Poradna Nokia Lumia 900

Autor: | Vloženo: 18.01.2013 000 22:07 | Témata: Poradna Nokia Lumia 900

Jak na to?

Dobry den chtěl jsem se informovat. Mám novou Lumii 900, v pravém a levém rohu ve spodní části telefonu mi dost zřetelně svítí nějaké diody, které když je displej opravdu černý, dělají kužel světla do střední části telefonu. Je to vadný výrobek?? Dále jsem se chtěl informovat. Na vlákno sms. Když odešlu sms a přijde mi doručenka, proč je v nějaké nové zprávě od operátora doručenka a není to vidět v sms jako doručeno? Doručená doručenka ukazuje číslo kontaktu?? proč? a né jméno osoby které byla zaslána a popř. doručena. Bude to někdy vidět na vláknu, nebo budu muset stále překlikávat do doručenek a dál komu to vůbec bylo doručeno a kdy?? Řeší to nějaká aplikace? A jak je to s tím hloupým Bingem na tlačítku vyhledávání. Někde jsem četl že to nějak jde přenastavit, ale jak? Bude to řešit nějaká aplikace? Mám 6 let starý telefon LG který mi o odeslané sms dá daleko více informací v základu, než tato bomba od Nokie bez dalších vyjíždění z doručených sms? A jak je to s odstraňováním více např. foto, jak se dá označit pár fotek v základu - jedné složce fotek, než klikat na jedu po druhé a mazat je po jednom, kde je nějaké odstranit více?? Trošku mě to klame a mrzí a působí lacině. Chápu že nemůžete mluvit o výrobku, který propagujete, že je něco prostě špatně. Telefon se mi líbí i Win.jsou super, ale je to vše, nechci Samsung či cokoli co tuto Nokii přebíjí, což víme, ale chci jí, i když ostatní telefony působí o hodně chytřeji. Trochu se omlouvám za pravopis. Děkuji za odpověď, radu a přání být spokojen s Nokií do budoucna. Dale jsem se chtěl zeptat, půjdou s další aplikací zmenšovat okna na hlavní stránce, nebo to budou umět jen W 8mičky? O nastavení hlasitosti čehokoli, asi není dobrý vám psát, asi napíšete že stačí hlasitost všeho stejně. Děkuji za odpověď.

  • Pavel

    Pavel

    19. ledna 2013

    Zdravím nepřijdete mi moc nadšený z tak povedeného telefonu :-)
    S tím displejem se mi to nelíbí nevím jestli jsem vás dobře pochopil ale asi se jedná o nějakou výrobní vadu. Ano doručenka vám přijde jako další sms od operátora kde je jen číslo ovšem po rozkliknutí toho čísla vidíte komu to přišlo. Jinak to tady nejde. Pokud máte cz distribuci bing by měl jít změnit na seznam. tady jsem to již vysvětloval jak na to https://mobilni-telefony.heureka.cz... . smazat více fotek najednou by mělo jít asi jen na pc v programu zune. To o čem mluvíte jsou většinou omezení systému od microsoftu za to nokia nemůže. Měnit velikost dlaždic bude možné již ve verzi systému 7.8 která by měla být do konce měsíce. Nastavení hlasitosti je jednotné pro všechno což mi třeba maximálně vyhovuje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Barnabáš

      19. ledna 2013 - Barnabáš

      Děkuji za odpověď.


  • Petr

    Petr

    19. ledna 2013

    Lumii 900 teď nemám po ruce, ale ověřím vám to v pondělí, teoreticky by se mohlo jednat o podsvícení senzorových tlačítek.
    Co se týče SMS doručenek, tak bohužel je to aktuální vlastnost, doručenky se řadí ve vlastním vláknu a zobrazují jen číslo. Určitě to bude v něktrém dalším updatu vyřešeno lépe (je to mezi oficiálními požadavky), ale těžko odhadnout kdy.
    Co se týče vyhledávače Bingu, tak jsou to dva problémy jednak vyhledávání Bingem, a pak tlačítko s lupou. Co se týče toho tlačítka, které teď spouští opravdu nepoužitelnou stránku s desktopovým bingem, tak to lze nastavit, můžete nastavit aby se spouštěl nativní Bing Vision a Bing Scout, což jsou velmi užiteční pomocníci (především Bing Vision může sloužit velmi rychlá QR a barcode čtečka a pohotový překladač nápisů), to se udělá tak že nastavíte jazyk vyhledávání na EN-UK. Druhou možností je nastavit na tlačítko vyhledávač seznam.cz (záleží z jaké distribuce telefon je). Navíc problématické tlačítko by měla řešit aktualizace na WP7.8. Druhá část problému je samotné vyhledávání na internetu, zde můžete jednak použít standardní Bing, který není až tak špatný (ale je horší než google), nebo si můžete z market place stáhnou nativní vyhledávač google (který pak umístíte na startovací obrazovku), a nebo obdobně můžete použít seznam.cz který poskytuje asi nejlepší výsledky.
    Co se týče fotek, tak v telefonu je možné odstranit buď po jedné fotce nebo celé album. Ale obecně spravování fotek, včetně jejich řazení, hromadného označování, mazání, tagování, atp. se dá dělá až z aplikace ZUNE v počítači, bohužel. Ale na tohle v principu může existovat nějaká aplikace v marketplace, ale nemám zkušenosti.
    Hlasitost lze bohužel nastavit odděleně jen pro hovory a pak všechny ostatní zvuky.
    Co se týče nastavování velikosti dláždic na start obrazovce, přesně jak umí WP8, tak to bude možné i na tomto telefonu po aktualizaci na WP7.8 (která přinese spoustu dalších zajímavých věcí).
    Obecně ještě nutno říci, že WP7 má pochopitelně ještě spoustu dalších drobných nedodělků, je to způsobeno tím, že je to zcela nová a aktuálně nejmladší platforma, která má jisté dětské nemoci, které se ale časem jistě vyřeší. Na oplátku vám již teď nabízí nejlépe optimalizovaný systém, největší bezpečnost, a největší spolehlivost, a celkově nejlepší provázanost na ekosystém MS.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Barnabáš

      19. ledna 2013 - Barnabáš

      Děkuji za odpověď.


    • Barnabáš

      19. ledna 2013 - Barnabáš

      To podsvícení jak jsem psal, v pravém a levém rohu ve spodní části telefonu, nesvítí to jako zas tolik, aby to bylo zřetelně vidět, ale za polojasna to vidět je. Nesvítí to úplně do středu displeje, asi tak max.2 cm, ke středu, ale ruší to tu čerň lehce, tak nevím jestli ho nemám reklamovat. Určitě to je od podsvícení tlačítek, když nakloním tel. k sobě, tak to je krásně vidět jak to svítí, hlavně z levé strany od šipky. Děkuji za odpověď.


    • Anonymní uživatel

      22. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrý den..... mám stejný problem.... u tlačítka z5... mi prosvítá podsvícení... když ve tmě spustím telefon trochu mi to vadí ...ale je to to nejmenší... telefon ve tmě moc nepoužívám... a nechce se mi ho dávat na reklamaci protože jsem na něm závislí.. nejspíše je špatně usazený display =oD Jinak ten telefon miluju.... je to to nejsuprovější co jsem si mohl koupit =o))


    • Aleš

      31. ledna 2013 - Aleš

      Dobrý den, děje se mi to samé, mám bílou verzi - koupeno u Alzy. Nevím jestli jej mám vrátit.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.