Poradna Nokia Lumia 620

Autor: | Vloženo: 07.08.2014 000 20:41 | Témata: Poradna Nokia Lumia 620

Přenos kalendáře?

Zdravím,
mám menší problém s přenosem kalendáře ze svého starého tel do Lumie 620. Vyhledal jsem si, že by to mělo jít přes Nokia suite, když však dám nástroje-> odeslat do skydrive, tak to u položek kalendáře píše nulu, předchozí tel je Nokia 500. Zkoušel jsem i spustit přímo v Lumii aplikaci přenos mých dat, ta mi však nabídne jen přenos kontaktů. Ty již mám, neboť pětistovka mi nabídla v nějaké aktualizaci skydrive a tím jsem to odeslal. Nicméně s tím kalendářem si nevím rady, na starším tel vše normálně vidím. Napadá mě, zda nemůže být problém v tom, že nokia suite si neporadí s více kalendáři? V dotčeném přístroji (tedy Nokii 500) se mi vytvořily dva, jeden osobní základní, druhý vznikl synchronizací dat se starším symbianovským mobilem, který jsem kdysi měl před pořízením 500, v něm jsou všechna důležitá data, tak bych uvítal nějaký způsob, jak je dostat do nového tel. Předem díky za rady.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. srpna 2014

    Je to spíše otázka na telefon Nokia 500. V každém případě pokud se vám podaří kalendář jakkoliv z telefonu vyexportovat (např do formátu .ics), tak import do Lumie (resp do vašeho Live účtu) už pak není problém. Další možností je pokud máte aplikaci Outlook, tak pomoci Nokia Suite je importovat kalendář do outlooku, a ten importovat do svého live účtu u Lumie.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Michal

      8. srpna 2014 - Michal

      Jo, asi to je spíš k té pětistovce otázka, nicméně tím, že jsem si nedávno pořídil Lumii, přidal jsem to sem. Jinak díky za radu. Jen pro info, nakonec jsem na to přišel. Našel jsem aplikaci, která provedla přesně to, co byla potřeba, tedy vyexportovala mi celý kalendář přímo v telefonu. Jen s tím rozdílem, že použila XML formát, bylo tedy nutné stáhnout z Win Store její ekvivalent pro WP a tam soubor otevřít. Nechám tu i pro ostatní aspoň jméno té aplikace, kdyby někdo další hledal a nenacházel.
      Takže, pokud se vám nedaří přes Nokia suite odeslat kalendář či kontakty do účtu na Onedrive, v Ovi store a ve WP store si stáhněte aplikaci Synchronzu (viz zde: http://store.ovi.com... a ekvivalent pro WP zde: http://www.windowsphone.com...
      Obojí stačí nainstalovat do telefonu a spustit, prvně na starším (ze kterého přecházíte), pak na novějším, resp. tam to spustit až poté, co úspěšně vyexportujee data ze starého tel. Umožňuje tři způsoby přenosu, buď přes Bluetooth (prý není stoprocentní dle vývojáře, ale mně to fungovalo), druhou možností přes Live účet Microsoftu a třetí je poslat soubor mailem, asi nejméně využitelné, ale třeba někomu bude vyhovovat.

      P. S.
      Ještě k tomu mému problému, vyřešit jej skrze Outlook jsem nemohl, ten v počítači nemám, na e-maily používám free aplikaci od Mozilly.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.