Poradna Nokia Lumia 820

Autor: | Vloženo: 11.01.2013 000 12:32 | Témata: Poradna Nokia Lumia 820

čeština

Dá se v Lumii 820 nastavit, nebo nahrát čeština, když telefon nepochází z oficiální české distribuce? Jak je to komplikované?

  • Pavel

    Pavel

    11. ledna 2013

    obecne lumie z eu distribuce mají integrovaný český jazyk, čeština by tam přes nejaký servis samozřejmě nahrát šla ale není to třeba.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (6)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. ledna 2013

    Platí zásada, že jazyková sada v mobile je součástí OS, v tomto případě Windows Phone 8.
    Pokud ještě není Lumia 820 v prodeji (např.přes operátory) v dané zemi, tak tam čeština být nemusí a samostatně se nedohrává, pouze přeinstalováním OS.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (5)
    • Petr

      13. ledna 2013 - Petr

      V případě OS WIndows Phone je v EU distribuci čeština vždy obsažena (MS to ani jinak nedovoluje). V případě ostatních OS to už pochopitelně neplatí.


    • Anonymní uživatel

      14. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      To neplatí vždy, jinde je přesně dotaz na dohrání češtiny do Lumie z dovozu, Microsoft a Nokia mají dost zvláštní přístup k uvolňování aktualizací a tím i jazykových sad. Příklad:
      ---Holandsko jako jediná země EU už dostala aktualizaci na WP7,8 (oficiálně, nemyslím Navifirm), proč? Asi je tam nějaký vlivný oprátor, který si ji objednal....ostatní krajiny budou ještě dost dlouho čekat.....přešel Las Vegas a možná přejde i Barcelona a žádný přelomový okamžik se neděje.....kromě velkých Windows 8 a Windows RT (tablety), které nejsou kompatibilní s Lumiemi.


    • Petr

      16. ledna 2013 - Petr

      Nemáte pravdu, to platí vždy. Všechny telefony s WP7.5 určené pro evropský kontinent (resp EU) mají VŽDY češtinu. Což u jiných platforem nemusí platit (zejména to neplatí pro symbian).
      Co se týče dostupnostu aktualizací, tak je to zcela jiná otázka, ale opět nemáte pravdu. Update na WP7.8 na Lumia se běžnou cestou (přes Zune) objevil nejen v holansku a prakticky ve všech zemích koncem minulého roku, což vyvolalo dojem že WP7.8 už je dostupný, později pak přímo Nokia potvrdila, že update byl uvolněn pouze pro testovací serii telefonů (která je určena především pro recenzenty, předvádění v obchodech, atp., ale do určité miry se pochopiteně vždy dostane mezi běžné lidi), tedy jednalo se o testování updatu. Jinak podle neoficiálních informací MS včera uvolnil aktualizaci na WP7.8 pro všechny OEM včetně Nokie, tedy teď už jen záleží na Nokii CZ kdy uvolní aktualizace u nás (lze to očekávat v řádu dnů až týdnů).


    • Anonymní uživatel

      16. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Ad "nemáte pravdu, to plati vždy" - kolikrát jste tady opravdu poradil a nečekal, až se někdo "chytí" (například Miabonus a další) a pak sem hodíte elaborát, ze kterého vlastně nakonec vypadne, že ten Miabonus až tak nepřeháněl...?

      Tady veřejně nabídněte Navifirm WP7,8 všem, kteří na tuto ,pozor,ale oficiální aktualizaci, čekají, aby si jí stáhli do mobilu!!!...se všemi riziky a upozorněním, že je to na vlastní nebezpečí....

      O čem to tady odborně blábolíte?
      Samé "pochopitelně" v každé větě...je až s podivem, jak je Vám všechno "pochpopitelně", což Vás stylem psaní, argumentací a zaťatostí řadí hned vedle pana Jozefa, který byl schopen popsat se značkou "levyhhbb" několik stran o úplně nesmyslných věcech, které nesouvisely s dotazem nahoře. Dokonce tady mají stávku....nevíte o ní něco?
      "Aktualizace v rádu dnů až týdnů" - dejte sem oficiální zdroj, ze kterého čerpáte...já jsem našel jinou verzi, která hovoří o druhém čtvrtletí 2013....tak mákněte a hejbejte kostrou, březen a duben nejsou zas až tak daleko, viďte?
      "Testováním Updatu" - o jakém testování je zde řeč, když celé Holandsko si užívá Aktualizaci? Proč testování na lidech? Vždyť jde jen o Aktualizaci, ne o novou verzi OS? ANNA a BELLE vesele běží na Nokiích bez testování na lidech, nejsme zvířata...

      ---testování, to by na odlehčeném jádře nemuselo být, nezakrývejte před zdejšími tazateli a majiteli, že se jedná o původní jádro z OS Windows mobile,(Win CE) které mimochodem Microsoft podobným špinavým způsobem (jako Nokia OS Symbian, OS Maemo a OS MeeGo) odkoplo a s ním miliony majitelů přístrojů SE Xreria X1 a 2, HTC Kaiser I Kaiser II, HTC HD2, HTC Touch HD, Diamont , Touch PRO a SAMSUNG Omnia , E470, a Fujitsu Siemens, E-Ten, Asus-Garmin a desítky dalších......."pochopitelně"??? "nicméně"???? Tyhle vaše slovní obraty už tu nahotu nezakryjou, buďte chlap a přiznejte, že to, co dělá Steve Ballmer a Elop, není to pravé ořechové, budu si Vás vážit.


    • Petr

      17. ledna 2013 - Petr

      Ještě jednou, nemáte pravdu - lžete.
      Blbolíte tu naprosto mímo téma otázky především vy. Navíc jsou vaše příspěvky plné lží.


    • Honza

      19. ledna 2013 - Honza

      Mozna se tu sesel Petr a Pavel, ale ja jsem z toho Lojza. Tak poradi mi tu nekdo? Koupil si nekdo L820 a jde mu tam cestina? Nebo mam pridat 2 litry a kopit z cesky distrb., coz se mi samozrejme nechce.


    • Anonymní uživatel

      19. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Udělej to, co Ti od teďka nařídí osoba, která se podepisuje PETR.

      Tímto se definitivně a s konečnou platností distancuji od všech předešlých a budoucích výroků, které zde na vláknu pro WP7 a WP8 trousí osoba prezentující se jménem PETR, osoba donedávna neznámá a která nemá na Heurece ani řádnou registraci a vlastní osobní profil, tak jak se patří u slušných členů a příznivců portálu Heuréka, což určitě také naznačuje mnohé o osobě, která se prokazuje pod jménem PETR. Můj profil a osobní data jsou k dispozici administrátorovi Heuréky a jsou chráněny příslušným zákonem o ochraně osobnosti. Podepsán Miabonus Nitra.


    • Petr

      20. ledna 2013 - Petr

      Blázna "Miabonus" si nevšímejte.
      Jak už zde bylo napsáno, Lumia 820 češtinu už obsahuje, není potřeba nic dohrávat.
      Jen si ověřte že se jedná o EU distribuci, ta vždy obsahuje češtinu. Telefon který není určen pro EU u nás prakticky neseženete, a v takovém telefonu by nefungovala nejen čeština.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. ledna 2013

    Tak se nám tady sešel Petr s Pavlem, co se z toho vyklube......Jozef?
    Budu rád, když mi píchnete, né že bych nechtěl odpovědět, ale je to náročné radit desítky stran Poradny x iks lidí x Lumie.....stále dokola denně. Takže Hej rup! A dejte se do toho, systém, který jsem vymyslel, myslím, není špatný, hodit sem podporu a odkazy, protože problematika je moc rozsáhlá a většinou se nedá scvrknout na jednu, dvě věty. Předem díky....Miabonus.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (4)
    • Petr

      13. ledna 2013 - Petr

      Se vší úctou, možná by stačilo kdyby jste neodpovídal na otázky kterým nerozumíte, resp týkající se platfomy kterou neznáte. Věřte že tím způsobíte více zmatků než užitku. Nikdo vás nenutí za každou cenu psát odpověď na každou otázku která se tu objeví.


    • Anonymní uživatel

      14. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      To chápu, jenže zatím se této oblasti (myslím WP7/8...poradit nebo poukázat aspoň na řešení) mnoho rádců nechytlo, takže máte oba (i další) možnost to napravit.....vysvětlím na příkladu:
      ---v prosinci jsem silně prochladl a následně jsem si odležel tři týdny ošklivé chřipky, proč to píšu? Během těch tří týdnů se nastřádaly dotazy do takové míry, že zbytek měsíce (ještě i na Silvestra) jsem "doháněl" resty.......
      ---jasně, můžete argumentovat, to není Tvůj problém, nejsi za to ani placenej...je to pravda, ale kolem Vánoc bylo všude slyšet o lásce a jak si máme pomáhat a podobné bláboly, které už snad nikdo neregistruje a (žel) nebere vážně, to je jeden aspekt....
      ---druhý je, že ti lidé opravdu moc hledali pomoc, někteří opakovaně, koupili to jako dárek k Vánocům..... a to právě nejvíc u řady ASHA a řady Lumia, takže mi denně domů chodily a chodí v průměru 9-17 emailů z Heureky + 1-2 soukromé přes můj profil (dá se to odstavit, ale to podle mne není řešení).
      ---situace by se zlepšila, kdyby Microsoft a Nokia sjednotily stránky s podporou, dnes je to roztříštěno na desítkách míst...a popsat to tady nejde, protože práce s PC a synchronizace a pod.,je obšírné tema, ne každý je zběhlý v práci s PC/NTB....tak jsem vymyslel systém Odkazů na Podporu Nokie a Windows Phone a funguje to dost dobře.....desítky děkovných odpovědí...
      ===budu rád, když se zapojíte a já se rád budu věnovat jen ostatním problémům...


    • Petr

      14. ledna 2013 - Petr

      Já si cením vaší snahu poradit, zejména v případě platforem se kterými máte velmi dobré zkušenosti (symbian, s40 , a s30), a rovnou říkám, že v téhle oblasti jsou vaše rady velmi cenné, a nesmírně si toho vážím. Na druhou stranu, věřte že odpověď "za každou cenu" u témat kde prostě (a se vší úctou) nemáte zkušenosti je spíše kontraproduktivní. Věřte, že je lepší neodpovědět, než odpovědět špatně.
      Kolem WP je tu několik lidí, kteří odpovídají a mají zkušenosti s touto platformou, možná by jich bylo ještě více, kdyby bylo více nezodpovězených otázek, a ano, možná neodpovídají v rámci hodin jako vy, ale spíše v rámci dnů. Ale věřte, že pro lidi co tu pravidelně radí, tak lidi kteří poskytnou radu spíš příležitostně, je jen zbytečná práce navíc procházet již zodpovězené otázky, a zkoumat jestli jste neodpověděl náhodou právě vy, a jestli (z prominutím) jen neplácl nějakou blbost. Stejně tak působíte problémy tazatelům, kteří se tam musí často rozhodovat mezi ruznými a často protichůdnými odpovědi. Když necháte otázku nezodpovězenou, dříve nebo později se určitě najde někdo kdo odpoví.

      Jinak co se týče podpory výrobcem, tak jsou v podstatě pouze dvě stránky, jedna je u Nokia a věnuje se především specifikům Nokia telefonům, a pak je obecná stránka k WP u MS, která je pro všechny výrobce, na obě stránky je odkaz v návodu telefonu. Další témata jako např synchronizace outlooku s live účtem nepatří do poradny k telefonům. Odkaz na tyto stránky by mohl být v úvodu porady (pro dannou platformu), a myslím že na něčem takovém již heureka pracuje. Nicméně chci říci, poradna heureky primárně neslouží k "odpálkovávání" uživatelů s nějakým linkdem, který navíc mají v návodu. Ale čekají radu od uživatelů které mají praktickou zkušenost, třeba doplněný linkem, který skutečně řeší daný problém.

      Pokud chcete dávat rady k platformě WP, doporučil bych si takový přístroj pořídit aby jste získal nějaké praktické zkušenosti (případně vám asi dokáži zajistit jeho zapůjčení). Rady typu "no u symbianu to je tak a tak", případně rady které jste si jen teoreticky načetl z návodu, jsou opravdu k ničemu.

      Jinak rád bych se zapojil a více odpovídal k telefonům, se kterými mám praktické zkušenosti, bohužel právě díky tomu, že prakticky každá otázka je již vámi (lépe nebo hůře) zodpovězená, mě od toho odrazuje, jednak nemám čas zkoumat již odpovězené otázky, a navíc jakákoliv další odpověď znamená přít se s vámi, a na to opravdu nemám čas ani náladu.


    • Anonymní uživatel

      15. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrá, děkuji za usměrnění, částečně s Vámi souhlasím, že žádná odpověď je někdy lepší, než špatná, nebo zavádějící.To ovšem platí o každé špatné odpovědi a o každém tady v Poradně Heureky.....takže jsem zvědav, jak ten pokus dopadne.......

      Uděláme malý pokus, ano? Přestanu dnešním dnem radit (nebo jak to nazvat, kecat do toho, čemu nerozumím) na vláknech OS WP7/8 a přenechávám iniciativu těm, kteří mají pocit, že to už umí. Jen mi dovolte malé odbočení, například jen u správného nastavení PC je toho tolik, že není a nebude ve Vašich silách poctivě, a to zdůrazňuji, poctivě odpovědět tak, aby z toho měl tázající jasno.
      Odpovědět dvěma nebo třemi větami je nezodpovědné a už předem se počítá s tím, že tázající se ze studu nebude pořád a opakovaně ptát na něco, co tady pár odborníků označí za úplně jednoduché a jasné prváčkovi. Tím se časem tato Poradna stane takovou, jakou si jí přeje mít pár expertů: šedou, beztvárnou a hlavně nenáročnou.
      Na závěr: jsem hluboce zklamán, ne z Vašeho názoru, ten je rozumný a srozumitelný, ale z toho, jak je celý ekosystém Microsoftu neskutečně těžkopádný a že se najde tolik lidí, kteří ho budou donekonečna velebit.....je to něco jako matrix, zažere se to pod kůži a už to nejde vydrhnout ani kartáčem....přeji Vám i ostatním hezký den a kupujícím hodně pevné nervy. Miabonus


    • Petr

      16. ledna 2013 - Petr

      Děkuji za pochopení a vztřícný krok.
      K vaší odbočce, toto je poradna pro mobilní telefony, problémy s PC se řeší v jiné poradně, kde jsou vám jistě schopni poradit jiní odborníci.
      Pak stručná a především správná odpověď jednou, dvěma, třemi věty je jistě pro uživatele přínosnejší, než elaborát který ani nedočte do konce, a navíc je nesprávný nebo zavádějící.
      Dále, toto je poradna, nic víc, není to sociální síť, pokud máte touhu si jen tak poklábosit, jděte třeba na facebook ( http://www.facebook.com/nokia.cz ), kde máte také možnost poklábostit o telefonech a to včetně odpovídání na dotazy týkajících se telefonů Nokia, kde má diskuze mnohem větší sociální podobu jak si asi přejete.
      Co se týče názoru na ekosystém MS, pochopitelně každý může mít vlastní názor, a já tento názor rozhodně nesdílím (minimálně ne ve srovnání s jinými ekosystémy), nicméně to nepatří do poradny (pokud tak není přímo položena otázka). To opět můžete sdělovat na různých sociálních sítí jako je facebook, twitter, nebo různých diskusích fórech (tato poradna není diskusním fórem), nebo to můžeme probrat u piva.


    • Anonymní uživatel

      16. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Tohle jste si už klidně mohl odpustit.....ale Vy musíte mít všude poslední slovo, viďte?
      Projevil jsem vstřícnost, tak Vás chci poprosit, aby jste moji vstřícnost nezneužíval na nechutné mentorování. Jsem dost starý na to, abych uměl rozlišit kam co patří, takže i Vám = to mentorování sem už nepatří, tohle je "Heuréka, váš nákupní rádce"
      ---- k poznámce o PC, je to kravina na druhou, protože polovina dotazů je právě o PC, proč, to víte lépe než já, bez PC si tady Lumiák ani neprdne.....:(
      ----doufám, že pilně studujete všechny ty ERROR Code, jsou jich desítky na XBOX, a další na "Windowsphone" a další na Market Place, další u platebních karet a další u přihlašování, synchronizace, atd atd atd. Doufám, že tady zavedete v této oblasti pořádek a že z rukávu budete sypat, co který error je, a hned to vysvětlíte jednou až maximálně dvěma větami.......:)
      ----teď už opravdu záleží jen na Vás, jestli tady na této stránce vznikne FB Chat, já mám čas a můžu.....Vy jste odborník (na rozdíl ode mne), tak dejte příklad, spolkněte to nutkání odpovědět a vše bude perfektní. M.


    • Petr

      17. ledna 2013 - Petr

      Odpustit si to můžete především vy, slíbil jste že už nebudete příspívat k telefonům se kterými nemáte zkušenosti. Moc dlouho jste nevydržel, hlavně že musíte mít vždy poslední slovo, dobře víte že jste absolutně mimo, a stejně si neodpustíte další komentář, jen aby jste měl poslední slovo. Jste opravdu nechutný zbabělec.
      Dále tu nechutně metorujete každého především vy, a to i když se jen překlepne v dotazu, vy hned startujete a kážete. Stejně tak jste to právě vy kdo tu za každou cenu musí odpovědět na každý dotaz, i přesto že netuší o co jde. Je ještě máte tu drzost mentorovat ostatní.

      Dále dotazy k PC patří k PC, dotazy k telefonům patří k telefonům. Co na tom stále nechápete. Netuším jakou má souvislost otázka k české lokalizaci s nějakými ERROR kódy na XBOX, jste trochu mimo.
      Na této stránce rozhodně žádný FB chat nevznikne a ani vzniknout nemůže.


    • Anonymní uživatel

      17. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      V plné míře odmítám váš poslední příspěvek.
      A teď zase Vy:


    • Honza

      19. ledna 2013 - Honza

      A ted se tu zhadali dva kozlove a ja si asi radsi necham N C5-03, protoze nevim jestli L820 vubec dobiju v cechach, nebo jen v holandsku a nemecku


    • Anonymní uživatel

      19. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Oficiálně ukončuji své účinkování na tomto vláknu WP7 a 8.
      Tímto se jednou provždy distancuji ode všech pomluv a špinavostí, a to i možných budoucích, které zde trousí osoba, která se podepisuje PETR.
      Na nic dalšího nebudu reagovat a respektovat budu pouze pokyny administrátora Heuréky. Podepsán Miabonus Nitra - ostatní osobní data jsou soukromá a uložena jen u administrátora Heuréky.


    • Petr

      20. ledna 2013 - Petr

      Lumii 820, pokud se jedná o EU distribuci, pochopitelně dobijete i v čechách.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. února 2013

    Ahoj Honzo, prosím Tě, dej to do uzavřených dotazů, ať to tady už zbytečně nestraší, díky Miabonus.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.