Poradna Nokia Lumia 620

Autor: | Vloženo: 18.06.2013 000 13:18 | Témata: Poradna Nokia Lumia 620

512vs1024

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je to hodně poznat oproti 820 ten rozdíl v ramce. Třeba aplikace a hry z WPstore. Je hodně aplikací kterých mi na 620 nepojede nebo je to zanedbatelný počet?

  • Tom

    Tom

    18. června 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    V případě aplikací nevím o žádné, která by na 512MB nefungovala, ani se nic takového nepředpokládá, tedy měly by fungovat naprosto všechny aplikace.

    U her je to složitější, nicméně rozhodně né špatné. Drtivá většina her na 512MB funguje (z řadově desetitisíců her, nefungují pouze jednotky). Navíc situace se zlepšuje, hry jsou postupně optimalizovány i pro 512MB. Např Apshalt7Heat nejdříve fungoval jen na 1GB, dnes je optimalizován i pro 512MB. Podobně se to čeká i u her na Unity3D engine (např TempleRun), které zatím fungují na beta verzi Unity3D vyžadující 1GB, ale u finální verze je potvrzeno, že bude fungovat i na 512MB.

    Obecný záměr na této platformě je takový, že všechny hry by měly fungovat na 512MB, a pokud bude hra optimalizována pro HD displaye (detailnější textury=větší nároky na paměť), tak může vyžadovat 1GB RAM. Tedy hry by v principu měly být optimalizovány buď pro 512MB/WVGA (fungující na všech WP8 telefonech), nebo pro 1GB/HD telefony. Tomu odpovídá i situace mezi zařízeními na trhu, všechny telefony s WVGA mají 512MB RAM (lumia 820 je vyjímka potvrzující pravidlo), a všechny telefony s HD displayem mají 1GB RAM.

    Ve výsledku pochopitelně záleží na vývojářích her, ti zatím většinou hru nejdříve uvádějí optimalizovanou pro HD a 1GB RAM (asi z důvodu že očekávají, že uživatelé dražších telefonů budou i ochotnější k nákupu dražší novinky), a následně se zpožděním, ale také levnějí optimalizovanou verzi pro 512MB RAM (např Apshalt7Heat již za 21Kč).

    V případě Lumia 620 (nebo obecně telefonů s WP8 a s WVGA displayem) bych se 512MB RAM nebál.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.