Poradna Nokia Lumia 620

Autor: | Vloženo: 23.02.2013 000 19:26 | Témata: Poradna Nokia Lumia 620

NOKIA LUMIA 620 versus SAMSUNG GALAXY S III MINI

1. Který z mobilů má lepší navigaci?
2. Existuje již nějaká videorecenze 620 v češtině?
3. Mám ultrabook SAMSUNG 535U3C s OS Windows 8 a "starou dámu" NOKII 1600. Hrají tyto dva přístroje při výběru mobilu nějakou roli? Například spolupráce mobil - ultrabook ohledně OS. Dík za rady, které mně snad pomohou vybrat.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. února 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj, chceš šalamounské řešení.............:D)

    NAVIGACE:
    Podle všeho je výhodnější Navigace autem, kterou máš doživotně v Lumii 620
    Do Samsungu se většinou musí dokoupit (není špatná, ale drahá) a někdy se musí každé dva roky obnovovat "licence", pokud operátor neurčí jinak.....
    === NOKIA LUMIA 620

    VIDEORECENZE v češtině:
    Jistě, protože se o ní zmiňují všechny vlivné denníky a techmagazíny v ČR.

    ULTRABOOK + MOBIL:
    Zase mi vychází lepší kombinace Ultrabook s OS W8 + Nokia LUMIA 620 s OS WP8, protože se navzájem dobře doplňují a dokonce do budoucna má být unifikace aplikací a uživatelského prostředí (snad i společný Obchod s aplikacemi) , čili musím přiřknout body této kombinaci.
    Že by byla kombinace Samsung + Samsung vhodná - ne, v tomto případě stejná značka nehraje roli....navíc SGIII Mini se automaticky nerovná SGIII. Jediné mínus je, že Lumii moc nelze personalizovat.....ovšem ani to už úplně neplatí, jsou adresy fanklubů OS WP a těm se povedlo dostat do Lumie neuvěřitelné personas.

    Nokia 1600: tento fakt dnes není relevantní při výběru platformy a spolupráce systémů.
    Z toho, co jsi nabídl k porovnání, jsem neměl moc manévrovacího prostoru, jinak bych zaváděl a to nechci. Je na Tobě jak vnikneš do OS WP8.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      23. února 2013 - Anonymní uživatel

      EDIT: zde je čerstvé porovnání Navigací mezi SG III a Lumií :
      http://windowsphonesk.wordpress.com... - videorecenze navigací, zde vítěz Nokia Maps.....


    • Patrik Doležel

      23. února 2013 - Patrik Doležel

      Díky. Mám se ještě unavovat porovnáváním lumie 620 s ostatními mobily této cenové a výkonnostní kategorie nebo je lumie ta správná volba vůči ostatním konkurentům?


    • Anonymní uživatel

      24. února 2013 - Anonymní uživatel

      No Patriku asi takhle:: pokud ses už nějak vyhranil vůči jiným mobilům a OS, tak to neměň.
      Pokud ale jsi otevřený hledání jiných variant, tak samozřejmě nemá cenu se vrhnout na to první cingrlátko, ale všechno si poctivě nastudovat a případně nedocenitelnou pomocí je zkušený kamarád, který nepodrazí, ale poví všechna pro a proti.

      LUMIA 620 má budoucnost, ovšem dnes je tak široká nabídka komunikačních zařízení, že je dobré si to promyslet.....přecijenom těžce vydělané peníze chceš správně investovat a mobil je dobrá a praktická investice.
      Chci Tě ubezpečit, že Heuréka není jen nákupní rádce ale že jsou tady i různé osobní a skupinové zájmy, byť je na první pohled neodhalíš. Ne všechno, co se tady tvrdí, je objektivní fakt. A i s fakty se dá docela slušně žonglovat ==== proto ten kamarád, spolupracovník, spolužák, nebo brácha a pod. Shrnu: v této cenové kategorii je dostatečný výběr, ovšem tak, jak jsi nastavil otázku, není podle mne jiná volba než ta, kteru Ti většinou radí i ostatní.


    • Anonymní uživatel

      24. února 2013 - Anonymní uživatel

      Tady je něco na způsob videorecenze (tzv.první dojem), je to ve slovenštině:
      http://www.mobil.sk...


  • Pavel

    Pavel

    23. února 2013

    Pro vás rozhodně lumii, jak již bylo řečeno má offline navigaci, a WP 8 si velmi dobře rozumí s Win 8 navíc pokud jste již zvyklý na dlaždice z pc v telefonu jsou ještě lepší a praktičtější. k té videorecenzi ta ještě v čr žádná není ale jistě brzo bude.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Josef

    Josef

    23. února 2013

    1) Oba mobily maji navigace a kazda je lepsi v necem jinem. Do Galaxy se jich da hodne donistalovat.
    3) U obou telefonu muzete vyuzivat vsechny jejich funkce nezavisle na systemu v pocitaci. Je ponekud nepohodlne byt pri spravovani telefonu odkazany na program Zune jako to mely starsi verze Windows Phone 7.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      24. února 2013 - Anonymní uživatel

      Hele Jozef, chápu, jenže Patrik nějak nastavil otázku a ona moc nepustí.
      Kdyby dal do rovnítka Samsung Galaxy NOTE II, nebo Google NEXUS, tak je o čem přemýšlet. Dokonce jsem viděl v Bratislavě nový tablet asi 11" s Windows RT od SAMSUNGU, to něco naznačuje v politice těch výrobců......momentálně je "cool" se předhánět ve WS 8 v NTB a pod. Má vyjít vylepšený tablet od MS SURFACE 2 a pod. Čili bude to ještě zajímavé, co se nakonec prosadí.
      To nepíšu jako zaslepenej windowsák, naopak, ale fakty musím respektovat, i to, že se vytvářejí komunity (konečně...:D) i mezi windowsáky.....
      Pro mládež a domácí pohodlí a multimedia je vynikající OS Android, například v tabletech i mobilech. Je tady ovšem nevypočitatelný segment úředníčků a managerů, kterí potřebují mít sebou kompletní kancelář, a to je problém, pravděpodobně už ze zvyku šáhne po windowsech, s tím asi nic neuděláme. A na tuhle strunu hrajou teď společně Nokia a Microsoft a výrobci NTB (upadající trh NTB, může je to na chvíli podržet.....) Jinak já nevidím zatím v OS W8 žádný zásadní zvrat, pod UI je běžný OS, tak jak ho známe i se vším, co k tomu patří.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.