Poradna Nokia C6

Autor: | Vloženo: 17.08.2010 000 19:59 | Témata: Poradna Nokia C6

Nokia N900, N97 mini, C6 nebo SE Xperia?

Vybral jsem si už dva své jasné favority a to jsou Nokia N97 mini a N900. Zajímalo by mě, který byste mi doporučil - mobil budu používat převážně na hudbu, zprávy, zábavu a připojení na internet. O N900 jsem slyšel, že je to slepá vývojová ulička a že je zbytečně složitá; o N97 mini zase, že má příliš pomalý operační systém.

Dále mi ještě padla do oka Nokia C6, která je podle všeho úplně stejná jako N97 mini akorát, že nemá 8GB paměť a přitom stojí o 2 tisíce méně, nechápu však proč.

Poslední možností je Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro, který je prý skvělý, ovšem nevím, zda nebudou Nokie spolehlivější, méně poruchové atd.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. října 2010

    Dobrý den, Pokud máte hodně peněz a jste hodně pokročilý uživatel, tak rozhodně N900, má operační systém založený na linuxovém jádru, což je pro "fajnšmekry" výborné. N97 x C6 - rozdíly - Nokia C6 nemá optiku Carl Zeis, Má vnitřní paměť 200Mb, N 97 má stereoreproduktory (což je u mobilních telefonů stejně podle mě blbost, protože přehrávat hudbu z telefonu je jenom nouzovka) liší se i vybavenost balení, proto je nokia N97 dražší. Jestli C6 nebo SE, tak rozhodně C6, nebídne totéž co X10 mini a přidá k tomu ještě pár věcí. Nejduležitější asi ale bude spolehlivost a kvalita telefonum takže SE můžeme vyřadit. Plno lidí chce telefon s X fukncema, ale pak 3/4 z nichstejně neumí používat a jsou to vyhozené penéze, proto se pořádně rozhodněte než sáhnete třeba po N900. Raději innvestujte do pořádného příslušenství...
    Spozdravem Jakub Velička

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Tomáš

      26. prosince 2010 - Tomáš

      Myslím, že tvrzení " Nejduležitější asi ale bude spolehlivost a kvalita telefonum takže SE můžeme vyřadit." je mimo mísu. Vyřazujete přímo celou značku - kdybyste ale uvedl alespoň důvody. Sám mám po ruce C6 i Xperii mini - škoda, že ne Pro. Výbavou, která by ovlivnila spolehlivost se však neliší. Mohu prohlásit jediné - zatímco xperie reaguje svižně, je kompaktní (zde se naskýtá otázka, jestli je to výhoda - menší telefon, či nevýhoda - menší displej). C6 oproti tomu reaguje -velice- pomalu. Nemluvě o tom, že OS Android nabízí větší možnosti z hlediska aplikací.

      Každopádně - nechci se tímto příspěvkem samořejmě hádat, ale opravdu mě tato věta vytočila. Poznamenávám, že 10 let vlastním Nokie, nyní jsem okusil i Sony Ericsson.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.