Poradna Nokia Lumia 620

Autor: | Vloženo: 19.12.2013 000 20:24 | Témata: Poradna Nokia Lumia 620

HW nároky

Zdravím. Otázka de facto není o telefonu, ale o windows store. Je nějaký způsob, jak zjistit, jestli mi aplikace či hra ne telefonu půjde spustit? Všude čtu, že některé aplikace potřebují více jak 1GB RAM. U žádné aplikace nevidím požadavky ohledně systému, který je potřeba pro plynulý chod. Díky

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. prosince 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ano, ale jen když telefon máte. A to jak z telefonu (pokud telefon nesplňuje požadavky, tak hru ani není možné nainstalovat/koupit), tak i z www stránek WP store, když se přihlásíte pod svým účtem.
    Pokud telefon nemáte, tak to jednoduše zjistit nejde, určitým vodítkem může být na www stránkách WP store informace "*Není k dispozici pro všechny telefony", ta ovšem obecně znamená, že aplikace není dostupná pro všechny telefony, a to jak z důvodu požadavku na 1GB RAM, nebo jiných omezení, jako např že aplikace je určena exkluzivně pro nějakého výrobce, model telefonu, nebo operátora.

    Nicméně nemusíte se příliš bát, naprosto všechny aplikace fungují na telefonu s 512MB RAM. A pouze několik málo her vyžaduje 1GB RAM (statisticky celkově asi 99,7% her funguje na 512MB), a to většinou pouze dočasně než developer uvolní optimalizovanou verzi. Např hry TempleRun, Asphalt7:HEAT, HALO:SA, atp původně vyžadovali 1GB RAM, ale po pár týdnech byla uvolněna verze fungující i na 512MB. Aktuálně např čerstvě vydaná hra SubwaySurfers vyžaduje 1GB RAM, ale již je oficiálně potvrzeno, že následující týden vyjde optimalizovaná verze pro telefony s 512MB RAM.

    Obecně 1GB RAM je určeno (zamýšleno) pouze pro verze her optimalizované pro HD displaye, běžná verze by měla vždy fungovat i na 512MB, nicméně v konečném důsledku vždy má rozhodující slovo developer, pro jaký HW hru určí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ondřej

      20. prosince 2013 - Ondřej

      děkuji za info. Teď mě napadá otázka, jak uložím na stránkách WP jaký telefon mám?


    • Anonymní uživatel

      20. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      No především musíte ho mít. Pokud si pak do telefonu přídáte live účet, tak se vám pod tímto účtem na www stránkách objeví telefon automaticky. Možná existuje i jiná cesta jak si fiktivně přidat telefon pod účet, ale to nevím.


    • Ondřej

      21. prosince 2013 - Ondřej

      Děkuji za užitečné rady. Nashledanou :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.