Poradna Nokia Lumia 735

Autor: | Vloženo: 19.11.2014 000 18:29 | Témata: Poradna Nokia Lumia 735

Microsoft

mohu se zeptat na všeobecnou otazku
- je lepši WP system neš ios ? nikdy jsem nemněl telefon s android,ios,WP .... jen tablet s androidem a ted si chci pořidit první dotikovy telefon s WP ( lumii 735) ale zajima mě jak si vede WP proti ios mužete mi prosim nekdo normalně odpovědet ... S pozdravem Lukáš

  • IT

    IT

    20. listopadu 2014

    Oba dva to jsou uzavřené systémy, tedy jsou především bezpečné a spolehlivé. Jsou také oba výborně optimalizované, takže běží velmi svižně i na pomalejším HW. A hlavně u obou nedochází ke zpomalování. Tedy v těchto ohledech jsou velmi podobné.

    Liší se pak jednak uživatelským rozhraním, iOS stejně jako Android vychází ze staršího Windows Mobile s ikonkami. WP8 pak používá modernější dláždice stejně jako Windows8. Co je ale lepší je pro každého individuální.

    iOS má pak výhodu v širší nabídce aplikací, kterých je přes milion (pro WP je jich přes půl milionu). WP má zase výhodu, že je přeci jen trochu otevřenější, tj. nepotřebujete speciální kabel, můžete do telefonu nahrávat soubory aniž by jste musel mít nainstalovaný speciální SW, telefony většinou můžete rozšířit o SD karty, lepší kompatibilita s PC, atp. Výhodou jsou také kvalitní offline mapy a navigace.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lukáš

      20. listopadu 2014 - Lukáš

      děkuju moc a mužete prosim tak krasně rozvis WP vs android prosim moc


    • IT

      23. listopadu 2014 - IT

      WP i iOS jsou uzavřené systémy, tedy jsou především bezpečné a spolehlivé. Jsou také oba výborně optimalizované, takže běží velmi svižně i na pomalejším HW. A hlavně u obou nedochází ke zpomalování. Android je více otevřeným systémem, který je ve výše uvedených ohledech horší, ale zato nabízí mnohem širší možnosti nastavování a možnosti instalaci nelegálních aplikací.

      Liší se pak jednak uživatelským rozhraním, Android podobně jako iOS vychází ze staršího Windows Mobile s ikonkami a widgety. WP8 pak používá modernější dláždice stejně jako Windows8. Co je ale lepší je pro každého individuální.

      Android stejně jako iOS má pak výhodu v širší nabídce aplikací, kterých je přes milion, pro WP je jich přes půl milionu.

      Lze říci že Android je dnes nejvíce otevřeným systémem (a nahradil starší otevřené systémy jako je Windows Mobile a Symbian), naopak iOS je nejvíce uzavřený systém. WP je někde mezi nimi. Pochopitelně každý přístup má své výhody i nevýhody, a každému může vyhovovat něco jiného.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.