Poradna Nokia Lumia 820

Autor: | Vloženo: 15.07.2013 000 11:11 | Témata: Poradna Nokia Lumia 820

Spotřeba baterie

Kolik vám telefon průměrně spotřebovává za hodinu v klidu/normálním provozu/ plném vytížení? Stává se mi, že když jsem cca půl hodiny na internetu, vypnu wifi a vše kromně mob. signálu a pak mám nějakou dobu průměrnou hodinovou spotřebu (progam Battery) kolem 10%.

Díky

  • David

    David

    15. července 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Záleží na způsobu použitití, především jak často a jak moc vám svítí žravý AMOLED display (jak moc čtete www stránky (bílé pozadí), jaký máte jas, zda máte zapnutou funkci pro usnadnění čtení na slunci (extra velký jas), atp), dále pak na datových přenosech, kvalitě signálu a hodně také zda máte zapnuté ukládání polohy pro funkci nalezení.

    U mě velmi orientačně:
    pohotovostní režim s vypnutými daty - cca pod 1%/h
    pohotovostní režim s zapnutými daty, synchronizací několika mailů a úlohy na pozadí - cca 2-3%/h
    běžné používání se zapnutým displayem a datovými přenosy (čtení www, twitter, sms, volání, ...) kdy se snažím držet jas na uzdě - cca 8-10%/h
    čtení internetu (datové přenosy a stránky s bílým pozadím) s max jasem (na sluníčku) - cca 15-20%/h
    max spotřeba co jsem dosáhl (zapnutý display s max jasem (na sluníčku) při hraní náročnější hry, atp) - cca něco přes 30%.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • masturbo

      15. července 2013 - masturbo

      Tak takhle se zdaleka moje L820 nevybíjí. Už jednou byla reklamována a vyměněna baterie, vč těsnění a aktualizace firmware a o něco se to zlepšilo. Ale i v klidu při vyplé gps, aut. jasu atd. se vybíjí i 13% za hod.. Vlastně ještě nikdy jsem se nedostal přes 14 hod. a abych byl na 24 to bych se nesměl ani dotknout.

      Zvláštní je, že třeba ho před spaním nabiju, mám tam 100% a ty vydrží do rána a pak ráno jdu na 30 min na wifi, pak klid, jen kontrola stavu baterie, a začně sešup i v klidový fázy a do dvou hodin mám k 60%. Jindy se vybije za noc o 20 a přes den se vybijí celkem rozumně, už se mi povedlo být i na spotřebě pod 1%. Druhý den zkusím stejný postup a je to přes 10% za hod.

      O úsporném používání jsem přečetl článků o rozsahu Vojny a míru a v tomhle směru vim, co mám dělat. Telefon je jinak skvělý, ve WP Bench se mi podařilo mít 40. nejvyšší zaznamenaný výkon u telefonů s WP. V Battery testu jsem naopak skončil až na nějakém 1284. místě s výdrží při plném výkonu 1:54:13, což si myslím, že by mělo být i při obecně horší baterii v L820 vyšší číslo. Někde v článcích jsem myslím zaznamenal číslo kolem 4 hodin.

      Už jsem jednou telefon reklamoval a byl bych vděčný za každou radu, zkušenost, či nápad.


    • David

      15. července 2013 - David

      Hmm, nevím, může být např problém se slabým signálem (ať už GSM nebo wifi). Mám podobnou zkušenost na chatě, kde je slabý GSM signál, a baterie mi tam letí dolů podstatně rychleji.
      Zkuste telefon nejdříve oprostit od všech externích vlivů, nejlépe přepnout na režim letadlo, a vypnout všechny úlohy na pozadí, a zkuste jaká spotřeba bude (s vypnutým displayem). A až následně zapítat další věci.
      Těch 13% za hodinu myslíte se zapnutým displayem, nebo vypnutým (nebo mix)?


    • petr

      16. července 2013 - petr

      zkuste telefon vybit jednou za cas uplne do mrte. Aby se sam vypnul.
      U Lionek je to občas potřeba. Proberou se, ozivi a vydrz se zase prodlouzi.


    • sy242

      16. července 2013 - sy242

      jestli akumulátor li-ion něco spolehlivě zničí, je to vybíjení "domrtě".


    • petr

      17. července 2013 - petr

      a to jsi vzal kde tu blbost..


    • sy242

      17. července 2013 - sy242

      :-) Ty jsi srandista, zaspal jsi v době NiCd a NiMH aku. Stačí http://cs.wikipedia.org... , sekce Nevýhody? Nebo google, zkus sám. Lion se nemá hluboko vybíjet, to jí škodí. Píšeš sem bludy. Amen.


    • petr

      17. července 2013 - petr

      Si pletes lionku a lipoolku draku :D


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.