Poradna Nokia Lumia 610

Autor: | Vloženo: 06.05.2013 000 10:00 | Témata: Poradna Nokia Lumia 610

GPS

Ahoj už nevim co mam dělat před každym použitim gps (nokia autem) musim smazat a zase nainstalovat mapu ČR kdyz to neudelam a chci neco vyhledat píše mi to že v režimu offline nebyli nalezeny žádné výsledky.. Prosím poraďte

  • monty.roman

    monty.roman

    23. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,


    K Vašemu problému: doporučil bych nejprve ověřit, zda máte nejnovější verzi aplikace - starší verze mi rovněž dělala problémy při offline hledání. Aktuální verze je 3.1 - pokud máte starší, lze zdarma stáhnout z Marketplace.

    Pokud máte verzi, kterou jsem psal (3.1.0.), odstraňte aplikaci z telefonu a nainstalujte znovu z Marketplace.

    Po nainstalování dejte znovu stáhnout mapové podklady.

    Pokud ani poté nenalezne vůbec žádné výsledky při hledání offline (vyzkoušejte především hledat větší města jako Praha nebo Brno a podobné - v offline hledání skutečně moc údajů není), zbývá už pouze reset telefonu do továrního nastavení (Nastavení >> O systému >> zcela dole na obrazovce je tlačítko.


    Ohledně hledání online/offline:

    Online hledání samozřejmě využívá internetové připojení a jak psal kolega nade mnou - je rozhodně rychlejší a obsáhlejší, co se výsledků týče.
    Vyplatí se však používat především pokud máte u operátora zaveden mobilní internet - člověk se pak vyhne poplatkům za jednorázové použití internetu.

    Offline hledání vychází pouze ze základních předprogramovaných bodů v mapě - tzn. města, některé vesnice, význačné body apod. Nespoléhal bych na to, že najde nějaké obchodní centrum nebo malou vesnici - k tomu slouží online hledání, tam je výsledek mnohem jistější.

    Osobně offline hledání ani nepoužívám, z 90% téměř nic z toho, co hledám, nenajde.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Petr

    Petr

    6. května 2013

    Zkontrolujte zda máte nainstalovanou poslední verzi aplikace Nokia Autem. V nastavení této aplikace zkontrolujte volbu "Připojení" zda je online či offline (vyzkoušejte obojí - offline zmená že i vyhledávání bude offline (to je ale méně přesné, pomalejší a delší trasy nemusí najít), pokud je nastaveno online, tak vyhledávání je online, ale stahování map zůstává offline).
    Případně zkusit ještě vyndat zandat baterii. Pokud ani to nemůže, tak asi jen obnova do továrního nastavení, nebo servis.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.