Poradna Nokia E52

Autor: | Vloženo: 18.07.2012 000 18:52 | Témata: Poradna Nokia E52

GPS - nastavení

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to je s GPS v Nokii E52. Moc tomu nerozumím. Mám něco stáhnout, nebo nainstalovat, nebo nastavit, nebo jak to vlastně funguje... ? A taky platí se za to? Všude se píše, že Nokia má gps doživotně zadarmo ale moc tomu opravdu nerozumím, poraďte prosím

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. července 2012

    Zdravím, trochu to rozdělíme: Nokie před dvěma lety uvolnila MAPY a NAVIGACI v mapách doživotně zadarmo v Nokiích (dnes i Lumiích).
    K tomu aby navigace fungovala, je zapotřebí aby mobil měl v sobě modul pro příjem GPS (Geostationar Positioning Systems).Rusové mají GLONASS, některé mobily jej již podporují. EU zahájila s velkou slávou vlastní systém, ale po pěsině ticho....
    Mrknu do specifikace E52.....a doplním.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      18. července 2012 - Anonymní uživatel

      Dovětek: pokud má Vaše E52 více jak 2 roky, tak s velkou pravděpodobností neobsahuje Nokia mapy, v tom případě si je můžete stáhnout pro svůj přístroj buď na oficiální stránce Nokie cz, nebo v Nokia Store, nebo do třetice v položce "Zjistit aktualizace" v menu mobilu. Podrobnosti přesahují rámec dotazu.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. července 2012

    Tak jsem si prošel specifikaci a je to tam tak šalamounsky napsáno.....každopádně má A-GPS (Data GPS) , z čehož vychází, že navigace poběží i mapy, ALE pravděpodobně pouze přes operátora, tudíž stále s mobilem připojeným na síť operátora, za což se platí (za neustále se aktualizující mapy pomocí signálu GSM operátora).
    Ve specifikaci se tvrdí: modul GPS - ano, nedokážu to potvrdit. Pokud ano, tak by jste to mohla vyzkoušet, asi takto: najděte si v menu ikonku s kompasem - Nokia (OVI) MAPY - otevřete je a vyberte Zapnout GPS -pokud to tam není, tak platí to výše uvedené...pokud to tam najdete, nebo si sám mobil začne vyhledávat satelity a objeví se nahoře na displeji malý "satelit", tak má mobil GPS modul, a Vy odpojte mobil od GSM sítě - krátkým stlačením zapínacího tlačítka a poté vyberte spodní nabidku OFF-Line. Pokud jste ve volném prostoru (ne v baráku), tak se do 3 minut načtou 3 satelity a mapy začnou ožívat. Pokud to, co zde popisuji, nejde provést, musíte se spokojit s A-GPS, t.j. s navigací jen přes "stožáry" operátora a za toto "navigování" (méně přesné, ale rychlejší) se platí - doporučuji v tomto případě zakoupit u operátora balíček předplacených dat - oni Vám poradí kolik MB na měsíc a za kolik Kč.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lucie Bukáčková

      19. července 2012 - Lucie Bukáčková

      Děkuji za objasnění, teď už tomu rozumím. Po dlouhém zkoumání jsem zjistila, že mobil modul nemá...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.