Poradna Nokia C5-03

Autor: | Vloženo: 27.07.2012 000 23:46 | Témata: Poradna Nokia C5-03

Jak nastavím SMS na 160 znaků u Vodafonu?

Při psaní SMSky mě po napsání dvou písmen zmizí 160 znaků na jednu zprávu a objeví se pouze 70. Co s tím??

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    28. července 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zdravím, problém je v tom, že když se začínaly ranní počítačové prvohory, tak u zrodu prvotního vzniku textu (převádí se do nul a jedniček) byl jazyk ASC I a ASC II v angličtině....v angličtině stačí na zobrazení jednoho fontu 7 bitů....jelikož tehdejší počítače měli mít co nejmenší sw nároky a nároky na processor a paměť.
    Pak se ovšem přišlo na to, že se do této "mřížky" nevejdou speciální znaky a ani slovanská diakritika.....ta potřebuje o jeden bit víc, tedy 8 bitů......takže tam to někde všechno začalo - to byla suchá teorie, teď k nastavení:
    1/V mobile otevřte menu Zpráv a v nich hledejte "Podporu znaků".
    V tomto nastavení (buď je tam výraz "Slovník" u Nokií, nebo "Podpora diakritiky" u jiných modelů) vyberte "Změnit/Upravit" a tam "Diakritiku zrušit/zakázat".
    Ten zbylý počet znaků (nebo bitů) tvoří háčky a čárky.
    Když budete psát SMS bez diakritiky (jsou různé triky, jak ještě ušetřit na mezerách a tečkách za větou :D), tak se dostanete na číslo 160 znaků na jednu sms.
    2/ Pokud posíláte SMS-ky přes sms bránu Vodafone, tak vězte, že je to nastaveno bránou a zbytek prostoru Vodafone použije na reklamu.
    Shrnutí: pište bez diakritiky = ušetříte peníze (menší počet SMS u stejného textu), nebo si dopřejte komfort a pošlete o 30% sms více při tom samém textu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.