Poradna Nokia C6

Autor: | Vloženo: 05.05.2013 000 20:47 | Témata: Poradna Nokia C6

Připojení přes wifi

Dobrý den. Mám problém s připojením přes wifi. Když dám připojit, wifi se mi připojí, ale když dám pak procházení webu tak se nic neděje, nemůžu se dostat na net, signál je plný, předtím vše fungovalo, jednoho dne to prostě přestalo jít, nevíte někdo co s tím ? Díky za rady.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. května 2013

    Ahoj, nemá cenu hádat, co se asi jednoho dne stalo......
    ---jenom to, že wifina je ok, mobil asi taky, ale napiš, jak se připojuješ, například: mám doma router wi-fi a ten je napojen na PC.....a podobně. Pak se dá něco vykoumat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • David

      9. května 2013 - David

      Ahoj, Připojuji se třeba v restauraci kde je přístup k wifi, nebo na místech kde se dá připojit na wifi a dříve vše fungovalo, nevím čím to může být ale jeden známý měl podobný problém a na prodejně 02 něco jenom ponastavili a bylo to OK. Tak nevíte jestli to může být třeba něco v nastavení ? Zkoušel jsem snad vše a nemůžu problém vyřešit.


    • Anonymní uživatel

      9. května 2013 - Anonymní uživatel

      Díky, už je to jasnější. Ukazuje to nejspíš na mobil, ve kterém sis něco nechtě přenastavil. Kanály 12 a 13 a ad hoc sítě můžeme vyloučit, podobně router, nebo spící PC, nebo vysoký firewall v PC a podobně....

      ---pokud pomineme, že je to sw vada mobilu (není nejnovější), tak se spolu zaměříme na nastavení:
      ----připojení přes operátora GSM funguje bez problémů?
      ----pokud se chceš připojit na internet (jakýmkoli způsobem), zeptá se Tě mobil kudy se chceš připojit? V momentě výběru záložky, nebo vyplnění URL v browseru, se mobil začne připojovat a v té chvíli by se měl mobil zeptat (nabídnout v rámečku) tři volby:
      Wi -Fi (WLAN) - WEB (operátor) - WAP (operátor)
      ----předešlý postup moc ulehčuje připojení, protože každá ze tří voleb má jiný tzv. Přípojný bod Acces Point Name (APN). Pokud není správný APN, nelze se dostat na net a většinou to dá hlášku "Chyba: Stránku se nepodařilo načíst, zkuste později" nebo podobně...nenačte se ani domovská stránka (pokud je nastavena) - nic!
      Takže začneme touto nejčastější příčinou - dej vědět, jestli se Tě mobil ptá předem kudy se má připojit.....tovíš, takhle na dálku je to jako si škrábat pravý ucho levou rukou....... :D)


    • David

      9. května 2013 - David

      Tento mobil mám právě 1 rok, tak kdyby to byla sw vada nezbývalo by nic jiného než ho poslat na reklamaci.
      Připojení přes GSM funguje, Stalo se mi že jsem zkoušel přidat přístupový bod ručně, přes wifi to nešlo a automaticky se mi to pustilo na GSM a hned došla sms za započaté datové spojení.
      Na tyhle možnosti jsem v mobilu kdysi narazil, ale dostával jsem se na wifi tímhle způsobem : Nastavení - Připojení - Wlan - a tam už byli nabídky které byly k dispozici, pak jsem dal připojit, načetlo se to, uložil se přístupový bod, potom jsem dal Spustit procházení webu a nic, jakobych na to ani neklikal. Tak nevím co s tím.


    • Anonymní uživatel

      10. května 2013 - Anonymní uživatel

      Tak problém se zužuje na nastavení WLAN:

      1/ máš možnost si upravit úvodní displej tak, abys tam měl lištu s WLAN?
      (Tam je to totiž nejrychlejší, vše se řeší třemi, nebo čtyřmi kliky)

      2/- a/ pokud to nejde, tak v Menu - Nastavení - Připojení - WLAN -klik- něco se načte, nebo nic - dole VOLBY - Nastavenia - Ukázať dostupnosť WLAN = Nikdy/ANO - pouze u volby ANO se otevře se podnabídka Vyhladať siete: Automaticky/Interval určí uživatel - OK --- u automatického vyhledávaní je výhoda okamžité možnosti použít WLAN, na druhé straně to žere baterku

      2/ - b/ =dtto= Pripojenie (šipky) - Nastavenia pripojenia (opět šipky) - a zde:
      Prepnúť na WLAN: Manuálne/Len známe WLAN = já mám druhou možnost

      Tamtéž: Použitie dát doma: Automaticky/Len v domácej sieti/ VŽDY ŽIADAŤ/Len WLAN ---- třetí volba šetří peníze, mobil se bez povolení nepřipojí nikam, ani na operátora.....když dáš automaticky, tak to upřednostní operátora ==== čili pro jistotu volba Pouze WLAN (pokud nemáš datové balíčky u operátora = bude se mobil připojovat jen přes wi-fi...)

      Tamtéž: Cielové lokality - klik - Internet - miesta prístupu - klik - otevře se seznam všech uložených míst přístupu - s ikonkou šípky = operátoři, s ikonkou signál = wi-fi hot-spoty. Pokud NIKDY nepoužiješ operátory, tak je můžeš vymazat (asi delším podržením na řádku - volba Vymazat)....pokud je Nokia v aktivním připojení k operátorovi, tak se tento přípojný bod nedá vymazat, nejdříve se musí připojení ukončit.

      2/ - c/ všechny uložené přípojné Cílové lokality pro wi-fi vymaž = mohly se mezitím změnit interní parametry ( ukázka: klikni na cílovou lokalitu - otevře se, pak dole VOLBY - Rozšířená nastavení - a tam ty hodnoty se mohou změnit....)

      3/ pokud jsi na Cílových lokalitách, můžeš udělat pokus: vyber síť wi-fi (podle názvu) o které víš, že tam na tom místě určitě je a klikni na ni - čekej - po asi 5ti až 10ti vteřinách se otevře nápovědná tabulka, která obsahuje upozornění na stahovaná data, u wi-fi nepodstatné, ale také : Spojiť automaticky - Spojiť len tentoraz = vyber cokoli a uvidíš jestli je cílová lokalita správně nastavená - pokud mobil vyhodí hlášku "Spojenie neúspešné - Prístup zamietnutý" === tak takový cíl je buď mimo dosah, nebo NEPLATNÝ - čili blokuje přístup a proto radím vymazat a nechat mobil vyhledat (i známou síť) ZNOVU ČERSTVĚ a až takové připojení uložit jako cílovou lokalitu....
      .....zamotaný, ale nedá se to jinak popsat.

      4/ Tamtéž: Cílové lokality - VOLBY - Predvolené spojenie - tabulka: Internet - Služby WAP - Intranet (VPN) - musí být vždy, i přes wifinu, INTERNET jako předvolená cílová lokalita...
      Tak zatím tolik, laboruj a dej vědět....


    • Anonymní uživatel

      10. května 2013 - Anonymní uživatel

      P.S.: nastavit ručně wifinu sice jde, ale většinou nejsou k dispozici všechny potřebné parametry, proto je lepší, pokud si Nokia sama parametry (Vyhledat....Připojit) zjistí a uloží.
      U některých sítí stačí DVA kroky: Vyhledávání (najde) a Začať prezerať web = to je právě v liště na úvodním displeji....
      Jindy to nestačí a musí se to udělat ve TŘECH krocích: Vyhledat (najde) - Připojit (připojeno na XY) - Začít prohlížet web....


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.