Poradna Nokia C6

Autor: | Vloženo: 22.07.2013 000 18:32 | Témata: Poradna Nokia C6

3G síť

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, k čemu je vlastně ta 3G síť,.. absolutně nevím o co jde.. :D

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. července 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Moniko, prodáváš mobil, inzeruješ (jinde vejš) a máš nedostatky ve vzdělání, no toto?
    Pak ten inzerát tak dopad.....
    Tak jako diktátor Hitler chtěl vzkřísit ke své první a druhé říší římské svou třetí, tak podobně se bolestně rodila první 1G, druhá 2G, dva a půltá 2,5G, třetí 3G a nyní už čtvrtá GENERACE (4G=LTE) našich bezdrátových mobilních sítí se signálem do našeho mobilu. Podmínkou ovšem je nejen podpora ze strany operátora, ale technická vyspělost našich mobilů, tabletů a dalších modulů pro příjem určitých frekvencí a jejich vlastností.
    Z výše napsaného vyplývá, že 3G u ikonky signálu v našem mobilu nám hlásí, že v místě kde právě stojím (žiji), je k dispozici signál třetí generace (3G), také označován zkratkami WCDMA,HSPA+ nebo UMTS. Aby toho nebylo málo, tak ve značení operátoři nadělali zmatek. Například T-Mobile CZ tvrdil kdysi a dlouho, že nabízí sítě 4G, což je nesmysl. Až nyní se v ČR rozjíždí pilotní provoz u některých operátorů, který staví na technologii LTE (všechny zkratky jsou samozřejmě, jak jinak, z angličtiny) a LTE už opravdu patří do třídy 4G.
    Zjednodušeně: čím vyšší G, tím vyšší IQ, pardon, to vůbec!, tím větší přenosová rychlost uvnitř sítě. V praxi to nikdy tak fungovat nebude a teoretické rychlosti se nedosáhnou, protože počet potřebných stožárů s antenami by byl enormní (a tím i investice). Platí, že čím více najednou připojených ,tím víc klesá propustnost a rychlost a to dost dramaticky.
    Také platí, čím jdeme do vyšších frekvencí (kmitočtů), tím si omezujeme (zkracujeme) délku vyzařování z jednoho stožáru (BTS)......z původních 32 km (1G) po dnešní 1-3 km (3G), ve městě pár desítek až stovek metrů (4G)
    Vzniká logická otázka, proč proboha to potom ti operátoři dělají?
    1/ nesmí zaostat, i kdyby to byla kravina, lidi jim to spočítají....
    1a/ už moc investovali za nákup frekvencí, nemůžou couvnout...
    2/ slibují si tučné zisky s přidané hodnoty (cílená reklama v mobile, široké portfolio služeb přes mobil, interaktivní sítě a pod.)
    3/ lepší kontrola lidí, jakou zubní pastu ráno prsknu na kartáček, kde a co kupuji, co čtu ,co píšu (soc. sítě), jaká hesla mám na účtech, o čem se bavím s přáteli a rodinou....lepší systém na ovládání lidí nevynašel ani ten diktátor, co se zastřelil v Berlínském bunkru......fikce?, ne, mikce......:D
    Legenda: lékařský pojem mikce, znamená čůrání.......

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.