Poradna Nokia E6

Autor: | Vloženo: 29.01.2013 000 15:50 | Témata: Poradna Nokia E6

Belle a čeština

Dobrý den,
přeinstalovala jsem si sw z Anna na Belle v telefonu nelze nastavit čeština. Anglické menu mi nevadí, jen mi vadí, že telefon u příchozích e-mailů nerozezná znaky s háčky a čárkami a píše místo nich podivnosti. Pokud někdo ví, jak odstanit chybu v příchozích e-mailech, budu jen ráda a po češtině už se pídit nebudu. Ale přesto i ta čeština by se hodila.
Díky :)

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. ledna 2013

    Ahoj kk, opravdu jsi prošla nastavení? Totiž hned po instalaci a restartu si musela projít procesem výběru krajiny, jazyka, časového pásma a podobně.....nebyl výběr Europa - Central Europa - Czech rep.?

    Takhle nemusí sedět ani klávesnice (pokud máš slovanskou).
    To nastavení emailů by se snad dalo zachránit v nastaveních prohlížeče (Browser), pokud tam najdeš položku Coding the Language: a vybrat Unicode, pokud nezabere, tak UTF-8. Samozřejmě bez záruky.......
    ---podle všeho si aktualizovala správně (nabídl Ti to mobil? Nebo Nokia Suite?)
    BELLE se ukáže i v Aktualizacích mobilu, ale instalace proběhne z PC a Nokia Suite.
    ---vypadá to na cizí distribuci mobilu, a nebo Ti Nokia Suite nenabídla správnou verzi pro střední Evropu.

    === všechny dopisovatele emailů informuj, aby psali emaily v HTML a Windows centrální (východní) na PC a v Unicode na mobilech.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      29. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Měla sis nejdříve zkontrolovat Product Code od baterkou...případně #0000*# co tam je.......M.


    • kk

      31. ledna 2013 - kk

      Po přeinstalaci (kterou jsem udělal přes Nokia Suite) jsem prošla tím nastavením pro ČR, ale nevyhovovala mi česká klávesnice, protože symboly se, samozřejmě, úplně liší od klávesnice anglické a když jsem chtěla napsat nějaký znak, jako _ : ; ( ) .. tak jsem ho těžko hledala nebo jsem ho musela vložit přímo přes okno symbolů. To mě mírně vytáčelo, protože třeba psaní smajlíků bylo dosti nepohodlné, tak jsem telefon nastavila na angličtinu. Anglická klávesnice mi vyhovuje, ale teď zase znobí ty e-maily. Prohlížím je v defaultní aplikaci pro e-maily od Nokie. Ale protože jsem si schránku nastavila až po té reinstalaci (bylo to to první, co jsem po koupi telefonu udělala), tak vlastně ani nevím, jestli by české nastavení telefonu fungovalo. Každopádně bych to chtěla vyzkoušet, protože radši budu psát smajlíka 3 s. než abych si nemohla přečít maily v klientovi.
      Telefon není z české distribuce, takže v tom může být taky problém.
      Pokusím se alespoň nejčastější odesílatele mailů přesvědčit, aby mi psali v HTML :)

      D9ky moc za radu.


    • Anonymní uživatel

      31. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Kk existuje možná klikatá, ale existuje možnost, že si schránku v mobile vyhledáš na příslušném portále (například Seznam.cz, Yahoo.com, Gmail.com, Tiscali.cz....)
      v DESKTOP verzi (je fakt, že E6 má malej displej a načítá se to déle), ale za pokus to stojí, tam by měla být gramatika v pořádku = tedy u českých portálů určitě a u Gmailu taky.......jenom se to musí pracně scrollovat a posouvat po displeji, ale bude to čitelné.
      Jednoduše se připojíš na Internet (ne do schránky v mobile) a po načtení stránky (Portálu) se přihlásíš přes tuto desktop stránku do své schránky (velké, pro PC).


    • kk

      31. ledna 2013 - kk

      Tomu se chci právě vyhnout. Internet mám jen přes wifi a zatím si ho nechci pořizovat přes operátora, protože to úplně neupotřebím. Ale vzhledem k času, který trávím v mhd jsem měla představu, že si doma stáhnu maily, cestou na ně odpovím a na wifi zase hromadně odešlu. Je to skvělá úspora času, vážně. Jenže k tomu potřebuji klienta, který mi umožní přístup offline.. :( Možná, jestli nemáš tip na nějakého jiného poštovního klienta do mobilu?
      Díky :)


    • Anonymní uživatel

      31. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Ad wifina: desktop stránka se načte i na wi-fi...
      Ad poštovní klient: ProfiMail, FlexiMail,Gmail ap, .....tyto výrazy si vlož do vyhledávače Google, např. "ProfiMail for Nokia E6"
      Gmail je ve vyhledávačí Google - Další - Gmail ap.

      Něco by mělo být i v Noka Store. Většinou v Javě - malý komfort.


    • kk

      31. ledna 2013 - kk

      Desktop se sice na wifi načte, ale offline ne. Já bych potřebovala takového klienta, který zprávy stáhne do mobilu a můžu je číst i psát koncepty offline. To přes desktop neudělám. Nokia store nabízí jen Yahoo mail. Já mám seznam, to by asi nešlo, co? Zkusím ten profimail, snad se osvědčí.

      Díky moc.


  • Karel

    Karel

    29. ledna 2013

    Pokud chceš mít opjet češtinu v mobilu tak si o tom to něco přečti na této stránce pokud tam tvoje RM nebude tak si ho opiš je pod baterii a napišmi ho a já se pokusím zjistit to číslo pro tvůj mobil (nejlépe i operátora)

    http://www.esomobil.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • kk

      31. ledna 2013 - kk

      Trochu s bpojím, že pokud bych změnila product code, tak už bych pak nemohla případně uplatnit záruku. Nebo se mýlím? Děkuji za odkaz, opět jsem se přiučila něčemu novému :)


    • Karel

      31. ledna 2013 - Karel

      Máš li záruku tak je to ještě jednoduší zajdeš za svím prodejcem mobil budeš reklamovat a on ti přeinstaluje OS sice to pak trvá jeden den místo deseti minut a zároven ti změní product code, to záleží na serioznosti prodejce.

      Tak jak to píšeš tak soudím že to máš přes internet a ne z autorizované prodejny tak že bys měla s touto reklamací na OS asi stejnak smůlu, proto že tento mobil není určen pro český trh a vservisu by sis ho musela zaplatit

      Nejsem si jist ale záruka se stahuje na mobil nikoli na softver ale moho se mílit.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.