Poradna Nokia Lumia 610

Autor: | Vloženo: 12.08.2013 000 16:18 | Témata: Poradna Nokia Lumia 610

Koupit Lumii 610

Rozhoduji se pro nějaký chytrý telefon. Nepotřebuji nic nadupaného, stačí mi pro běžné použití jako telefon, SMS, email, www, občas hudba, foto, mapy a možná sociální sítě. Cenově nejlépe kolem 2,5tis Kč. Je tento telefon dobrý? Co jiného doporučíte?

  • Pavel

    Pavel

    12. srpna 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    za tuto cenu lepší telefon nenajdete, a vše co potřebujete telefon zvládne.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      12. srpna 2013 - Anonymní uživatel

      Kravina s dvěma hvězdičkama, že Vám není hamba, takhle okecávat naivní lidi!!!


    • Pavel

      14. srpna 2013 - Pavel

      Hamba mi rozhodně není, jelikož na trhu není smartphone do 2,5 který by podával vyšší výkon a byl rychlejší, navíc telefon s os android a touhle výbavou nebo i s větší pamětí ram tedy 512 je v praxi nepoužitelný jelikož trpý zamrzáváním a a těžkými záseky, telefony které tu vy doporučujete hodí i tato stará a levná lumie do kapsy. Osobně bych se styděl kecat do něčeho čemu nerozumím, bude lepší když budete dál žít ve světě jménem android.


    • Katka

      14. srpna 2013 - Katka

      Děkuji, tak já si ji koupím.


    • Katka

      22. srpna 2013 - Katka

      Lumii 610 už týden mám, a jsem naprosto spokojená.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    12. srpna 2013

    Ahoj, podle Vašich skromných požadavků ani chytrý mobil nepotřebujete...to, co jste popsala, umí každý hloupý Samsung Star I,II, 3, nebo levné LG L3 a pod., až na ty mapy, ty by byly Google Maps, výborné, ale on-line, žádná hrůza, občas se stáhnou data. A nemusíte se nikde registrovat a řešit synchronizaci a spojené soc. sítě v hubu Lidé a pod. Placka L610 je zastaralá a slabá, nemá slot na PK, málo místa v mobile, ostatní na cloud (běží data nahorů/dolů) a malá RAM 256 MB, nechodí přímé propojení na Sky Drive (pokud to neopravili) a pod. Ušetřete se starostí, vidím, že nečtete nářky majitelů L610, ale poslední slovo máte Vy.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tom

      12. srpna 2013 - Tom

      To je totální kravina. Telefony Samsung Star mají mnohem horší výbavu, a doporučovat zastaralý a prakticky nepoužitelný LG L3 je velká hloupost.
      Online mapy Google stahují velké množství dat, a pokud nemáte neomezený tarif tak jsou nepoužitelné.

      Lumia 610 není žádná novinka, ale za danou cenu nic lepšího nekoupíte. I když má 256MB RAM, tak díky úspornému WP7 vše funguje rychle a spolehlivě, a fungují i prakticky všechny aplikace pro WP(včetně těch nových). Paměť je dostačujících 8GB. A taky není nutná žádná registrace ani synchronizace, přímé připojení na SkyDrive funguje a vždy fungovalo.


    • Anonymní uživatel

      13. srpna 2013 - Anonymní uživatel

      LG 3,5,7 a 9 jsou novinky (LG 5 II a pod). Některé jsou s OS Android, jiné s firmware. Jen ať se předem hodně ptá, aby jí nezůstaly oči pro pláč.
      --on line mapy stahují mnohem méně dat, než se zde uvádí, musela by jít naplno navigace v roamingu...slečna - paní zjevně není světoběžka...
      ---za danou cenu slečna - paní koupí mnohem lepší mobily od značek Huawei, LG, Samsung, ZTE, Alcatel a další se zárukou a OS.... ovšem jí stačí Samsung Young, případně STAR 3 , není starý. A je pro dámy a barevný s motivy Barbie, nebo Helo Kity a pod. Může si vybrat....v ostatním trvám na nedostatcích Lumie, která je v propadlišti dějin.
      ---co je Sky Drive zná každý majitel paměťové karty s kapacitou o jeden GB větší = 8GB. Jak se rychle zaplní soubory, kromě toho trvám na datech DOWN+UP....to není zadarmo, vyplyncá data na hlouposti a ne na užitečné věci.
      "Dostačujících 8GB" = ještě jednou a po sté: ve velkokapacitní paměti běží OS WP7,5 (7,8) a to je nejméně 30% dolů, zbyde 5,6GB, to je všechno...
      ---"dostačujících 256 MB" = ještě jednou a po sté = na Podpoře pro Lumie se doslova píše: "u mobilů s pamětí 256 MB nemusí fungovat některé aplikace" a nejde přímo přesouvat /synchronizovat na Sky Drive. Microsoft přislíbil, že pro mobily s RAM 256 MB UPRAVÍ některé služby, aby mohly šlapat - ovšem do dnešního dne není nic potvrzeno. Je to dole v poznámkách skoro na každé stránce. (ten citát v uvozovkách)

      ---kromě toho: DOSTUPNOST pro ČR:
      http://www.windowsphone.com...

      Dotyčná si vybere podle seriozních informací, zamlžování skončilo.


    • Anonymní uživatel

      13. srpna 2013 - Anonymní uživatel

      Oprava adresy:
      http://www.windowsphone.com...


    • Tom

      14. srpna 2013 - Tom

      LG 3, 5, 7 a 9 neexistují ale asi myslíte LG L3, L5, L7 a L9. Všechny mají Android, ale v ceně kolem 2,5tis je pouze LG L3, ovšem s výbavou které je pro běh Androidu naprosto nepoužitelná. Je hloupost někomu doporučovat takový to mobil který vlastně nefunguje.

      -Google online navigaci jsem zkoušel, a při aktivním používání (navigování) vám spotřebuje cca 100 až 200MB za jediný den, což při běžných levných datových tarifech znamená že svůj měsíční FUP vyčerpáte za cca dva dny a pak se díky nízké rychlosti stane navigace nepoužitelná. V zahraničí se pak nedoplatíte.

      -Za danou cenu (2,5 tis) si zcela určitě nekoupíte lepší mobil ani od značek jako Huawei, LG, Samsung, ZTE. Samsung Young nelze doporučit ze stejného důvodu jako LG L3 (s Androidem je nepoužitelný). Featured telefony jako Samsung Star či Nokia Asha jsem již doporučoval, ovšem je nutné počítat s tím že nemají GPS.

      -Na dostupných cca 6GB paměti v Lumii 610, se vleze cca 10000 fotek, stovky hodin hudby či desítky hodin videa. Jestli to stačí si každý může posoudit sám. Za DOWN+UP se u SkyDrive neplatí (pochopitelně v závislosti na připojení můžete platit za data - stejně jako u Google Online navigace, ale na rozdíl od navigování (které potřebujete při jízdě), pro nahrátí dat na SkyDrive můžete využít free hotspoty které jsou zdarma)

      -"dostačujících 256 MB" na Podpoře pro Lumie se doslova píše: "u mobilů s pamětí 256 MB nemusí fungovat některé aplikace" ano jedná se asi o zanedbatelných 2% aplikací a her, tedy prakticky všechny fungují. Přesouvat přímo na SkyDrive pochopitelně jde a vždy šlo (nejde jen automatické sdílení zmenšenin obrázků na SkyDrive (což je absolutní zbytečnost) a dále nejdou některé backgroud operace (opět nic zásadního)). Veškerá funkčnost WP zůstává zachována.


  • Tom

    Tom

    12. srpna 2013

    Přesně jak říká Pavel, za tuto cenu nic lepšího nekoupíte. Má vše co potřebujete. Lumii 610 rozhodně doporučuji.

    Pokud by jste oželila GPS pro mapy, tak by vám stačil i levnější featured telefon, např Nokia Asha nebo Samsung Star.

    Telefon s Androidem v této cenové úrovni rozhodně nelze doporučit, např LG L3 za podobnou cenu jako Lumia 610 má mnohem horší display, horší fotoaparát, velmi zastaralou výbavu, horší výkon, velmi malou paměť do které se nic nevleze. Hlavním problém je vzhledem k použitému systému výkon, telefon je prakticky nepoužitelný (je to jako by jste dali do traktoru motor z trabantu). Další věcí je absence offline map, mají pouze online, které budou neustále stahovat data za které se nedoplatíte. Byla by velká hloupost něco takového koupit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      13. srpna 2013 - Anonymní uživatel

      Jen mezek neví, že na OS Android existují a běží i navigace a mapy v OFF-Line, dokonce v Javě, Nokia HERE každému nemusí sedět. Podmínkou je GPS/Glonass.
      ---Google Maps pro běžné použití stačí. Jinak jsou kvalitní mapy i pro Android, i pro hloupý mobil (ale ne tak ubohé, jako v ASHE od Nokie).


    • Tom

      14. srpna 2013 - Tom

      Offline navigace pro Android pochopitelně je, ale placená, navíc na Androidu za 2,5tis fungovat nebude.
      Google maps jako navigace je absolutně nepoužitelná.


    • Katka

      14. srpna 2013 - Katka

      Děkuji za rady, nepotřebuji nic nadupaného, stačí když bude umět to co jsem napsala, ale aby to opravdu fungovalo. Nechci nic co se bude zadrhávat, nebo se to bude muset složitě nastavovat.
      Navigaci ideálně takovou, aby fungovala i bez internetu, sice počítám že se k telefonu koupím i nějaký datový tarif, ale určitě co nejlevnější.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. srpna 2013

    Katko, čtete to, nebo se snažím zbytečně Vás uchránit před nerozumným rozhodnutím? bezwoken.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Katka

      14. srpna 2013 - Katka

      Ano, čtu to. Ale zajímají mě především osobní zkušenosti s tímto telefonem, a to na co jsem se ptala. Nějaké vaše teorie nemám čas číst. Přesto děkuji za snahu.


    • Václav

      15. srpna 2013 - Václav

      naprosto souhlasím s uživatelem bezwoken. Tento telefon má zastaralé WP 7 ke kterým jsou ještě mizernější aplikace. Každý se tady ohání offline navigací od nokie ale to je tak všechno kladné co tady na tom telefonu je. Telefon je prostě pomalý i na běžný pohyb v uživatelském prostředí a natož na běh náročnějších aplikací ( jsem jeho majitelem takže vím o čem mluvím). Jak jsem se koukal tak telefon nestojí 2,5 tis, cena začíná až někde okolo 3 tisíc u serioznějších obchodů a to bych si radějí připlatil 500 za Android a to huawei ascend Y300 nebo ještě o něco dražší LG optimus L5 II. Do Windows phone bych už určitě nešel ale neříkám že jej to špatný OS do budoucna věřím že si ho oblíbí mnohem více lidí ale teď mají ve Windowsu ještě hodně co vylepšovat. Takže tak Katko každopádně vám přeji správně rozhodnutí a doporučuji vám spíše android se kteterým by jste určitě byla spokojenější už jen kvůli tomu kvantu aplikací co nabízí google play.


    • Václav

      16. srpna 2013 - Václav

      nebo je ještě zajímavý samsung galaxy trend


    • Tom

      20. srpna 2013 - Tom

      Lumia 610 má WP7.8, ke kterému je dostatečný výber aplikací (cca 170tis), a fungují prakticky všechny i s WP8 (cca 98%), průměrná kvalita aplikací je lepší než u Androidu. Jednoznačná výhoda telefonu je navigace a také slušná výbava a rychlost za rozumnou cenu. Telefon je při běžném používání velmi rychlý (mnohokrát rychlejší než vámi doporučované Androidy), a v náročných aplikací je pochopitelně pomalejší (ale stále rychlejší než uvedené Androidy).
      Cena Lumie 610 začíná na 2560Kč u ověřených prodejců a to včetně plnohodnotné CZ záruky.
      Pokud bych si měl připlatit na 3,5tis, pak je jednoznačná volba Lumia 520. Nikoliv nějaký zastaralý a pomalý Huawei Y300, či stále výrazně pomalý a drahý LG L5 II.
      No a doporučovat otřesně pomalý a prakticky nepoužitelný Galaxy Trend, je proto abych někomu zase vnutil Android, je už opravdová zoufalost.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.