Poradna Nokia Lumia 735

Autor: Anonym | Vloženo: 05.03.2015 000 13:00 | Témata: Poradna Nokia Lumia 735

Anonym

Původ mob. tel.

Zdravím měl bych otázku, chci si koupit Lumii buď 735 nebo 830, nejspíš EU distribuce. Četl jsem, že v mobilech pro EU je čeština normálně nahraná a, když dám tovární nastavení tak tam normálně zůstane - je to pravda. Dále se chci zeptat jestli jde nějak zjistit pro jakou zemi je mobil určen např. Polsko, Maď.. Jde mě o to, že někde psali, že někdo prodává Nokie určené pro Asii, kde je čeština dohrávána a při továrním nastavení se vymaže. Nerad bych koupil tento telefon. Díky za odpověď,

  • Pavel

    Pavel

    6. března 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ano, všechny WP pro EU mají stejný SW základ, tedy ve všech je obsažena čeština přímo z výroby. Také všechny Lumie mají celoevropskou záruku, tedy lze bez problémů reklamovat v libovolném autorizovaném servise.

    Co se týče identifikace zda telefon je určen pro EU (včetně CZ) nebo pro jiné regiony, tak:
    První se zeptejte prodejce (pochopitelně neseriózní prodejce nemusí mluvit pravdu, ovšem to vám rovnou může tvrdit že se jedná o CZ distribuci).
    Pokud budete kupovat v kamenném obchodě, tak si to ověřte přímo, zemi najdete napsanou na krabici a také to najdete v telefonu v Nastavení, O systému.
    Pokud budete kupovat přes eshop, tak ihned po doručení (nejlépe ještě před otevřením krabice), opět zkontrolujte zda je určen pro EU, a podle IMEI (opět najdete na krabici nebo v O systému) zkontrolujte platnost záruky v našem regionu na stránkách http://www.microsoft.com... . V případě že telefon je určen pro EU, tak stránka vám potvrdí že telefon má u nás platnou záruku. V opačném případě telefon ihned vraťte.

    Na druhou stranu, z vlastní zkušenosti, s Lumii, která by nebyla určena pro EU jsem se v ČR ještě nesetkal.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    5. března 2015

    EU distribuce se není čeho bát u Nokie - má celoevropskou záruku, takže v oficiálním servisu vám vezmou i tu z EU distribuce.

    Pokud chcete mít jistotu EU distribuce, tak určitě jít do nějakého populárnějšího obchodu, ne ty úplně neznámé.

    Jinak pokud můžete vzít https://mobilni-telefony.heureka.cz..., je to určitě lepší volba - displej, konstrukce, fotoaparát...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.