Poradna Nokia Lumia 730 Dual SIM

Autor: | Vloženo: 27.09.2015 000 19:59 | Témata: Poradna Nokia Lumia 730 Dual SIM

Počkat?

vyplatí se ještě počkat na lepší(nižší) cenu? nebo se za tuto cenu telefon už doprodá?

  • Jirka

    Jirka

    28. září 2015

    Vzhledem k výbavě už cena asi výrazně klesat nebude. A za poslední dva měsíce ani neklesá, dokonce za poslední měsíc mírně stoupá.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Pavel

    Pavel

    28. září 2015

    Ja bych počkal . Až vydají nové modely, cena 100% klesne.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      28. září 2015 - Jirka

      Na 100% :D
      Na 100% vám to nikdo neřekne, možná mírně klesne, možná cena stoupne. V každém případě bude hůře k sehnání. Ostatně u předchozího modelu, Lumie 720, před rokem cena přestala klesat a naopak mírně stoupla, dnes ji prakticky neseženete, a pokud ano tak za vyšší cenu než loni. Telefony s WP mají totiž zásadní výhodu, že podstatně pomaleji morálně zastarávají, a i velmi staré telefony jako Lumia 920 či 720 dostanou nejmodernější W10 a budou další tři roky dostávat updaty, proto jejich ceny už moc neklesají.


    • LumieCZ

      28. září 2015 - LumieCZ

      Lumie se vždy začnou prodávat za hodně přemrštěnou cenu a pak prudce klesnou.
      Psát, že nějaký starý telefon není k sehnání, tak to je oběv měsíce. HW telefonu je morálně a funkčně za 2- 3 roky odepsaný, takže bych z updatu nedělal takovou ameriku. A jestli to vůbec bude přínos na starých telefonech, to ukáže až čas.
      To ty ale nepochopíš.


    • Jirik

      28. září 2015 - Jirik

      Lumie s cenou padaji jak hrusky. Staci se podivat do bazaru.


    • Jirka

      29. září 2015 - Jirka

      Všechny nové telefony se prodávají za vyšší cenu, která relativně rychle klesne. To tvůj je objev měsíce? :D
      Nejvíce klesá cena u Androidů, nejméně u iPhonů a WP je někde mezi, viz http://mobil.idnes.cz...

      Nicméně Lumia 730 není novinka, už se nějakou dobu prodává, a jeho cena je ustálená, a cena může mírně klesat nebo stoupat. A po ukončení výroby může být hůře k sehnání nebo taky ne (např Samsungů jsou plné sklady, i dvě generace staré modely není problém sehnat za nižší cenu, naopak starší Lumie se shánějí hůře, a jejich cena neklesá).

      K HW telefonu, např 3roky stará Lumia 920 má stále lepší HW než dnešní novinky ve střední třídě. S W10M funguje naprosto bez problémů a bez jakéhokoliv omezení. Pochopitelně nemá funkce jako Continuum či Windows Hello, ale to nebudou mít ani novinky střední třídy. Tedy tři roky stará Lumia 920, po updatu na W10M bude ještě minimálně další tři roky podporovaná a plně srovnatelná s telefony střední třídy.

      Chápu, že morální životnost WP přes 6let dohání zastánce Androidu až k zuřivým záchvatům, viz zdejší diskuze (většina Android telefonů přestává být po jednom roce podporovaná, a díky bezpečnostním chybám i bezpečně použitelná (tedy morální zastarávání u Androidu není omezeno HW, ale právě SW podporou)), ale to je tak.


    • LumieCZ

      29. září 2015 - LumieCZ

      Když tady opět zuřivě bráníš svoje Lumie (jako u všech otázek, kde se vnutíš se svými slohovými pracemi), tak alepoň čti na co odpovídáš. Nikdo nepsal o SW, ale o HW. Tak si slespoň přečti co to je.


    • Jirka

      30. září 2015 - Jirka

      No já tu nic zuřivě nebráním :D Pouze reaguji na tvé nepravdivé příspěvky.
      BTW nauč se především pořádně číst ty, od začátku tu je řeč o „morálním“ zastaráváním (nikoliv o fyzické životnosti přístroje, která je značně individuální), to se týká jak HW, tak i SW. A já napsal jak k HW tak i SW. A stále tvrdím, že 3 roky stará Lumia 920 je jak po HW, tak i SW stránce stále lepší než novinky střední třídy, a minimálně další tři roky jak po HW i SW stránce bude plně srovnatelná se střední třídou.
      Pokud se ptáš na fyzickou životnost, tak to záleží, jak se k telefonu chováš, ale v principu není problém dosáhnout na desítky let, s tím že si budeš muset nechat vyměnit baterii. Tedy obecně většinou není limitující fyzická životnost přístroje, ale spíše jeho morální životnost (a ta je u WP podstatně delší než Android telefonů)


    • Jirka

      1. října 2015 - Jirka

      Pokud tedy se v MS nerozhodnou cele W10M odpískat k čemu je dnes hodně blízko. Pak morální životnost končí okamžitě.


    • Jirka

      1. října 2015 - Jirka

      Nicméně MS nehodlá W10M odpískat a má v MS nejvyšší prioritu. To už je pravděpodobnější že Google odpíská děravý Android.


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      Ještě doplním, že nejvyšší prioritu má, ale v záloze je i android.
      BTW pokud předpokládáte, že telefon za rok dva nevyměníte, pak raději doporučím android OS


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      Když doplňovat, tak to příště prosím zkus pod svým nickem ... :D

      Pro MS je W10M priorita. V záloze žádný OS Android neplánuje.

      To že MS vyvíjí aplikace jak pro Windows, tak také pro MacOS, iOS či Android, je proto že MS je otevřená firma, a své aplikace vytváří multiplatformní (pochopitelně nejvíce pro Windows, pak pro iOS, a na posledním místě pro Android).
      V žádném případě to neznamená, že by MS na úrovní OS, chtěl někdy přejít na iOS nebo dokonce Android


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      Já jsem Jirka, na rozdíl od tebe.


  • Lojza

    Lojza

    28. září 2015

    Cena by dle mého názoru měla malinko klesnout, jak u EU distribuce, tak u CZ distribuce. Nebude to ale nic ohromného. Momentálně se začal prodávat model Microsoft Lumia 540 a 540 DS. Jsou to převážně EU distribuce okolo 3700,- Kč. Další plánované prodeje u nás by neměly údajně být.http://mobilizujeme.cz....
    Z tohoto důvodu bych já osobně nečekal a udělal si radost z dostupných mobilů už nyní.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      28. září 2015 - Jirka

      Souhlas, nicméně co se týče nových modelů, není to až tak hrozné (článek je už trochu neaktuální). MS sice omezí počet uváděných modelů (a dá přednost jiným výrobcům). Nicméně Lumia 550 bude nakonec uvedena už za týden, a ještě letos bychom se měli dočkat Lumie 850. Na neurčito je zatím odložena Lumia 750.


    • Lojza

      28. září 2015 - Lojza

      Ano, ten článek je cca 2 měsíce starý. Očekával jsem. že se někdo tady ozve s novými informacemi, a to se stalo. Potěší tedy nová 550ka a 850ka. Škoda toho ,,odložení" 750ky. A k té nové 540ce: Nezdá se mi, že by to byla rozumná investice? Budou ji vyrábět a dovážet k nám jako CZ distribuci? Bude technicky podporovaná + příslušenství? Nevíš o tom Jiro nějaké bližší informace? Dík za info.


    • HouHou

      28. září 2015 - HouHou

      To neni Jirka! To je Josef. Teď zas jako Jirka.
      :DDD


    • Jirik

      28. září 2015 - Jirik

      Lumia 850 zatim nebude. Zase Josef? Kdy uz z te puberty vyroste? :-D


    • Anonymní uživatel

      29. září 2015 - Anonymní uživatel

      Vydány mají být jen masně drahé 950 + 950XL a 550


    • Jirka

      29. září 2015 - Jirka

      Co se týče 540, tak bližší informace neznám, aktuálně se na našem trhu neprodává, a osobně myslím, že se ani prodávat nebude (aktuálně je dostupná podobná Lumia 535, kterou koncem roku nahradí rovnou Lumia 550, a tedy 540 se u nás přeskočí).

      Za týden budou představeny top modely Lumia 950 a 950XL (budou levnější než jiné top modely konkurence (např iPhony či Samsungy), ale velmi levná Lumia 550. To již za týden. Do konce roku bude dále představena Lumia 850 (jejíž přesné specifikace jsou už známy, stejně jako je známo že tento telefon dostal zelenou). Pochopitelně můžou přijít i další modely. Tedy z původně ze třech Lumii (550,750 a 850), které měli být zastaveny, se jedna oficiálně představí již za týden, a druhá do konce roku, a pouze L750 je "zatím" pozastavena.


    • Jirka

      29. září 2015 - Jirka

      Ještě doplním, ve statistice AdDuplex se již objevilo nové zařízení (RM-115x), které odpovídá právě Lumii 850 nebo 750, což v principu znamená testování finálního HW, takže uvedení jednoho z těchto dvou telefonů se rychle blíží.


    • Lojza

      29. září 2015 - Lojza

      Díky za info.


    • Kuba

      29. září 2015 - Kuba

      jestli bude Lumie 950 opravdu stát 20.000, tak to bude velké zklamání. V podstatě neprodejná a já se tak těšil.
      Za 15 000 se prodávají top modely s androidem s mnohdy lepší výbavou i HW !


    • Jirka

      30. září 2015 - Jirka

      Ceny Lumii zatím nebyly stanoveny, v případě Lumie 950 se spekuluje o oficiální doporučené ceně kolem 15tis bez příslušenství nebo 19tis s příslušenstvím (continuum dok, ...). Pochopitelně oficiální doporučená startovací cena a reálná tržní cena za kterou koupíte v eschopech bude dosti jiná (tedy výrazně nižší).


    • Kuba

      1. října 2015 - Kuba

      Kdyz bude za min, tak do ni mozna pujdu. Jeste aby tam misto Windows 10 dali Android bude ma :-)


    • Jirka

      1. října 2015 - Jirka

      Ano, v nových Lumiích bude i Android.


    • Lojza

      1. října 2015 - Lojza

      Je toho na mě jaksi moc. Byl jsem přesvědčen, že MS se bude držet svého WP, na který jsme začali přecházet díky jeho nesporným kvalitám (uzavřený, svižný systém bez nutnosti antivirových programů, postupné doplňování Store atd.).
      Nechápu tedy jeho strategii dávat do svých mobilů Android, který má své neduhy, o kterých víme...Pakliže chtějí prodat co nejvíce mobilů, tak to bych pochopil, ale i tak...Přijde mi to nějaké divné!?
      Jirka psal o morální životnosti lumií. S tím bych se též ztotožnil. Nicméně, pokud bude chtít MS prodat co nejvíce mobilů jako např. Samsung, ani bych se nedivil, kdyby do mobilů začali dávat nějaká ,,kurvítka", aby mobily po záruce začaly být nefunkční. Mám zkušeností s tímto jevem dost. Ale je to jen moje spekulace, a doufám, že se tak nestane.


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      Ano MS má v plánu i android, pro případ, že by W10 byl velký propadák. Zatím se o tom moc nemluví.


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      MS na úrovni OS pro Servery, PC, tablety, telefony, a další zařízení má pouze Windows. Tedy v žádném případě neplánuje přechod na Android, bez ohledu na úspěch mobilních Windows. Tedy předchozí příspěvek od nějakého jiného Jirky, je nesmyslný.

      Na úrovni aplikací, MS není uzavřený, a pochopitelně už léta letoucí vyvíjí své aplikace pro různé platformy, tedy krom Windows, také pro MacOS, iOS také i Android (z trojice Windows, iOS, a Android, je Android na posledním místě). Pochopitelně tento trend zůstane zachován.

      Co se týče Androidu ve Windows 10 Mobile, tak ano W10M bude obsahovat i čistý Android (AOSP), ovšem nebude tam v roli OS, a tedy nebude mít kontrolu nad HW a všemi procesy. Android tam bude sloužit pouze jako execution runtime, který poběží v izolovaném virtualizovaném prostředí, a bude umožňovat spuštění Android aplikací a her, ale samotný OS Android nebude možné spustit. Navíc, to že W10M technicky umožní spustit Android aplikace a hry, ještě neznamená, že to umožní snadno, MS musí citlivě nastavit podmínky tak aby vyhověl protichůdným požadavkům, tj. na jednu stranu zavřít pusy geekum, kteří si stěžují, že jim chybí Android aplikace, a na druhou stranu stále motivovat vývojáře vyvíjet přímo pod Windows. To zda se to podaří, se teprve uvidí.


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      Co se týče bezpečnosti, tak proto že Android v W10M nebude plnit roli OS, ale pouze runtime pro aplikace, a navíc poběží izolovaný, tak žádné újmy na kvalitě samotného W10M nehrozí (ani co do bezpečnosti ani co do spolehlivosti, rychlosti a stability). V případě samotných Android aplikací, tak jejich spolehlivost neovlivní (ani k horšímu ani lepšímu), podobně tak platí bezpečnost uvnitř samotných aplikací, ale ta bude přeci jen lepší (na rozdíl od Androidu, tak v W10M se nebezpečná Android aplikace nedostane k jiným citlivým údajům v telefonu).


    • Jirka

      2. října 2015 - Jirka

      Jinak zajímavá diskuze na toto téma byla zde https://mobilni-telefony.heureka.cz...


    • Lojza

      2. října 2015 - Lojza

      Tak tyto poslední dvě informace mě nakonec uklidnily. Díky za vysvětlení, jak to má být s tím Androidem na Windows mobilech.


    • Kuba

      2. října 2015 - Kuba

      Jo Josef se svými 10 přezdívkami, aby jej nikdo nemohl dohledat.
      Už to dlouho zkoušel "radit" i fotoamatérům a byl vypískán pro svou neustálou zaujatost. U telefonů je to stejné.
      A naivní tázající mu na to skočí jak vosa na med.


    • asdf

      6. října 2015 - asdf

      A pro co byl Jirka/Josef zaujatý tentokrát? Doporučoval fotoamaterům Lumii?


    • asdf

      12. prosince 2015 - asdf

      Tak jsem pročetl většinu příspěvků od Josefa u fotoaparátů, a z velké části s ním nakonec souhlasím. Doporučoval především modernější bezzrcadlovky bez ohledu na značku, a to s ním rozhodně souhlasím, navíc před rokem to byla odvaha. S výjimkou bezrcadlovek systému Samsung NX a Sony SLT, které naopak rozmlouval, což se ukázalo jako prozíravé (Samsung s NX standardem končí, stejně tak končí Sony s SLT). Tedy dobrá práce.


  • Teletubbies

    Teletubbies

    2. října 2015

    Já bych počkal. Třeba časem prozřete a zjistíte, že ho vlastně vůbec nechcete.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.