Poradna Nokia Lumia 820

Autor: | Vloženo: 12.01.2013 000 06:34 | Témata: Poradna Nokia Lumia 820

Bezdrátové nabíjení

Zakoupil jsem originál bezdrátovou nabíječku a zadní kryt pro bezdrátové nabíjení od Nokie a zdá se mi, že telefon se při nabíjení dost zahřívá i displej a z plného nabití se mi uplně vybil za 6 hodin při žádném pohybu´/přes noc na nočním stolku/

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    12. ledna 2013

    Zdravím, z toho vyplývá, že se jedná o chytrý marketinkový tah na branku konkurence, která takovou pitominu ješte neobjevila......

    ----sledujte nabídku fy SUNNYSOFT CZ a tam je bohaté příslušenství na LUMIE a iPhony, jaké jinde neseženete...jsou tam i polštářové nabíječky, při troše štěstí narazíte na účinnější......vše se zakládá na principu INDUKCE a ta, jak víme, umí uvařit i oběd.......:D) Viz indukční vařiče.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (8)
  • Petr

    Petr

    13. ledna 2013

    Mírné zahřívání u indukčního nabíjení je v pořádku, telefon se pochopitelně zahřívá i při normálním nabíjení, učinnost indukčního nabíjení je asi o 5% nižší, a tutíž se i mírně více zahřívá.

    Vybití za 6hodin je v pořádku pokud těch 6h byl zapnutý display, nebo tam běželo na pozadí velmi náročného, nebo se aktivně využívali datové přenosy. Telefon má v klidovém režimu spotřebu v řádech jednotek mAh, ale to platí skutečně za předpokladu vypnutého displaye, a to že nic na pozadí neběží (včetně datových přenosů). V takovém případě vydrží nabitý několik dní. Dejte si pozor zejména na datové přenosy, ať už přes wifi nebo síť operátora, zejména v případě slabého signálu (wifi nebo gsm), tak datové přenosy (např synchronizace emailu) dokáže přes noc vybít celou baterii).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      13. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Rád bych poznal aspoň jednu přednost = výhodu tohoto nabíjení doma, nebo venku, nebo kde není zásuvka, nebo v zahraničí (jiné tvary a napětí v zásuvkách), nebo kde to v práci položím (na ponk?do svěráku?) To byl jen vtip, ale......aspoň JEDNU zásadní výhodu, než to, že to má jen Lumie (některá).....

      ===zde uvedu PRAKTICKÝ záložní nabíjecí modul o kapacitě 4.000 a 8.000mAh se standardními konektory do mobilu, bez potřeby zásuvky (v přírodě), nebo v zahraničí, nezávislé nabíjení několikrát za sebou, pro většinu nových mobilů různých značek......kromě toho je i solární nabíjení, ale pomalé a méně účinné......fy SUNNYSOFT CZ a jinde.


    • Petr

      13. ledna 2013 - Petr

      trochu si pletete bezdrátové nabíjení s náhradní baterii, to je něco jiného (a taktéž dostupné pro tuto Nokii)

      Pro ostatní, např. já svůj smartphone, který je obecně nutné nabíjet minimálně jednou denně, každý den doma a v práci pokládám stále na stejné místo, kde leží po většinu doby, do nedávna jsem musel vždy telefon připojovat kabelama, které jen překáží, a pokud jsem zapoměl, telefonu mi došla baterie v nejméně vhodno chvíli, navíc kabel jsem musel při každém hovoru zase odpojovat a zase zapojovat, prostě otrava.
      K drátovému nabíjení bych se už nikdy nevrátil, je to přežitek, nicméně tohle nepochopíte dokud to nevyzkoušíte. Mobilní telefon je "mobilní" právě proto, že k němu není nutné připojovat žádné otravné kabely.


    • Anonymní uživatel

      14. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      A vy si pletete záložní zdroje bez drátů (kromě káblíku k mobilu) a skutečně bezdrátové nabíjení, to zatím nikdo nevynalezl...... tím uvádíte v omyl potenciální kupce, protože, ještě jednou:
      ----musí být mobil na to továrensky připraven, takových je pár na celém světě, čili u jiných (v práci, doma a jinde) si to můžete strčit, víte kam....
      ----musí být speciální zadní kryt = investice navíc - proč nechápu....
      ----indukční nabíječka je úplně stejná nabíječka, jako jiné, MÁ NAPÁJECÍ KABEL DO ZÁSUVKY. ...čili proto píšu, kde a jak položit, kde a jak přípojit , v zahraničí a pod , kromě toho má nějaký rozměr a váhu......bezdrátová je i varná konev, ALE KDE je bez drátů ????
      ----indukce probíhá jen mezi speciálně upraveným krytem NTB, nebo jen polštářem a upraveným a továrensky připraveným mobilem........
      ----obávám se, že kvůli této pitomince si někdo nepořídí honem LUMII 920, i tak se chytré mobily potýkají s problémem kapacity a výdrže akumulátoru a ani indukce to nezachrání......
      SEČTENO: nepřesvědčil jste mne ani v jednom bodě o nějaké jasné výhodě.....navíc, kdoví, co by se stalo, kdyby děcko, nebo babička omylem na polštář položila brejle s kovovým rámem a nebo kovovou Nokii N 6300....to jen tak pro doplnění absurdnosti tohoto řešení.....někde v podniku, nebo kanceláří může indukční záření (jako každé jiné elektromagnetické záření) časem způsobit poruchovost něčeho, co bude poblíž, nebo selhání nějakého laboratorního zařízení (i mobil má SAR a dost vysoký...)


    • Petr

      14. ledna 2013 - Petr

      Říkal jsem že to nepochopíte :D
      Máte v tom zmatek, a stále sem z neznámého důvodu pletete náhradní "dobíjecí" drátové zdroje, o který se tu nikdo jiný nebaví.
      Dále:
      -skutečné bezdrátové nabíjení pochopitelně existuje (tedy bezdrátový přenos energie), a podporuje jej právě tento telefon
      -tento telefon kterých je statisíce po celém světě je pochopitelně továrně upraven pro bezdrátové nabíjení
      -pro telefon je pochopitelně nutné dokoupit originální zadní kryt pro bezdrátové dobíjení a bezdrátovou nabíječku (pokud jste ji již nedostali v balení jako bonus který je v některých distribucích), což jen investice v řádu cca jednoho tisíce korun (vzhledem celkové ceně mobilu to asi pro majitele není problém), ale to už záleží na každém jak se rozhodne
      -induční nabíječka pochopitelně NENÍ stejná nabíječka jako jiné. Je pochopitelně připojena k elektrické síti kabelem, což je jasné. Ale mezi nabíječkou a telefonu už není žadný kabel ani mechnické spojení. Bezdrátová nabíječka v žádném případě nenahrazuje cestovní nabíječky, pokud jedete na cestu je vždy vhodnější si vzít klasickou cestovní drátovou nabíječku, výhoda bezdrátové nabíječky spočívá právě naopak v případech, kdy mobil nabíjíte každý den vždy na stejném místě. Jínak v případě varné konvice je pochopitelně mechanické spojení a energie se přenáší po měděných drátech (byť nemají podobu "kabelu").
      -bezdrátovou nabíječka pracuje na principu indukce, mezi běžně prodávanou bezdrátovou nabíječkou (ve standardu Qi), či jiným bezdrátovým dobíjecím zařízení (různé poštářky, noční hodiny, hudební stanice, doky v autech atp), který už je slušný výběr (a jsou také umístěny v různých kavárnách, restauracích, atp). A mezi mobilem podporující bezdrátové nabíjení v tomto standardu. Netuším co máte pořád s tou "továrenskou úpravou", nejde o žádné úpravy.
      -možná to není důvod ke koupi Lumie 920 (tím je spíše pureview fotoaprát), nicméně je to příjemný bonus, navíc Lumia 920 není jediný mobil s bezdrátovým nabíjením. V každém případě tohle rozhodnutí nechte ať si rozhodne každý sám
      SEČTENO: já jsem vás nepřesvědčoval, nevidím důvod proč bych vás měl přesvědčovat, naopak jak jsem avizoval, výhody nepochopíte dokud to nevyzkoušíte.

      Jinak co se stane když na bezdrátovou nabíječku položíte něco kovového, lze rovnou odpovědět, nestane se nic, nabíječka začne nabíjet jen v případě když na ni položíte Qi kompatibilní zařízení. Na druhou otázku vám taky odpovím, časem pochopitelně také nezpůsobí poruchovost ničeho co nebude v dosahu nabíjení, jednak z důvodu velmi krátkého dosahu (v řádu jednotek cm) a jednak z důvodu že indukce je aktivní je v případě že je přiložen Qi kompatibilní přístroj.


    • Anonymní uživatel

      15. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Skutečně platí ono římské "Rozděl a panuj", přiznejte se, že jste přemalovanej Jozef?
      Napíšete zbytečný elaborát a pak tvdíte, že nereagujete na mé námitky.....
      === výsledek: všechno se vším souvisí...takové lidi, jako jste Vy (neurazte se, sám jste to tím elaborátem prokázal), potřebuje náš velký bratr, aby nás ovládal, a dodám, lehce ovládal, protože mu to sami ulehčujeme.....už jak to pochopíte, nechám na Vás.
      Držte se dál svých nezvratných důkazů, a na svém tvrdohlavém lpění na virtuální realitě. Ale mnoho lidí už naštěstí tu šílenou hru na falešnou skutečnost prokouklo a z matrixu chce ven.....já jsem jeden z nich. Přeji Vám hezký den. Miabonus


    • Petr

      16. ledna 2013 - Petr

      Ne nejsem přemalovaný Jozef, byť na tom asi nezáleží.
      Nikdy jsem netvrdil že nereaguji na vaše námitky, naopak reaguji na vaše příspěvky a uvádím je na pravou míru - uvádím fakta. Pouze jsem říkal že se Vás nesnažím přesvědčit na používání této technologie, protože tohle člověk musí vyzkoušet sám, jinak výhody nikdy nepochopí.
      Jinak uvádím fakta, která jsou nepochybně prokazatelná. Výmluva na virtuální realitu a matrix, když vám dojdou argumenty je více než chabá.


    • Anonymní uživatel

      16. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Dovolte mi s Vámi i zde nesouhlasit, ač to dělám nerad, snažím se s lidmi kooperovat.
      K tomu vyzkoušení: také platí, že lépe se učí na chybách druhých a lépe je se i poučit z chyb druhých...to je můj případ. Jelikož jsem tady poslední asi 4 měsíce skoro nic jiného nedělal, než se učil z něštěstí a zoufalství Lumiáků, tak mi neraďte, aby rozšířil jejich řady....to je známkou ztrnulého přístupu některých lidí k problému.
      Jsou tací, co se poučí a dají od toho ruce pryč (nebudu uvádět, kde všude to platí).
      Jsou jiní, co nedokážou uznat argument i kdyby byl velkej jak Kilimandžáro, protože Kilimandžáro neviděli a vidět nechtějí. Ovšem tito lidé si svým přístupem pridávají problémy a nejhorší je, že kolikrát i škodí i celému svému okolí.
      Tvrdím, a Vy se s tím žel, budete muset nějak poprat, že Microsoft a Nokia za poslední dva roky uvedly na trh výrobky počtem nepřesahující počet prstů jedné ruky....tyto výrobky nejsou sto pracovat nezávisle na PC (doufám, že tohoto postřehu se umně chytíte) a jsou na jedno kopyto. OS WP7/8 není žádný zázračný trhák, ale slabý pokus přijít s něčím lepším, než má APPLE..to je celá vize, jenomže:
      ---APPLE já osobně nemusím (jsem důchodce, ne zbohatlík na privatizaci), přesto, když porovnám uzavřený ekosystém APPLE a MCS+NK, tak každému jednoznačně, ještě jednou, jednoznačně doporučím APPLE, kde se nic neřeší, všechno funguje samo a tak, jak má - ano, začátky byly ubohé, ale dnes je to rovnocenný a dospělý systém a vždy bych si raději doplatil a mám prvotřídní techniku a služby o kterých se Lumiákovi může jen snít.........:D)
      === doufám, že to zase nerozchodíte a že sem plivnete nějakou "inteligentní žluč", proto si tuto stránku uložím jako záložku a můžeme začít.....
      Pokud jste inteligentní člověk, tak mě necháte s tímhle výrokem osamoceného, pokud ne, tak mě nemůžete vinit ze zavádění FB na Heuréce (viz odpověď v témě "Čeština". )


    • Petr

      17. ledna 2013 - Petr

      Nesnažíte se kooperovat, jen se snažíte všechny mentorovat, a mít za každou cenu poslední slovo. Přitom na vaše hloupé příspěvky tu už není nikdo zvědavý.
      Jinak máte to trochu popletené, nejlépe se učí na VLASTNÍCH chybách, nikoliv na chybách druhých, to jste si trochu přkroutil. Vy žádné zkušenosti s WP telefony nemáte, netuším proč to píšete pořád bláboly kterýmíí jen obtěžujete slušné lidi. Pak statistiky uvádějí že uživatelé WP telefony patří rozhodně k těm spokojenějším.
      Co se týče uvedených výrobků Nokia a MS, tak lžete. Co se týče nezávislosti Lumii na PC, tak také lžete. Nikdy jste takový telefon neměl, takže to ani nemůžete vědět. Vaše srovnání je absolutně mimo.
      Už to prosím neotravujete slušné lidi, nemají si čas s vámi povídat. Najděte si nějaké skutečné kamarády, a nebuďte stále zavřený v jedné místnosti pouze s pošítačem, evidentně velmi rychle přicházíte o poslední zbytky rozumu.
      Sbohem.


    • Anonymní uživatel

      17. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      V plném rozsahu nesouhlasím s Vaším posledním příspěvkem.
      A teď zase Vy:


  • Daniel Tesař

    Daniel Tesař

    6. dubna 2013

    to vybití měl jsem stejný problém první den co jsem koupil zjistil jsem že v nastavení ve výběru sítě bylo automatické a to způsobuje neustále hledání sítě a tím rychlé vybití umě přes noc kdy nic nedělal

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.