Poradna Nokia E5

Autor: | Vloženo: 03.09.2012 000 21:46 | Témata: Poradna Nokia E5

Nokia E5 - tethering, tablet

Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit s tetheringem u této Nokie E5. Mám v ní nastavený internet od T-Mobile, a chtěla bych si pořídit tablet, na kterém bych chtěla zprovoznit internet skrz Nokii, prostřednictvím tetheringu. V prodejně mi řekli, že by to měli umět v podstatě všechny tablety, a i ta Nokie že by to měla zvládnout díky operačnímu systému Symbian. Neporadili byste mi, prosím, nějaký levnější, ale kvalitní tablet, v ceně kolem 3000 kč, maximálně do 5000 kč, který by to zvládal? Potřebuji na něm internet kvůli skypu, a více peněz nemohu jako studentka investovat. Neznám osobně nikoho kdo by mi s tímto konkrétně mohl poradit. Děkuji předem za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. září 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj Jano,
    tak zase to bude na mě....:D...už se těším na studenou sprchu od Karla, mobilmana a ostatních super..mannů....lepší je počkat, že ano,
    Tak jdem na to:
    1/Jano, pokud máte v mobile povolen internet (přes wi-fi, nebo GSM), tak se připojte na Nokia Store (obchod s aplikacemi) - načte se úvodní obrazovka.
    2/teď do políčka "hledat" (v tom obchodě) vložte slovo "Joiku Spot Lite" - správně ,tři slova.
    3/ a "HIN SA HUKÁŽE"...Jirásek by řekl ústy Sladkého - Koziny...pokud Vám vyhledání nahlásí, že položka NENÍ (ona je, ve skutečnosti není pro Váš model) - tak to vzdáme, tedy tuto verzi (Vaší verzi), já mám v záloze jinou....:D
    4/pokud tuto aplikaci Obchod najde (ještě jsem zapomněl, že na tomto obchodě musíte být nejprve přihlášena),tak Vám ji nabídne = vy jí stáhnete ("Nainstalovat/Download), posléze si jí můžete prozkoušet.(Doporučuji po instalaci mobil vypnout a zapnout).
    5/Verze Lite (odlehčená) má tři obrazovky - karty, každá je důležitá pro Vaši informaci o tom, co se s mobilem děje - na první kartě kliknete na zapnout , na to naskočí idiotský rámeček s oznamem, že používáte LITE verzi a že si máte koupit plnou verzi...Vy to klidně odsouhlaste - nic se nestane, jinak Vás to dál nepustí...to budete muset přetrpět při každém zapnutí...zadarmo to stojí za to, ne?
    4/Pak je důležitá třetí karta s "tachometry" - tady budete sledovat připojení tabletu. Na tabletu (předpokládám, že s OS Android 3,0-3,1honeycomb-4,0ice cream-4,1- jellybean)....jen zapnete wifi - v Nastaveních - sítě - Wi-Fi = zapnout - čekat, až naskočí ikonka s obloučky - příjem signálu.
    6/ lehce se může stát, že Váš domácí hot-spot (mobil) ten tablet nenajde, tož, to se pak nedá moc dělat (přeš mobil)...na tom Joiku Spot nic neměňte! Nenalezení wifiny je kapitola sama pro sebe, tady to nejde tak podrobně popsat...tedy předpokládejme, že tablet našel, co chtěl,ano?
    7/pro případ nezdaru: máte v záloze ještě možnost vyrobit si domáci wifinu pomocí (ale drahého, nebo na splátky) SIM/GSM modemu HUAWEI E5.
    Do něj vložíte SIM kartu, jako do mobilu a na displeji sledujete připojení - nastavení (zašifrované spojení a pod je v přiloženém návodu,případně si nechte poradit s nastavením v obchodě s mobily - tam modem pořídíte).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      4. září 2012 - Anonymní uživatel

      EDIT: nojo, já zapoměl, tethering je pojmenování pro změnu mobilu na wi-fi vysílač........:D), číli hot-spot.


    • miabonus

      5. září 2012 - miabonus

      Při používání tetheringu v mobile hlídejte teplotu baterky - bude se možná přehřívat.
      Přeji hezký den.


  • Artur01

    Artur01

    3. září 2012

    to vám bohužel asi neporadím protože s něčím takovým zkušenosti nemám a ani tablet nvlastním takže se v nich ani moc nevyznám. kdybyste chtěla notebook tak bych poradit dokázal ale s tabletem ne. moc se omlouvám ale s timhle vám neumím poradit

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. září 2012

    No a teď ještě tablet....prozradím Vám, že úplně první tablet od Samsungu (Samsung tab 7), jako jeden z mála, umí i telefonovat bez sluchátek, pak jich pár umí telefonovat se sluchátky....jen na okraj....žádejte raději tablet s wi-fi a s 3G modemem (je zabudován, pozdější přidání nemožné!!!).

    Předně, nekupujte ty první,málo známé značky - je to šunt, na tom ani Skype nejede.
    Ani Prestigio, ani ACER Ikonia, Ani Toshiba Folio 100 = nemají podporu a obchodu s aplikacemi Google Play, ani aktualizaci OS.

    Jelikož jste limitována finančně, nemohu doporučit ASUS Transformer s kvalitní dokovací stanicí a klávesnicí jako na netbooku Jinak špička = drahý!!!

    Takže:
    SAMSUNG TAB7 první verze, SAMSUNG TAB 7 Slide (druhá verze) + dokoupit kláv.
    Huawei Pad Ideos 7 (horší displej a odezva, ale levný)
    Huawei Media Pad 7
    LENOVO K1 - 10,1" + možno dokoupit klávesnici
    SONY S1 tablet, Sony S2 duos tablet (zavíraci jako penál s dvěma displeji)

    To jsou tak do těch 3.000 Kč.

    Upozornění!: Video na SKYPE podporuje až verze OS Android 2.3 GingerBread a vyšší!! Povinná registrace na Google (např. GMAIL), kromě toho povinná registrace na Google Play (obchod s aplikacemi).
    Skype se dá stáhnout i z jiných webů, ale to je už o jiném.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • miabonus

      4. září 2012 - miabonus

      Ještě jsem našel tablet ZTE Light Tab 1, ZTE Light Tab 2, HTC Flayer a Motorola Xoom.


    • Jana Špatenková

      4. září 2012 - Jana Špatenková

      Děkuju moc za Vaše rady, zkusím to nastavit, a na ty tablety se podívám, hlavně aby měli tu vyšší verzi Androida. Nějaký si určitě vyberu :-)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.