lumia 900 i presto ze nebude mit WP8, samozdrejme jsou i borci kteri umi tel. Preinstalovat na co koli:) jinak WP8 mi nic moc nerika a nerekla bych je je tam naky velky rozdil nebo ze je dulezitejsi nez WP7, nevim no co myslite vi, ja si jen myslim ze vlajkovou lodi vzy bude lumie 900(rychlost, kvalita a pevnost displeje,fotografie ktere snad nema v takove kvalite zady jiny telefon, a pod.) i kdyz za chvili jeji prodej zanikne.
Hledam lumii 900 na splatky jelikoz se tohodle pana dokonaliho androidicka nemuzu zbavit, hlavne ze ho lidi zboznuji, no hold nekomu to staci, nez vam jednou upadne :D
Do lumie 900 jsem jsem se uz prvne zamilovala ani 800stovka na me nemela takovi vliv, vlastne ta me nezaujala nijak. Nevim proc ale byla to laska na prvni pohled :D samozdrejme si taky rikam abych neudelala chybu, WP v telefonu je preci jen hodne velky skok a podle vsech info je WP hodne jiny nez android. Samozdrejme ty minusi prehlizim, jelikoz ten telefon proste musim mit.
Dekuji za Vas cas nad timto nejspis unavnym clankem ale to vite asi jen potrebuji radu nekoho kdo se vtom opravdu vyzna. Samozdrejme par rad jsem uz dostala a vzdy byli pro WP kladne. Jen me obcas zarazili urcite minusi, se kterema se ovsem da zit :)
Jeste jednou dekuji za precteni a moc se tesim na Vase odpovedi at jsou jakekoli.

  • Mr. Expert

    Mr. Expert

    2. května 2013

    Koukni jaké výhody má Windows Phone 8 a možná změníš názor. Proto bych bral radši https://mobilni-telefony.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • karolina

      2. května 2013 - karolina

      Dobry den, tak jsem se divala a ja porad nevim kde je to plus. Skoda ze sem nikde nenasla treba porovnani 820 s 900stovkou. Bohuzel asi svuj nazor nezmenim, ale lidem kterym jsem psala co maji 900 tak plno znich by ji uz za nic nemenilo. Ale dekuji za odpoved.


  • Petr

    Petr

    2. května 2013

    Lumia 900 je velmi povedený telefon, a vzhledem k ceně za kterou se prodává (6tis), je to stále velmi dobrá koupě. Souhlas s propagandou Samsungu a Androidu, naprostá většina negativních recenzí na Lumie je od lidí, kteří tento telefon nikdy neviděli, bohužel marketing Samsungu je nesrovtalně větší než u Nokie, a bohužel se to projevuje jak u prodejců tak i zde v recenzích a diskuzích. A to není jen můj názor.
    Co se týče Lumie 900, tak pokud oželíte nejnovější OS, tak vzhledem k ceně ji lze rozhodně doporučit. WP7.8 z pohledu běžného uživatele nabízí prakticky srovnatelné možnosti jako WP8.
    Na druhou stranu, neuvedla jste jestli je pro vás rozhodující cena, pokud není, tak Lumia 820 je ve většině ohledech plně srovnatelná nebo lepší, a to za relativně malý příplatek. Co se týče kvality zpracování, myslím že jsou srovnatelné, design je subjektivní záležitost, ale mě se líbí oba stejně. Displaye jsou u obou naprosto shodné, ale u Lumie 820 je možnost ovládat v rukavicích či nehty. Lumia 820 je také mnohem rychlejší. Fotoaparát je ale nepatrně lepší u starší Lumie 900. Plus Lumia 820 má další vymoženosti jako bezdrátové nabíjení, NFC či LTE. Podstatnou výhodou může také být možnost rozšířit paměť pomocí SD karty. Plus tu je již zmiňovaný novější WP8, který sice nabízí podobné možnosti jako WP7.8, přesto určité výhody tu jsou (osobně nejvíce oceňuji kvalitní offline mapy, a možnost přímého připojení k PC přes USB bez ZUNE).
    Pochopitelně můžete také zvážit si připlatit na Lumii 920 (za cca 10tis), tak je pak jednoznačně lepší ve všech ohledech.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
  • Pavel

    Pavel

    3. května 2013

    U 900 mi přijde lepší desing a především unibody konstrukce, a o něco lepší fotoaparát i když video zvládá jen v720p, 820 vám přináší novou verzi s OS + má slíbeno aktualizaci na další verzi WP, dáje má jednou tak výkonný hardware díky kterému je k dispozici prece jenom více aplikací především těch náročných a kvalitních a také je znatelně rychlejší v praxi, dále má zadné kovový ovál s optikou z klavitnějšího kovu že se tak snad nepoškrábe jako u 800 a 900, a nakonec NFC a LTE + možnost bezdrátového nabíjení takže bych doporučoval jednoznačně 820 nebo pokud byjste si chtěl připlatit jak již bylo zmíněno lumia 920 překonává hravě obě tyro lumie.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.