Poradna Nokia Lumia 730 Dual SIM

Autor: | Vloženo: 03.05.2015 000 12:42 | Témata: Poradna Nokia Lumia 730 Dual SIM

Jak nastavit sporic?

jak nastavit co nejefektivneji sporic tel,aby mi baterka vydrzela delsi dobu v pohotovosti?

  • Lojza

    Lojza

    3. května 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Jak lze prodloužit výdrž baterie v telefonu Lumia?

    1. Restartujte telefon.

    2. Zapněte spořič baterie: Stiskněte tlačítko Start, přejeďte doleva na seznam aplikací, přejděte na možnost Nastavení > spořič baterie a nastavte možnost Spořič baterie na hodnotu Zapnuto.

    Pokud chcete spořič baterie automaticky zapínat při každém poklesu nabití baterie pod 20 %, zvolte možnost Při nízkém nabití.
    Pokud chcete spořič baterie zapnout nyní a ponechat ho zapnutý až do dalšího nabití baterie, zvolte možnost Nyní, do dalšího dobití.
    Když je spořič baterie zapnut, zobrazuje telefon nad ikonou baterie malou ikonu srdce a nepřijímá automaticky e-maily a změny v kalendáři, neaktualizuje některá aktivní okénka ani nepovoluje práci aplikací na pozadí.

    Můžete vyzkoušet také následující kroky:

    Vypněte nepoužívané služby a funkce:

    Ukončete aplikace, které nepoužíváte: Dlouhým stisknutím tlačítka zpět zobrazte aplikace spuštěné na pozadí. Procházejte seznamem aplikací a klepnutím na možnost X ukončete aplikace, které nepotřebujete (Telefony se systémem Lumia Amber: aplikace spuštěné na pozadí zobrazíte dlouhým stisknutím tlačítka Zpět. Požadovanou aplikaci můžete otevřít klepnutím na ni a zavřít tlačítkem zpět.
    Vypněte služby určování polohy: Klepněte na možnost Nastavení > Určování polohy a vypněte možnost Služby zjišťování polohy (hodnota Vypnuto).
    Vypněte funkci Bluetooth: Klepněte na možnost Nastavení > Bluetooth a nastavte možnost Stav na hodnotu Vypnuto.
    Vypněte funkci NFC: Klepněte na možnost Nastavení > NFC (klepnutí+posílání) a nastavte možnost Sdílení klepnutím na hodnotu Vypnuto.
    Vypněte připojování telefonu k hudební sbírce v cloudu: Spusťte aplikaci Hudba, klepněte na možnost ... > Nastavení a vypněte nastavení.
    Zkontrolujte, které aplikace mají spuštěny úlohy na pozadí, a zablokujte úlohy, které nepotřebujete: Klepněte na možnost Nastavení > spořič baterie, přejeďte vlevo a uvidíte seznam aplikací nedávné využívání baterie. Zde můžete klepnout na každou z aplikací a pracovat s ní. (U telefonů se systémem Lumia Black nebo Amber klepněte na možnost Nastavení, přejeďte na možnost aplikace a°klepněte na možnost úlohy na pozadí. Klepněte na aplikaci, kterou chcete zablokovat, a klepněte na možnost blokovat).
    Změňte frekvenci některých událostí:

    Změňte nastavení e-mailu, aby aplikace načítala e-maily méně často: Na úvodní obrazovce otevřete e-mailový účet, který chcete upravit, klepněte na možnost ... > Nastavení > nastavení synchronizace a změňte nastavení Stahování nového obsahu nebo nastavte ruční ovládání.
    Nastavte displej telefonu tak, aby se vypínal po kratší době: Klepněte na možnost Nastavení > zamknutý displej a změňte nastavení Vypnutí displeje.
    Další tipy:

    Snižte jas displeje: Klepněte na možnost Nastavení > jas, nastavte možnost Upravovat automaticky na hodnotu Vypnuto a nastavte možnost Úroveň na hodnotu nízká.
    Změňte nastavení Glance Screen: Klepněte na možnost Nastavení >rychlý přehled a nastavte možnost Obrazovka rychlého přehledu na hodnotu Vypnuto.
    Probouzejte telefon poklepáním pouze když ho potřebujete: Klepněte na možnost Nastavení > dotykovéa nastavte možnost Probouzení na hodnotu Vypnuto.
    Nastavte telefon tak, aby využíval pouze síť 2G (GSM): Klepněte na možnost Nastavení > mobilní síť (nebo mobilní) > Nejvyšší rychlost připojení.
    Vypněte připojování k sítím WLAN: Klepněte na možnost Nastavení > Wi-Fi a nastavte možnost Sítě Wi-Fi na hodnotu Vypnuto.
    Nabíjejte telefon na 100 %. Chcete-li zkontrolovat nabití baterie telefonu, zvolte možnost Nastavení > spořič baterie > Zbývající výdrž baterie.
    Spíše než reproduktor používejte sluchátka s kabelem.
    Zkontrolujte, zda používáte aktuální verze aplikací: Spusťte aplikaci Store a°klepněte na možnost ... > Nastavení > Zkontrolovat aktualizace. (Telefony se systémem Lumia Black nebo Amber: Pokud jsou k dispozici aplikace, klepněte na možnost Aktualizace ve spodní části úvodní stránky webu Store).
    Pokud se baterie i nadále rychle vybíjí:

    Na výdrž baterie mají vliv i stará nebo neplatná hesla k e-mailům a sociálním sítím. Odstraňte a znovu vytvořte profily účtů – dlouze klepněte na odpovídající profil účtu (Nastavení > e-mail+účty). Pokud to nepomůže, přepněte telefon do režimu V letadle a restartujte ho. Poté odstraňte e-mailový profil, vypněte režim V letadle a vytvořte e-mail znovu. Tento postup použijte pro všechny havarované profily účtů (e-mailový účet nastavený jako účet Microsoft nelze ze zařízení ručně odstranit).
    Baterie se může blížit ke konci své životnosti a možná ji budete muset vyměnit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.