Poradna Nokia Lumia 710 8GB

Autor: | Vloženo: 22.06.2012 000 12:51 | Témata: Poradna Nokia Lumia 710 8GB

Dotaz na pana Josefa.

Dobrý den pane Josefe,
k mému dotazu ze začátku června jste napsal,mimo jiné,že 20.6.firma Nokia představí nové WP8 a vyjádří se k upgradu pro stávající OS.Stalo se tak?Já jsem nikde neviděl žádný článek anebo jsem ho přehlédl.Víte Vy něco více?
Děkuji za odpověď.
Martin.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. června 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Jo jo, tak jak je uvedeno v předchozím příspěvku ...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      22. června 2012 - Anonymní uživatel

      Dostal jsem se k internut pořádně až teď, když to stručně shrnu, tak současné WP telefony přímo WP8 nedostanou, ale dostanou jeho velkou část v podobě velkého update Windows Phone 7.8. Přesněji (co je známo) dostanou uživatelské rozhraní a další funkce z WP8 (nejspíše integrace skype a IE10). Jádro systému zůstane stejné, což má výhodu v tom že zůstane zachována rychlost a i energetická nenáročnost současného systému na současných telefonech. Nedostanou také speciální podporu pro firemní sféru, a také pochopitelně podporu nový HW (což je na současných telefonech zbytečné).
      Aplikace pro WP7.x budou nadále vycházet, a systém bude nadále normálně podporován. Předpokládá se, že telefony s WP7.8 se budou prodávat souběžně s WP8 i po jeho uvedení. WP8 totiž vyžaduje mnohem výkonější a dražší HW.


    • Martin

      24. června 2012 - Martin

      Díky za odpověď.
      Takže pokud to shrnu,když si koupím Lumii 710,která se nyní prodává za cca.5 až 6 tis.,tak na ni na podzim dostanu upgrade na WP7.8 a telefon bude makat "skoro "stejně jako telefony s WP8(tedy až na pár vyjímek).Pokud bych čekal na Nokii s WP8,musel bych vydržet do podzimu,zaplatit podstatně více než stojí Lumia 710 a v konečném důsledku stejně z celého WP8 (já jako normální uživatel) využiji to samé co bych využil na Lumii 710,že?Pokud je to tak,tak v nejbližších dnech se stanu majitelem Lumie.
      Díky
      Martin.


    • Anonymní uživatel

      25. června 2012 - Anonymní uživatel

      Ano, zjednodušeně řečeno je to tak.

      Pochopitelně o WP8 i WP7.8 je zatím poměrně málo informací, tedy částečně se jedná o potvrzenou informaci částečně o předpoklad.
      Nicméně je potvrzeno, že současné telefony dostanou místo WP8 verzi WP7.8 (možná bude dříve než na podzim). V této verzi bude obsaženo uživatelské rozhraní z WP8 (což je z uživatelského hlediska ta největší změna), a nějakou další funkčnost z WP8 (není jasné jakou, ale předpokládá se integrace skype účtu, a IE10, plus nějaké drobnosti (tedy podobný rozsah změn jako byl z WP7.0 na WP7.5)). Je také potvrzeno, že telefony s WP8 přijdou na podzim, ale budou to telefony vyšší cenové kategorie. Podle toho co uniklo budou minimální požadavky na plnohodnotné WP8 telefony s dualcore nebo quadcore a 1GB RAM (na částečně omezené WP8 to bude patrně taky dualcore a 512MB RAM), což je úplně jiná cenová kategorie než současné Lumie. Lze také předpokládat, že Nokia uvede krom těchto dražších WP8 telefonů, také další levnější WP7.8 telefony.

      Tedy z tohoto pohledu je Lumia 710 stále stejně dobrá koupě.

      Asi jediné možné riziko jsou aplikace. Je jasné že současný výběr z více než 100tis aplikací zůstane zachován, je také jasné že další aplikace budou do podzimu ještě hojně přibývat, a je i jasné, že aplikace pro WP7.x budou přibývat i po uvedení WP8 na trh. Ale je také jasné že některé aplikace můžou být uvedeny výhradně pro WP8 a nebudou dostupné na WP7.8 telefonech (např z výkonostních důvodů - třeba náročné 3D hry), a to bude záležet jen na vývojářích. Tedy není jasné (a nikdo to pochopitelně teď nedokáže odhadnou), jak moc budou přibývat nové aplikace pro WP7.x v příštím roce. Zaleží ale pochopitelně na tom jak je to pro vás důležité, osobně myslím, že současný výběr aplikací pro WP je víc než dostatečný už nyní.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. června 2012

    http://www.mobilmania.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.