Poradna Nokia Lumia 610

Autor: Anonym | Vloženo: 28.03.2013 000 09:45 | Témata: Poradna Nokia Lumia 610

Anonym

Zálohování kontaktů

Prosím o radu,jakým způsobem mám zazálohovat kontakty z tlf.do PC.V Nokia Suite to bylo jednoduché,ale v Zune?????
Dále bych se chtěl informovat,zda mne pomůže tovární restart,když mám v tlf.dvě adresy hotmail.Potřebuji to vymazat do základní polohy a poté zadat jen jednu adresu./zda to ovšem půjde?/

  • M.

    M.

    28. března 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zune slouží pouze pro synchronizaci multimediálních souborů.
    Zálohu kontaktů můžete např. provést na PC přes internet po přihlášení ke svému live účtu (např na www.outlook.com pak lidé, pak menu spravovat a pak exportovat). Další možností je využít některou z aplikací pro zálohování kontaktů na marketplace.

    Primární live účet můžete mít v telefonu pouze jeden (slouží pro marketplace, skydrive, kontakty, kalendář, maily, chat, atd). Pak můžete mít v telefonu dalších x vedlejších live účtů (pro mail, kalendář, kontakty). Vedlejší účty můžete kdykoliv odebrat i přidat. Primární live účet můžete změnit pouze tak, že telefon obnovíte do továrního nastavení. Tedy odpověď zní Ano.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (2)
    • Anonymní uživatel

      28. března 2013 - Anonymní uživatel

      Díky za odpověď,ale mne jde o to,jakým způsobem mám zazálohovat kontakty,které mám v telefonu,když zde nemohu najít,jak je sklopit na SIMku.


    • M.

      28. března 2013 - M.

      Na SIM exportovat myslím nejdou (nezkoušel jsem), což ani není dobrý nápad (počet kontaktů je u SIM omezen, nepodporuje více čísel na jedno jméno, nepodporuje emaily a další údaje u jména, nepodporuje diakritiku, má omezenou délku jména, ...).

      Doporučení pro zálohu je tak jak jsem uvedl. Nejlepší cestou je podle mě mít kontakty synchronizované s live účtem (což automaticky je, pokud k telefonu live účet přiřadíte), pak lze jednoduše kontakty exportovat/zálohovat ve vašem live účtu na počítači (stačí se přihlásit a pak dát exportovat).

      Druhou možností (spíše zbytečnou) je použít nějakou aplikaci na zálohu kontaktů, na marketplace je jich několik.

      Tedy doporučoval bych zkontrolovat, zda máte kontakty sesynchronizované s live účtem na internetu, pokud ano tak můžete klidně telefon restartovat do továrního nastavení. Poté a po zadání stejného live účtu se vám kontakty nahrají zpět do telefonu.
      Pokud chcete kontakty přenést z jednoho účtu na druhý, pak stačí kontatky z live účtu exportovat na druhém následně naimportovat.


    • Anonymní uživatel

      28. března 2013 - Anonymní uživatel

      Prosím ještě o upřesnění,jakým způsobem zjistím,že mám kontakty sesynchronizované s live ůčtem na internetu.To je právě ten problém,proč chci provést restart tlf.,protože mám v tlf.nainstalované dva hotmail účty a normální cestou nejdou vymazart.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.