Poradna Nokia Lumia 620

Autor: | Vloženo: 21.01.2014 000 07:14 | Témata: Poradna Nokia Lumia 620

Zamknutí SIM a zabarvení displeje

občas se stane, že se mi z ničeho nic zamkne sim, chce to po mně pin a telefon je nedostupný, dokud jej nezadám. Nevím, co s tím, aby se mi takto "nevypínal". Dále jsem nastavil černobílé nastavení displeje a nevím, jak zpět.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    To se např může stát pokud SIM karta je špatně vložená, nebo prostě nemá správný kontakt, nebo je vadná.
    Zkuste SIM kartu vytáhnout a znovu vložit, pokud to nepomůže tak si ji nechte u operátora zdarma vyměnit.

    Černobílé nastavení zapnete nebo vypnete v nastavení v Usnadnění přístupu, funkce vysoký kontrast.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Libor

      22. ledna 2014 - Libor

      děkuji za radu, oba problémy vyřešeny.
      A mám ještě dva. Rád bych si dal na pozadí fotku. Je toto možné změnit? Fotka mi totiž najede jen v momentě, kdy vypínám nebo zapínám tel. nebo když tel. odemykám.Rád bbych, aby fotka byla na pozadí neustále.
      2) psaní sms jsem zadal omezenou funkci zanků, aby se mi SMS nekrátila, je to v pořádku? Nerad bych totiž měl na 1 sms jen 70 naků.


    • Anonymní uživatel

      22. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Vlastní obrázek pod dláždíce dát nejde (ono by ani nebyl vidět, protože dláždíce nejsou průhledné). Jde dát pouze na zamykací obrazovku.

      Ano, pokud jste v nastavení vybral omezenou sadu znaků, tak se SMS pošle bez diakritiky (diakritika se odstraní automaticky bez ohledu na to jestli jste psal s diakritikou), a SMS může mít vždy až 160 znaků (když je zpráva delší jako 160 znaků, rozdělí se do více SMS).

      V případě že by jste nastavil úplnou znakovou sadu, tak záleží zda píšete s diakritikou, pokud ne, tak SMS bude mít opět 160 znaků, pokud ano, tak se odešle i s diakritikou, ale do jedné SMS se vleze pouze 70 znaků.


    • Libor

      22. ledna 2014 - Libor

      A když bych všechny dlaždice odstranil, resp. dal je na 2. stránku displeje, tedy posunutím doleva, tak stejně by tam nešel dát zádný můj motiv, resp. fotka?


    • Anonymní uživatel

      22. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Bohužel ne, pokud všechny dláždíce odstraníte, pak se úvodní stránka vůbec nezobrazí, a i kdyby to šlo, tak pokud vám jde o to dívat se na fotku (tedy bez dláždic), pak se na ni můžete dívat i na zamykací obrazovce, nebo prostě tak, že si fotku otevřete.

      Jediné co dalšího ještě můžete, je možné na plochu umístit dláždice, které jsou "potažené" vlastním obrázkem, pomocí aplikací jako http://www.windowsphone.com... a mnoha dalších, a lze tak dosáhnou velmi zajímavého vzhledu.


    • Libor

      23. ledna 2014 - Libor

      Děkuji, zkusím se na aplikaci podívat. Další dotaz, zjistil jsem, že se mi zpožďují hodiny na mobilu a to dost výrazně o cca 3 min denně. Je nějaká možnost nápravy?
      A dále, budík zvoní jen v případě, že mám zapnutý tel, jinak ne. Je to obvyklé a dá se to nějak opravit? Rád totiž tel. na noc vypínám, ale chci, aby budík fungoval, u starého sony ercsonu to šlo.
      A další, kde můžu stáhnout nějaké vyzváněcí tony a připomínky sms? Ty, co byly do telefonu dodané, jsou velmi chabé a dá se nějak nastavit vyzvánění podle kontaktů? Např. rodinu bych měl pod nějakým vyzváněním, práci pod jiným atd...
      Děkuji


    • Anonymní uživatel

      23. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Zpoždění 3min za den je už hodně, nedokáži říci zda je to na reklamaci. V každém případě řešení je zapnout automatickou aktualizaci v nastavení, pak se tuším jednou denně nastaví na zcela přesný čas.

      Co se týče budíku při vypnutém telefonu, tak bohužel je to tak dnes u většiny chytrých telefonů, prostě je nutné mít telefon zapnutý. Sice jsem někde četl, že tuto možnost má přinést budoucí aktualizace (8.1), ale osobně tomu moc nevěřím (protože na to je potřeba podpora v HW), možná jen u nových telefonů. Nicméně částečným řešením je na noc telefon přepínat do režimu letadlo a případně zapnout úsporný režim, kdy se odpojí od veškerých sítí, a činnost se omezí na minimum.

      Pro vyzvánění si můžete nastavit libovolnou svoji MP3 (např pomocí aplikace Ringtone maker), případně lze spoustu sáhnout na internetu (např pomocí aplikace Free Ringtones). Nastavit vyzvánění je možné jak globálně, tak i zvláště na specifické kontakty. Každý kontakt tak může mít jiné vyzvánění i jiný SMS tón.


    • Libor

      24. ledna 2014 - Libor

      Dobrý den, zase další problém. Telefon se mi několikrát za den vypne. Položím ho do tašky nebo dám do kapsy a vytáhnu ho vypnutý. Nerozumím tomu. SIM už jsem zkoušel, podle dřívější rady znovu vložit, vypadá, že je ok. Nevím, jestli toto může být vadnou SIM nebo je vadný telefon? Telefon mám navíc v odklápěcím obalu, takže chráněný před nechtěným dotykem.

      Dále se mi několikrát stalo, že přesto, že mám budík nastaven na 5:35, zvonil mi ve 4 hod ráno. Nevím, za jakého důvodu. Ale nastaven na 4 hod jej nemám, díval jsem se.. Telefon byl navíc vypnutý přes noc, přřesto ve 4 hod zvonil, a budík nastaveny na 5:35 zazvonil, až když jsem ho v 5:45 zapnul. Takže nevím, co dělat.


    • Anonymní uživatel

      24. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Pokud se vám sám od sebe vypíná, tak to je určitě někde chyba. Může být pochopitelně chyba v telefonu (pak reklamace), nebo také v SIM kartě. Jako první bych vyměnil SIM kartu, protože to jde okamžitě a bez problémů u operátora.

      Pokud vás ve 4h ráno budí, tak je to s největší pravděpodobností aplikací "Počasí" u které máte nastavenou ranní předpověď. Pak stačí tuto funkci vypnout (nebo možná lépe aplikaci odinstalovat a nainstalovat AccuWeather, nebo Počasí Bing, které jsou lepší).

      Pak telefon určitě nebudí pokud je vypnutý. Nicméně pokud jste telefon vypnul, a připojil na nabíječku tak se zase zapnul (tak to je v aktuální verzi GDR2).


    • Libor

      29. ledna 2014 - Libor

      Ok, počasí odinstalováno, počasí naainstalováno dle doporučení a funguje bez buzení, děkuji.
      Ohledně vypínání telefonu, pořád mě to trápí, jednou se sim zakne, jednou mi tel v obalu lehce vypdal na zem a vypnul se, zapnout šel až po vyjmutí baterie a vložení zpět. Sim je nová, pořizoval jsem si ji zároven s telefonem. Je možné, že i tato nová sim je vadná? Pokud ano, nechám ji vyměnit.


    • Anonymní uživatel

      30. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Pokud jste vyměnil SIM za novou, tak je velmi málo pravděpodobné, že by i nová SIM byla špatná. Pokud vám ale spadl na zem (až tak že se vypnul), tak se mohlo někde něco uvolnit, nebo SIM může mít špatný kontakt, atp. Ono i při malém pádu v 99% případu se nic nestane, ale někdy prostě to štěstí není. V každém případě v takovém případě bych nechal telefon prověřit v autorizovaném servise, kde vám určitě řeknou více.


    • Libor

      30. ledna 2014 - Libor

      Ano, SIM je vyměněná a stejně se mi včera večer vypnul z ničeho nic, byl jen položený v kapse od bundy, v pevném obalu..Ve vodafonu se divil, že nové SIM nejsou vadné, přesto, vyměnil ji a výsledek je, že by i nová SIM musela být vadná, což se dá skoro vyloučit. I prodejce ve odafonu mi sdělil, že je málo pravděpodobné,aby byla vadná sim.
      Zajímavostí je to, že jsem zase na noc tel. vypnul, on se ale úplně nevypnul a ráno chtěl hned pin, nemusel jsem ho ani zapínat. Už tomu nerozumím.
      Vrátím prodejci s tím, že bych chtěl nový tel. SIM si ale asi mám nechat, že? Co aplikace, které jsem tam dal? Mám to dát i s nimi a co tel čísla, která jsou v telefonu?


    • Anonymní uživatel

      30. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Osobně mám největší podezření na ten pád. Nicméně můžete buď servis, nebo vyměnit u prodejce.

      V takovém případě si SIM nechte, před tím si zkontrolujte v nastavení, a pak zálohování zda je telefon zazálohován, a zda jsou vaše kontakty sesynchronizované na váš live účet. V novém telefonu po zadání vašeho live účtu, můžete obnovit, jak vaše kontakty, tak nastavení, tak SMS zprávy, tak i aplikace a další (zakoupené aplikace pochopitelně znovu platit nebudete), viz http://www.windowsphone.com...

      Před tím než telefon vrátíte ho také resetněte do továrního nastavení, aby jste zbytečně nedal někomu své osobní data.


    • Libor

      31. ledna 2014 - Libor

      Ty problémy se vyskytly před pádem. U pádu se tel vypnul, vyndal jsem baterii a znovu naskočil. Nicméně, na telefonu mám odolný kryt - originál nokia, takže mám odolnější verzi., dále byl to pád z malé výšky a ještě do poprašku sněhu a navíc ještě byl tel v obalu. A i po pádu stále problémy... Ok, o víkendu dám dohromady a vrátím, jen jsem zvědav, jestli mi tel vymění nebo se ho budou pokoušet opravit. Raději bych nový, samozřejmě. ...


    • Anonymní uživatel

      31. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      aha, já jsem to blbě pochopil že až po pádu. Pak samozřejmě reklamace u prodejce (pokud je koupeny před méně než 14dny, tak chtějte rovnou výměnu za nový), případně v případě reklamace je rychlejší rovnou autorizovaný servis.


    • Libor

      31. ledna 2014 - Libor

      ta lhůta 14 dní bohužel těsně uplynula, zkoušel jsem novou SIM a čekal, jestli se to stane zase, měl jiné staorsti a nestihl to. O víkendu to zabalím, pošlu a napíšu, že požaduju nový. Vracet to budu přímo prodejci. On ať si to udělá, jak chce.


    • Libor

      12. února 2014 - Libor

      Tak jsem reklamoval. Do firmy, kde jsem jej kupoval, došla zásilka 5.2. s tím, že mi psali, že to ihned zaslali na servisní středisko s požadavkem nového tel. A včera už mi psali, že mi zasílají reklamovaný MT 620. Tzn. že buď jej v servisním středisku opravili během jednoho dne a poslali hned zpět firmě, kde jsem to kupoval a ta mi jej hned dala na poštu k doručení nebo poslali nový. Nevím. Vůbec netuším, jak dlouho by se mohl v servisním středisku na opravě zdržet, ale chtěl jsem nový, tak jsem zvědav, jestli mi poslali nový, i když to asi nepoznám.


    • Libor

      12. února 2014 - Libor

      Nakonec je opraveno toto: Oprava výměnou tel.jednotky IMEI . Dost mě to mrzí, protože po tolika problémech jsem čekal, že bude tel. nový.


    • Libor

      17. února 2014 - Libor

      Takže problém ypřetrvaly, co s tím?
      Těšil jsem se na nový tel a toto je výsledek


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.