Poradna Nokia Lumia 610

Autor: Anonym | Vloženo: 25.07.2012 000 16:43 | Témata: Poradna Nokia Lumia 610

Anonym

Instalace češtiny

Dobrý den, koupila jsem si přes internet nokia lumia 610 , ale kdyz mi baicek prisel tak jsen zjistila ze je telefon bily na misto ruzoveho a ze nema hlavni cesky jazyk.. ostatni funkce jdou nastavit cesky ale jazyk se nezmeni, jsem zoufala a mobil uz mi nejspis zpet nevezmou, da se cestina do mobilu naistalovat?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    26. července 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    V případě že vám přišel jiný mobil než jste si objednala, tak je to o neserióznosti obchodu, mohlo se to stát i kdyby jste objednávala telefon z CZ distribuce. Je to obecné riziko nakupování přes internet.

    V každém případě telefon můžete u prodejce reklamovat (protože vám zaslal jiný výrobek než jste si objednala), nebo můžete do 14dnů telefon bez udání důvodů vrátit. Tohle právo máte ať už telefon pochází odkudkoliv a i když prodejce sídlil v zahraničí.

    Tedy při nákupu přes internet, vám prodejce ze zákona musí telefon vzít zpět.

    Jinak nákupu Nokie Lumie z EU distribuce se není potřeba obávat. Na co je si potřeba vždy při nákupu přes internet dávat pozor, je samotný prodejce.
    Tolik obecně.

    K samotnému telefonu. Nejdříve si ověřte zda telefon je nebo není určen pro země EU. To zjistíte buď podle originálního záručáku, nebo podle Product Number (ověříte např na stránkách http://www.nokia.com... ) nebo podle IMEI čísla (zavoláte na hotline Nokie CZ (nebo se zastavíte na prodejně nebo servisu Nokie), a oni vám na základě IMEI sdělí pro jakou zemi je telefon určen).

    V případě, že je určen pro země EU, tak se není čeho obávat, telefon podporuje češtinu, a bude plně fungovat v CZ, a případně ho můžete reklamovat přímo v Nokia CZ. Jazyk telefonu vyberete buď při prvním spuštění, a nebo, pokud telefon již před vámi někdo zapnul a nastavil jiný jazyk (což by bylo od prodejce neseriózní), pak češtinu zapnete buď v Nastavení, nebo tím že telefon resetnete do továrního nastavení.

    V případě, že telefon není určen pro země EU, doporučuji telefon ihned vrátit (CZ lze neoficiálním způsobem nahrát i do tohoto telefonu, ale to rozhodně nedoporučuji dělat).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      26. července 2012 - Anonymní uživatel

      Jinak, kde jste telefon koupila? A jaký má nastaven hlavní jazyk? Případně jaký je Product Number (najdete pod baterkou)?


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    25. července 2012

    Ahoj, Petruše, Petruše, co s Váma?
    1/pan Jozef, který radí nešťastníkům s LUMIEMI a WP 7,5 vám popíše, jak přeinstalovat OS, protože samotný jazyk, když tam není, tak tam není....použije se jiná pro EU jazyková verze - mutace a v té už si vyberete češtinu...
    Zdá se totiž, že to není výrobek určený do EU...
    2/Takže , kdeže jste to ten mobil objednala? Máte od něj potvrzené papíry v češtině, nebo v angličtině? Nebo v čínštině? Kolik jste chtěla ušetřit tímto pokusem? Ani barva nesedí? Tohle ale seriozní e.shop u nás nedelá!!!!!!
    Kde budete telefon reklamovat?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (5)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.