Poradna Nokia Lumia 735

Autor: | Vloženo: 25.10.2015 000 07:09 | Témata: Poradna Nokia Lumia 735

Foťák ve srovnání s Lumia 640

Neporovnával někdo foťák u L735 a L640 LTE? Oba mám v hledáčku jako náhrada starého HTC Desire. U 735 mě štve nepřítomnost Glance screen (zatím jsem neměl mobil bez jakékoliv notifikace), a co by nepřítomnost GS mohlo "přebít" by byl o hodně kvalitní foťák. Jsou-li víceméně stejně kvalitní, pak bych šel do 640. Díky

  • Karel

    Karel

    4. listopadu 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Když si trochu připlatíš tak je lepší na fotky Nokia Lumia 830.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • MiZi

      5. listopadu 2015 - MiZi

      To je pravda. Ta by byla mnohem lepší. Optická stabilizace se hned tak nevidí. Na Flickru z ní mají skvělý fotky. Ale s shopy typu Mobilky, Megatel (kde se dá sehnat za solidní cenu) nemam dobré zkušenosti, a 9000 na shopu MS za to nedám.


    • Karel

      6. listopadu 2015 - Karel

      Souhlasím, ale pokud by se Vám podařilo sehnat Nokii 830 ve výprodeji kolem šesti tisíc z CZ distribuce!, tak by to byl skvělý kup.
      Obecně je totiž dnes nejlepší posílat případnou reklamaci mobilu přímo do autorizovaného servisu bez prodejce. Věřte mi, co říkám, vlastně píšu. Už jen kvůli rychlejšímu vyřízení reklamace. Nemluvě o možných dalších ,,zdrženích"...
      Což nejde u mobilů zakoupených u prodejce mobilů EU. Ten musí prokázat původ mobilu v autorizovaném servisu.


    • Arbiter

      10. listopadu 2015 - Arbiter

      U Microsoftu nemusí, tam je jedno, jestli je to mobil z Polska, Španělska či ČR, v autorizovaném servisu se k takovému mobilu budou stavět úplně stejně...


    • Karel

      10. listopadu 2015 - Karel

      To sice ano, ale jsou e-shopy, které trvají na tom, aby byl mobil reklamován přes prodejce, tedy e-shop. A na tyto shopy mám kvůli tomu svůj názor, nikoliv pozitivní.


    • Arbiter

      11. listopadu 2015 - Arbiter

      No trvat si mohou, jak chtějí, nic to nemění na tom, že volba, kde si zboží vyreklamujete (v případě lumií) je zcela na vás :-) Nebo jak vás takový e-shop donutí, abyste to reklamoval výhradně u nich?


    • Karel

      11. listopadu 2015 - Karel

      Tak v prvé řadě už tím, že je to dáno v Obchodních podmínkách!!!
      Dovolím si uvést dvě citace z Obchodních podmínek EU mobil a Maxshop:
      EU mobil:
      5.1. Kupující je povinen uplatnit reklamaci u prodávajícího nebo osoby určené k opravě (pokud prodávající výslovně poskytuje servis prostřednictvím smluvních opraven a tento údaj uvede v dokladu podle § 2166 NOZ) bez zbytečného odkladu od zjištění nedostatku. Učiní-li tak písemně nebo elektronicky, měl by uvést své kontaktní údaje, popis závady a požadavek na způsob vyřízení reklamace.
      Maxshop:
      5.4 Reklamace
      5.4.1 Kupující je povinen reklamovat (oznámit) vady Zboží na adrese: MAXmobil s. r. o., Pražská 140/20, Liberec 1, 460 01, a to následovně:
      a) zasláním písemné reklamace (reklamační dopis) běžnou poštou společně s reklamovaným Zbožím, nebo
      b) předáním Zboží včetně reklamačního dopisu osobně přímo na adrese provozovny Prodávajícího.
      5.4.2 Další postup reklamace a povinnosti Prodávajícího při vyřizování reklamace jsou uvedeny v Reklamačním řádu, který je umístěn na těchto stránkách: http://www.max-shop.cz...

      Takže, když si to dáte dohromady, půjdete proti zdi??? Já tedy nikoliv. A pokud jsem nakupoval v e-shopu CZ distribuci, nebyl žádný problém k osobnímu zaslání přímo do autorizovaného servisu. Mohou existovat výjimky, ale já se s nimi nesetkal. Kdyby tomu bylo tak, jak píšete, nakupoval bych kvůli nízkým cenám výhradně mobily EU bez obav. Pokud víte o prodejci, který s tím nemá problém, velice bych uvítal jeho zveřejnění.


    • Jarda

      22. listopadu 2015 - Jarda

      Nesmysl, sám jsem EU distribuci z MAXshop reklamoval. Nevím jak EU mobil, ale MAXshop to má tak uvedené stejně pro všechny značky obecně. Ale v případě Nokie, MS a Apple to není nutné, a je možné reklamovat přímo a autorizovaném servise.


    • Jarda

      22. listopadu 2015 - Jarda

      Jinak pro EU záruku MS pokud budute reklamovat v autorizovaném servise jsou rozhodující tyto podmínky http://www.microsoft.com... Nikoliv podmínky prodejce (ty platí jen pokud chcete reklamovat přes prodejce, což rozhodně nedoporučuju).


    • Karel

      22. listopadu 2015 - Karel

      Jardo, rád bych Vám toto vše věřil. Mám ale své zkušenosti s jistými prodejci. Vůbec bych se nezlobil, kdyby tomu tak bylo. Nezbývá mi, než se přímo obrátit do centra dění, to jest obchodního a technického oddělení Microsoftu. Ti by měli dát jednoznačnou odpověď, jak je to v praxi. Stejně tak se zeptám, jak je to s těmi barevnými variantami u Lumie 640. Na samém počátku prodeje bylo totiž uvedeno, že pro český trh jsou pouze černé a bílé varianty. Takže mi to nemějte za zlé, že budu ještě hledat pravdu u zdroje. Chci v tom mít naprostou jistotu.


    • Karel

      22. listopadu 2015 - Karel

      Doplnění: Jinak naprostý souhlas s tím, že nejlépe je reklamovat přímo v servisu, ne přes prodejce!!!


    • Jarda

      22. listopadu 2015 - Jarda

      Uvádím vlastní zkušenosti, ale zkuste se zeptat přímo v MS, případně přímo v autorizovaném servise (protože centrála MS je dost často odtržená od reality). Jinak naprostý souhlas, pokud to jde tak rozhodně reklamovat v servise, a ne u prodejce (jak z důvodu rychlosti vyřízení, tak i z důvodu správnosti (někteří prodejci mají občas reklamaci zamítnout (protože to pro ně znamená náklady), nebo telefon opravit neautorizovaně).


    • Karel

      22. listopadu 2015 - Karel

      Vlastní zkušenosti jsou k nezaplacení. Dobrou radou od Vás je zeptat se přímo v autorizovaném servisu a vynechat Microsoft. A jde mi přesně o to, jak píšete k těm reklamacím: je to rychlejší, méně manipulace s balíčkem, ale hlavně mám jistotu ze závěrečné zprávy servisu, nikoliv od prodejce.
      Závěrem díky za konečně od někoho konstruktivní a přínosnou odpověď. Tak by to mělo vypadat. Hezký zbytek dne.


    • MiZi

      22. listopadu 2015 - MiZi

      Díky všem za přínosné odpovědi - nakonec jsem minulý týden přes CzC objednal 735, a celý víkend si s ní "hraji". Foťák nakonec nezklamal - za pěkného počasí solidní fotky, v interiéru je zrno sice znatelné, ale fotka detaily neztrácí, takže koupě nelituji.


  • Lojza

    Lojza

    25. října 2015

    Zdarec, máme v rodině 730ku a 640ku. Pokud porovnávám, zdají se mi fotky o něco málo lepší u 730ky. Nevím, nevím ale, zda ten rozdíl přebije absence GS či lepší přední foťák?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • MiZi

      25. října 2015 - MiZi

      přední foťák neřeším - nejsem fanda selfíček :). Nechce se mi s sebou pořád tahat zrcadlovku, a tak vybírám mobil s foťákem, se kterým udělám ucházející fotky i v horším počasí, v lese apod. Zatím co jsem dokázal najít,
      Za pěkného počasí budou podle mě fotky hodně podobné. Máme doma Lumiu 620 a za sluníčka jsou fotky docela solidní. Ale stačí místnost, světlo zezadu a fotky jsou do háje. Šly by někam uploadnout fotky 640 + 723 vyfocené ve stejný okamžik na stejný motiv? Takové ty problematické podmínky. Ď.


    • vjt

      3. listopadu 2015 - vjt

      zkus zadat do Googlu názvy obou foťákú a slovo FOTO nebo SROVNÁNÍ FOTEK RECENZE a uvidíš, že ti to něco najde. Před rokem jsem viděl srovnání fotek u Lumií 640, 730, 820 a 930. Možná na Mobilmania...


    • MiZi

      4. listopadu 2015 - MiZi

      Podobných srovnání jsem prošel spoustu :) Ideální případ - focení stejného motivu za stejného počasí ale nebyl nikde. Nakonec se, jako nejvíce vypovídající, ukázal Flickr.com - jsou tam tagy Lumia730 nebo Lumia640. Fotek docela dost. Samozřejmě beru, že některé jsou ořízlé a upravené, ale obecně z technicky mizerné fotky dobrou neudělám. Z toho mi vyšlo, že po výplatě půjdu do 730. Na jednom videu na YT byly "vedle sebe" a 730 mi připadá "hezčí a menší. Glance screen je škoda, ale upřímně - chci zjistit zda něco nepřišlo - máčknu na vypínač, přečtu a znovu vypnu. Vliv na baterku zanedbatelný. To samé dělám na svém Androidu - a neobtěžuje to :). Horší je absence HW spouště foťáku, ale to nemá 640 také.


    • MiZi

      4. listopadu 2015 - MiZi

      teda půjdu do Lumie 735 nevím proč píšu o 730). Ale ony se stejně liší jen dual SIM....


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.