Poradna Nokia E52

Autor: | Vloženo: 20.02.2013 000 16:24 | Témata: Poradna Nokia E52

Viber

Chtěla bych se zeptat jak na tomto telefonu funguje aplikace Viber na volání... zkoušela jsem ji nainstalovat, ale nefunguje mi to, vůbec mi to nenačte kontakty.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. února 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj, na tuto verzi OS Symbian není aplikace Viber kompatibilní. Případně hledejte pouze na http://store.ovi.com a ještě lépe na:
    http://www.freewaresymbian.net... --- zde hledejte podle vyobrazení svůj mobil - přejděte na jeho stránku a na této stránce hledejte Messengers, nebo Communications....jsou tam i jiné, podobné, které Viber nahradí, ale ne v češtině.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      21. února 2013 - Anonymní uživatel

      Tak na vrchní adrese je Viber.
      Ještě upřesním dolní adresu:
      http://www.freewaresymbian.net...


    • Terka.O

      22. února 2013 - Terka.O

      Děkuji za odpověď, už jsem takhle hledala, ale bohužel se mi nepovedlo najít aplikaci, která by fungovala v Nokii E52 a Samsungu Galaxy Y dohromady (aby si uživatelé těchto telefonů mohli vzájemně volat :-( zadarmo) takže ty ostatní jsou mi nějak ničemu :-( ale zkusím pátrat dál.


    • Terka.O

      22. února 2013 - Terka.O

      Jinak k tomu Viberu bych upřesnila, že jsem jej úspěšně nainstalovala, ale nenačetl kontakty - nešlo ani volat, ani posílat zprávy... a v jiném telefonu jsem ani neviděla, že ho mám nainstalovaný (jako to funguje třeba u aplikace whatsapp).


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. února 2013

    Paní Terko a nechcete od E 52 trochu moc? Vždyť je to 5 let starý model......

    1/ navrhuji zakoupit novější (pokud trváte na nedotykovém displeji) klasický mobil, ale s OS Android......tam je 100% kompatibilita i s tablety a NTB....

    2/ bezplatné volání jde: přes Skype, Fring, Google+, Nimbuzz a další mesengery = ALE zklamu Vás, ty hovory jsou x krát dražší, než přímo přes operátora, protože i tak jdou přes operátora v to vždy v momentě vytočení MOBILNÍHO čísla volaného a číslo SKYPE neseženete, jasný?

    3/ jediné bezplatné volání je SIP telefon, který podporuje i Vaše E52....jelikož se jedná o kopec nastavení, vynechám jak na to.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (2)
    • Terka.O

      23. února 2013 - Terka.O

      My jsme zrovna tu E52 koupili :) manžel si ji přál, dotykový mobil nechce (ten mám já - Samsung Galaxy Y) ale chtěla jsem využít toho, že existuje mnoho programů kde lze bezplatně komunikovat.... Fring nám nějak nefungoval, Skype chce po nás rychlejší internet, Nimbuzz jsme nakonec včera nainstalovali - někdy to funguje někdy ne... no už s tím dám pokoj ;-) díky.


    • Anonymní uživatel

      23. února 2013 - Anonymní uživatel

      Problém je kromě toho, že E52 (a všechny nedotykové mobily Nokia) má jiný Symbian, než dnešní Nokie se Symbianem... také v tom, že starší modely Nokie mají nízkou třídu GPRS a EDGE, (počet timeslotů up a down je vyjadřován tzv. třídou). Čili pomalá data. Pomalé třídy (2+2, 3+2 atd) Nokia roky přímo zbožňovala a přidala na rychlosti až v posledních létech (třída 32 = čím vyšší číslo, tím vyšší rychlost), zjednodušeně sám mobil E 52 nevpustí větší rychlost (snad jen kromě Wi-Fi), takže se přenos/komunikace/ trhá a rozpadává.......
      ---no, pozdě bycha honiti, jak se říká......nikdy není pro Vašeho manžela pozdě změnit názor a přijít na chuť těm "hnusným plackám s velkým displejem"....měli jsme tady právě tenhle týden jednoznačně aktivního a pokrokového seniora, který má 77 let a troufl si na mobil SONY Xperia T, což je téměř nejmodernější a nejnadupanější model japonské firmy SONY.......to chce čas a ochotu se učit. Já, jako důchodce, mám Nokii N8 a jsem s ní opravdu spokojen.
      Pokud se náhodou rozhodnete ještě pro jeden mobil, tak se, prosím, ve vlastním zájmu předem poptejte, neboť není všechno zlato, co se třpytí.....mějte se! M.


    • Terka.O

      24. února 2013 - Terka.O

      Děkuji za všechny rady :-)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.