Poradna Nokia Lumia 900

Autor: | Vloženo: 30.12.2012 000 11:23 | Témata: Poradna Nokia Lumia 900

Prosim stává se Vám když Vám nikdo volá, že slyší ozvěnu.Nevím čím by to mohlo u mě být.

  • Pavel

    Pavel

    30. prosince 2012

    používám lumii 900 a 800 tenhle problém jsem nezažil takže nevím, nestává se vám to spíš ve menších mistnostech?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    31. prosince 2012

    Ahoj, asi se v místě bydliště připojuješ přes starší síť 900 Mhz, nebo bydlíš přesně na rozhraní dvou BTS, a nebo bydlíš v horách a GSM signál se neumí "ohnout", tak naráží na nějakou překážku a vrátí se do mobilu.......vyber si, schválně, jestli jsem se strefil??
    Pak je ještě kopec technickej fičurek, ale to se sem nedá všechno dát.....
    ---trik: až budeš jinde, např.v jiném okrese, tak to porovnej (tu kvalitu signálu, volající i volaný)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr

      17. ledna 2013 - Petr

      Rozhodně jste se ani jednou netrefil. GSM je plně digiální síť a z technického hlediska není možné aby v ní vznikaly jakékoliv přeslechy či odrazy na této síti. Je naprosto jedno zda jste na rozhraní dvou BTS, jestli jste na horách, atp. To platí pro všechny GSM(800,900,1800,1900,...), 3G, LTE sítě.

      Pletete si to se starší analogovou NMT sítí kde to bylo možné, tu však tento telefon nepodporuje.


    • Anonymní uživatel

      17. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Lituji ale čtu ty vaše odpovědi a je všelijak......jak tady osočujete na jedené straně a zavádíte na straně druhé.
      Rozsoudit by mohl jen odborník na radiokomunikaci, ale jen tak dál....zatím Vám to prochází, protože narážíte na amatery a běžné uživatele.
      Podobně registrace na MS account, synchronizace Lumie s Nokia Suite a tak dále.
      Doufám, že se časem v té spleti vlastních nápadů nestratíte. M.


    • Petr

      17. ledna 2013 - Petr

      Pracuji v telekomunikacích už 18let (tehdy ještě ne mobilních), můj první mobil byl NMT. Nechci se považovat za odborníka (jak to děláte vy), ale myslím že rozdíl mezi NMT a vlasnosti GSM znám velmi dobře, minámlně natolik abych si byl naprosto jistý tím co jsem napsal. Tam kde jasno nemám, tam se do diskuzi nepouštím.


    • Anonymní uživatel

      18. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Pokud jste odborník:
      ---proč tyto osobní věci nenapíšete na MŮJ PROFIL, kde je vše potřebné a takto jsem už korespondoval s mnoha lidmi a nezatěžoval byste čtenáře a návštěvníky Poraden Heuréky?
      Není to snad tím, že máte potřebu se zviditelnit, nebo , nedej Bůh máte nějaké komplexy? Zase děláte VY z této poradny Facebook, kam jste mě "odborně" zařadil a odpálkoval?
      ---pokud jste odborník v oblasti telkomunikací, tak se dívím, že nevíte o tom jak se chová nosná u frekvenčně modulovaného signálu ANALOGOVÉHO, že se umí ohnout a vyhne se částečně překážce a umí "přeskočit" menší vrchy....proto Nordic Mobile Telefonie na nižších frekvencích bylo výhodné použít v odlehlých neobydlených a hornatých končinách (Nórsko, Švédsko, Fínsko = kolébka cellullárních NMT systémů) a měl výborné pokrytí a dosah, čili nižší investice do do základnových stanic a bunkových ústředen.
      NMT systém měl ovšem své nevýhody a to hlavně nemožnost duplexního provozu, malé frenkvenční spektrum, tím pádem malý počet volných kanálů (jiný kanál pro příjem a jiný pro volání) a tím současných hovorů přes jednu BTS. Jednou z vlastností FM analog je množství fyzických (elektromagnetických) odrazů, problémy s vyššímí harmonickými a tim následnými "duchy", podobně jako analogová TV ("duchové" v obraze = odrazy)

      ---pokud jde o praktické zkušenosti s NMT: používal jsem Nokii 440 NMT, Nokii 720 T, 2x (s manželkou) Nokii 540 NMT a program START na Slovensku a v Roamingu (po rozpadu federace se NMT síť rozdělila) v Čechách. Praha měla nejlepší dohledové centrum NMT v Evropě a "uměla i SMS a DATA (3,6 Kb/s) přes speciální interface...dnes se používá NMT na přenos dat (u nás T-Mobile - EuroTel - Flarion

      ---jinak se chová nosná u FM modulace DIGITÁLNÍ, kde se hlas a SMS, případně data, mění tak, jako v počítači, na jednotky a nuly. Využívá se široký paprsek volných multiplexů + složitý systém náhodného přidělování právě volného kanálu a rovněž mikroproluky mezi řečí....tady je nevýhodou vysoká investice do hustých buněk, hlavně v městské zástavbě.....tady signál neumí obejít překážku a bud se rozloží o překážku, nebo se rozštěpí a jednotlivé pakety se (díky moderní technologii v mobile) v mobile pracně skládají do původního celku.....a tady dochází k fázovému posunu a k různým sekundárním problémům, podobným "echu".Těch vlivů je více, nebudu je všechny popisovat...

      --- chci, když už si nedáte pokoj aspoň, aby z toho čtenáři něco měli a nesmáli se směšnému vytahování "tromfů" kdo kde pracoval....

      ---napodobním Vaši ubohou pošetilost se vším se chválit, tak jen nazanačím, že jako elektroenergetik (střední škola s maturitou) jsem pracoval na různých provozních pozicích a také jako THP trída 11 "Hlavný technik réleovej služby" v podniku, kde pracovalo 6.000 zaměstnanců. Z toho vyplývá, že jsem musel ovládat problematiku všech ochran v podniku - od distribuční rozvodny až po poslední kobku s VN a NN ovládáním a ochranami. Byl jsem "osoba s vyšší kvalifikací" ve smyslu tehdejších předpisů a směl jsem pracovat (kromě 220kV) samostatně na VŠECH zařízeních a musel jsem ovládat problematiku všech druhů napětí od 12V jednosměrných po 220.000 V střídavých. Vydělal jsem víc, než táta, což bylo svým způsobem humorní, a který byl ředitel Podniku výpočetní techniky,v jednom slovenském městě, tehdy samozřejmě na strojích ARITMA Praha a na děrnoštítkovém systému.....nikdy bych to sem nepsal, ale Vaše věčné mudrování mi k tomu dává oprávnění.

      Nikdo Vám tady nedává právo zlehčovat kohokoli komentář, radu, nebo příspěvek, byť by nebyl správný!!!!! To si zapamatujte pro příště a nemrhejte Vaším i mým časem na dlouhé komentáře o ničem !!!!! Děkuji za pochopení. Miroslav z Nitry.


    • Petr

      18. ledna 2013 - Petr

      -Reaguji pouze na váš příspěvek, proč vy tyhle osobní veci nepíšete na svuj vlastní profil?
      -Vím jak se chová šíření radiových vln při různých frekvencích (nezávisle jak jsou mofulovány a zda přenáší analofové nebo digitální data). Netuším jak to souvisí s otázkou, které je na téma ECHO canceling.
      -Co se týče GSM jste pochopitelně mimo, digitální data (která jsou navíc šifrovaná) se pochopitelně na dané frekvenci nepřenáší přímo, ale je použita GMSK, což je principiálně obdoba běžné FM modulace. Tedy co se týče rozdílu v dosahu a shopnosti ohybu kolem horizontu a průchodu přes překážky mezi GSM a NMT je dán poze frekvencí (nikoliv tím zda je to NMT nebo GSM), a tady jsou fyzikální zákony jasné. Co se týče možnosti různých ECHO efektů či fázovým posuvům, tak opakuji že tu k žádným nedochází a ani nemůže. GSM je digitální a buď se podaří digitální paket poskládat na bit přesně (a následně dešifrovat), nebo ne (pak přicházejí na řadu různé korekční algoritmy), vžádném případě není možné aby se ve zvukovém signálu (který je demodulován, dekódován do digiální podoby, dešifrován, a dekódován do pcm audio signálu) objevilo echo, fázové posuvy, či jakékoliv přeslechy z jincýh kanálu.
      -vychvalujete se tu akorát vy, přitom jste pracoval jako obyčejny nevystudovaný elektrikář. Já se se svým vzdělání a profesi nevychvaluji, byť bych mohl.
      -Nezlechčuji tady žádné komentáře, pouze uvádím fakta, a uvadím vaše nepravdivé komentáře na pravou míru. Dále zcela jistě znám své práva, a vy mě v nich nebude omezovat.


    • Anonymní uživatel

      19. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      V plném rozsahu odmítám všechny příspěvky od Ubožáka, který si tady líže rány a má silné komplexy méněcennosti a má značku PETR. A to v celém rozsahu portálu Heuréka, včetně Poraden všeho druhu! Tímto definitivně přerušuji jakoukoli další vzájemnou korespondenci zde, na veřejnost,i a upozorñuji všechny případné čtenáře, že ať tady najdou jakýkoli další příspěvek od pana, který si říká PETR platí můj neodvolatelný a trvalý nesouhlas a zamítnutí všeho, co napíše.

      Vážený pane Petr:
      Vaše supění přerostlo v osobní urážky.To nestrpím.

      Cituji Ubožáka pod značkou PETR: "Proč Vy tyhle Vaše osobní věci nepíšete na svůj vlastní profil?"

      Tahle věta, nebo otázka, dokazuje Vaši duševní poruchu, jmenuje se obsedantní neuróza, a jelikož dotaz postrádá logiku a je totální nesmysl, nemíním si kvůli Vaší jasné diagnoze psát SÁM SOBĚ do vlastního profilu !Podepsán Miabonus Nitra.


    • Petr

      20. ledna 2013 - Petr

      Hurá, jsem rád že už tu nebude otravovat slušné lidi svými nesmysly. Osobními urážky jste začal vy. A každý si to může přečíst.

      Není nic smutnějšího než vidět, že když vám dojdou argumenty, začnete lhát, kolem sebe kopat, a urážet ostatní.

      Sbohem


    • Petr

      20. ledna 2013 - Petr

      Co se týče ostatních informací, vše co jsem napsal, tak platí, a případně rám doložím prokazatelnými argumenty.


  • Tomáš Šupa

    Tomáš Šupa

    16. ledna 2013

    Bydlím v Brně a tento problém mám poslední 2-3 dny na Nokia Lumia 900 WP 7.5. Z mé strany je všechno v pořádku, ale druhá strana má problém, že se slyší (i různé tel. čísla - nestává se to pouze na stejném volaném čísle) a stává se i v různých místech Brna.

    Takže teď jen jestli je to telefonem, nebo OS.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Tomáš Šupa

      16. ledna 2013 - Tomáš Šupa

      Nedalo mě to a tady je řešení:
      takže je to hlasitosti a umístění mikrofonu. Mikrofon je tak citlivý, že se druhá strana slyší se spožděním.

      Řešení : pokud problém nastane, že se druhá strana slyší tak je potřeba snížít hlasitost (přímo při hovoru bočními tlačítky na ovládání hlasitosti) z 10ti na 5-7, nebo zrovna i mě pomohlo pokud držím tel. v levé ruce místo pravé :)


    • Jana

      16. ledna 2013 - Jana

      Ano také jsem musela snížit hlasitlos :_)


    • Anonymní uživatel

      16. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Tak to je pěknej sajrajt za ty peníze...takže pro nedoslýchavé, nebo ty, kteří mají řečové a sluchové problémy moc ne? A spíš jako pro leváky...fajn. Jeden se nestačí divit.
      Díky Tomáši, žes to opsal na Heuréce, pomůžeš dalším zachránit nejlepší OS na světě a značku Nokia Lumia. A to jen začínáme............:D)


  • Petr

    Petr

    17. ledna 2013

    O odstraní ozvěny se stará funkce echo canceling, ta je přítomná ve všech telefonech. V případě Lumie 900 se o to starají nadstandardně dokonce dva mikrofony. Nicméně vždy se může něco porouchat. Vzkoušel bych jednak držení telefonu, u Lumie 900 je hlavní mikrofon umístěn na spodní straně telefonu, při špatném držení (např při částečném zakrytí dlaní) nemusí echo cancelation fungovat správně. Pokud to nepomůže, pak doporučuji vyzkoušet nějaké handsfree/sluchátka, tím vyloučíte možné HW problémy s mikrofonem. Dále pak pochopitelně reklamovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      17. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Echo, v překladu ozvěna, odraz....proč Echo cancelling, když tvrdíte, že odrazy nemohou vzniknout ?
      NMT znám, v té době jste byl ve školce?


    • Anonymní uživatel

      17. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      NMT analogová síť právě měla dvě výhody: širší dosah jedné BTS (až 32 km) a nižší frekvence 450/460 MHz je ohebnější....PROTO víc odrazů a pak nižší vývojová úroveñ tehdejších terminálů (nástroje na čištění řeči byly v plínkách).


    • Petr

      17. ledna 2013 - Petr

      Echo vzniká v každém mobilu jednak z důvodu blízké vzdálenosti reproduktoru a mikrofonu, a také že jsou umístěny v jednom těle (které pochopitelně také vede zvuk). Echo tedy vzniká na přístroji volaného účastníka, kdy se hovor dostává přes reproduktor a mikrofon protější strany zpět. Tohle platí nezávisle na použité síti (je jedno zda NMT či GSM, nebo pevná síť).
      Echo v žádném případě nevzniká v digitální GMS síti, to není technicky ani možné.
      Ano NMT má širší dosah, ale také nižší kapacitu pásma. Nicméně to nesouvisí s echo canceling, které pochopitelně byly obsaženy i na NMT telefonech a dokonce i na pevných telefonech (a nejedná se o nic složitého), nejedná se však o nástroj na čistění řeči. To jsou takzvane noice canceling (což byl dříve jednoduchý LP filtr), dnes je tato technologie mnohem pokročilejší a plně digitální a využívá několika mikrofonů pro odstranění šumu a nežádoucích ruchů z hovoru, nicméně ještě jednou je to něco jiného než echo canceling, a je to už mimo otázku.


    • Anonymní uživatel

      18. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      V blízkosti mikrofonu a reproduktoru nevzniká echo, ale zpětná vazba, což je zcela jiný problém.
      ---Half rate, fullrate jsou technologie, které umí odfiltrovat příměsi v hovoru.
      ---že Lumia nezvládla nejvyšší hlasitost je hambou výrobce, který něco vrhnul na trh bez pořádného testování a odladění obvodů. Žádný SAMSUNG tento problém nemá, proč? Kvalita !!! A to chrlí jeden model za druhým, na rozdíl od křečovité Nokie.
      (Jsem nedoslýchavý a proto jsem upřednostňoval v zaměstnání jako pracovní mobil Ericsson a Samsung)


    • Petr

      18. ledna 2013 - Petr

      Zpětná vazba (pominu li to že to je hodně obecný pojem) obvykle označuje jiný efekt, a to když mám v krátké smičce např mikrofon a repro (např když na notebooku zapnu mikrofon a pustím jej do repra), projevuje se pak pískáním. Fyzikálně je to podobný problém jako echo, s tím rozdílem, že je zpětvazební smyška velmi krátká a místo ozvěny vzniká pískání. S tím to problém mobilní telefony nemají, a je to něco jiného než ECHO.
      -Half rate (který se dnes prakticky nepoužívá) a Full rate nijak nesouvisí s ECHO canceling ani odfiltrováním růchu z hovoru. Udávají pouze kvalitu hovoru. Half rate používá poloviční datový tok (5,6kb/s) a zvuk je tudíž méně kvalitní.
      -Nokia nemá problémy s nezvládnutím nejvyšší hlasitosti, naopak je tak hlasitá, že sam sebe slyší i druhý účastník hovoru = to je ECHO. Tady ještě dodám, že žádné echo není možné 100% odstranit, ale vždy pouze omezit, a při velké hlasitosti se mu prostě nevyhnete.


  • denisa

    denisa

    9. března 2013

    Moje první Lumia 900 dělala to samé, já rozuměla, ale druhá strana skoro ne a s ozvěnou...Telefon jsem reklamovala a dostala nový...Byla závada v mikrofonu...Prý jsem nebyla první případ....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      10. března 2013 - Anonymní uživatel

      Děkuji Deniso, dala jste nám, "pseudoodborníkům", pořádně na frak........:D)
      Je fakt, že by to správně mobil neměl dělat a měl by zvládnout i maximální hlasitost.
      Kdysi (moc dávno) se mobil vyráběl větší a lépe odladěný (dělaly se zkoušky na testerech, i dnes se dělají, ale jinak) , takže když tenkrát stál mobil 55.000 Kč, tak byla jistota, že je každý kus důkladně prověřen.
      Dnes, bez ohledu na značku, se výrobci snaží dělat mobily rychle (velké serie), levně (někde na Thajwanu, nebo Malajsii) a hezké (bez ohledu na ergonometrii a vnitřní uspořádání, odstínění, krytí a pod.)
      No a dnešní mobil už je tak komplikovaný, že vývoj nového typu je strašně drahý a podle Murphyho zákonů platí, že "Co se může pokazit, to se taky pokazí"...........:D)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.