Poradna Nokia Lumia 1020

Autor: MONIKA | Vloženo: 27.07.2014 000 16:06 | Témata: Poradna Nokia Lumia 1020

MONIKA

MONIKA

REKLAMACE

Chtěla bych se zeptat,kdybych reklamovala telefon z EU v NOKIA CARE,tak co potřebuju k reklamaci?Stačí mi faktura z e-shopu,nebo musím mít záručák potvrzený v dané zemi ?Má telefon z EU stejný softwer,nebo ho musí nahrát ? někde jsem četla že posílají rozbalené telefony.když koupím EU distribuci,bude rozbalený ? toho se bojím. předse jen z EU jsou znatelně levnější.děkuji za odpověď

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    28. července 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Pro reklamaci Lumie z EU v autorizovaném servise stačí doklad o koupi, pochopitelně může být i originální záruční list, a údajně v krajním případě stačí i originální balení (kde je napsáno IMEI).

    Všechny telefony s WP určené pro EU mají stejný SW, resp všechny obsahují českou jazykovou lokalizaci. Tudíž není potřeba nic nahrávat.

    V případě Lumii z EU, obvykle chodí originálně zabalené (pochopitelně záleží na konkrétním eshopu), protože všechny WP telefony pro EU obsahují českou lokalizaci, není potřeba nic nahrávat ani nastavovat, a prodejce nemá důvod telefon rozbalovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • MONIKA

      1. srpna 2014 - MONIKA

      objendnala jsem ten telefon a prodejce mi řekl že je to německá distribuce a teď jsem zjistila že je tam kod země RO a GR.myslím rumunsko a řecko.Telefon potřebuju tak jsem ho začala používat,ale když jsem zadala imei na stránky podpory tak mi to píše .:
      Záruka - V záruce (v této zemi) to znamená že mi to v care nevemou na reklamaci ? bojím se že jsem si naběhla.děkuji


    • Anonymní uživatel

      1. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      Od prodejce je to trochu nefér, nicméně na funkčnost i záruku to nemá vliv. Jsou to země EU a plně se na ně vztahuje celoevropská záruka Nokie.
      Uvedená hláška ("V záruce (v této zemi)") je v pořádku, znamená to že v této zemi (tj. v ČR) je telefon v platné záruce a reklamovatelný v libovolném autorizovaném servise. Stejnou hlášku to zobrazí i pro německou nebo českou distribuci.


    • MONIKA

      1. srpna 2014 - MONIKA

      Tak to jste mě potěšil.S prodejcem jsme si psali,zřejmě to sám netušil.objednávají prý z německa.No hlavně že záruka platí.prodejce byl ochotnej a nabídl mi jako omluvu pamětovku nebo jiné zboží,nebo slevu na další nákup.ted´už jsem klidná.přeji hezký víkend a ještě jednou děkuji.určitě tato odpověď pomůže i jiným nezkušným zákazníkům


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.