Poradna Nokia C5-00

Autor: | Vloženo: 09.05.2012 000 17:40 | Témata: Poradna Nokia C5-00

Spořič dispaye

Chtěla bych se zeptat, proč mi nejde nastavit na telefonu spořič energie (dispaye)? Nastavím si který chci, nastavím si i prodlevu 30s a pořád se mi to nezobrazuje?

  • Zdeněk

    Zdeněk

    5. června 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Také máme doma jednu C5-00 a problém jsme zkoumali. Bohužel Vás zklamu, on ten spořič na displeji je, pouze není vidět. Je to zřejmě dané konstrukcí displeje, který je po zhasnutí podsvícení naprosto tmavý. Ověříte si to celkem snadno, stačí na displej posvítit silnější baterkou, nebo lampičkou a spořič spatříte.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lucie Pezlová

      5. června 2012 - Lucie Pezlová

      Děkuju moc za odpověď. Máte pravdu, ověřila jsem si to a skutečně tam je ale není vidět. Docela mne to mrzí, telefon mi vyhovuje, ale tohle mi přijde jako docela velký nedostatek. Vždyť většina telefonů to má.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. května 2012

    Ta prodleva (jestli myslíte hned vedle nastavení spořiče) právě určuje, za jak dlouho se má spořič objevit. Mobil má nějakou dobu podsvícení (továrenskou) a Vámi nastavená prodleva je delší.
    Zkuste nastavit prodlevu v rozmezí 9 - 11 sekund, pak se spořič ukáže dřív, než zhasne displej.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lucie Pezlová

      19. května 2012 - Lucie Pezlová

      děkuji za odpověd. akorát si nejsem úplně jistá jestli jsme si dobře rozumněli. Možná jsem to špatně popsala. Myslela jsem, jestli se na telefonu ukazuje ten spořič s datumem, i když je telefon v klidovém režimu. Prostě jestli je to tam viditelné stále, i když ho třeba dvě hodiny nepoužívám. Vím že spousta telefonů to umí, ale nevím jestli to umí i tenhle. Předem děkuji za odpověd!


    • miabonus

      20. května 2012 - miabonus

      Tak jsem to nepochopil správně...omlouvám se, ten dotaz je dost všeobecný. Nejsem vlastníkem NOKIE C5...apropooo , zjistil jsem, že toho názvu jsou dva modely (jeden dotykáč a ten Váš ale s 5MPx foťákem..) takže se řídím obrázkem nahoře na Heuréce...
      Jelikož je to Symbian a mladší než E 51, který dobře znám, musí být spořič přítomen, u E51 je to asi 1 cm široký světlý pruh s časem a datumem, kromě toho tam zvládá nový email a kalendář- tedy upomínku (možná i budík, to jsem nezkoušel)
      K Vašemu mobilu: jednoznačně tam je, jen se musí nastavit (doporučuji digitální hodiny) nastavení by mělo být buď pod položkou Telefon - Displej- Spořič displeje, nebo (tak je to u N8) dost nelogicky pod MENU - TÉMY - Spořič displeje....a tam se nastavuje co a jak..
      Ke druhé části otázky, ano spořič (pokud je nastaven originální v mobile, ne nějaká prkotinka flash animace stažená z internetu), tak trvá vždy do první manipulace s mobilem, je čitelný, možná že zbledne, nebo zhasne, ale je tam a musí se nějakým tlačítkem rozsvítit (červené sluchátko např.) U samsungů je to perfektní, tam se to dá rozsvítit tlačítkem pro hlasitost (některé modely) aniž by naskočil úvodní displej...N8 to neumí.


    • Lucie Pezlová

      20. května 2012 - Lucie Pezlová

      děkuji moc za odpověd. Bohužel at dělám co dělám, ten světlý proužek se mi tam neukazuje, at to nastavuju jakkoliv. Prostě to zhasne a už tam není vůbec nic vidět. Jsem z toho docela zoufalá, protože zrovna tohle je věc, kterou u telefonu docela potřebuju, abych ho nemusela pořád rozsvěcovat....


    • miabonus

      20. května 2012 - miabonus

      Poslední pokus: zkuste po zhasnutí zmačknout klávesu "c"...pak už nevím, jen v návodě nebo v prodejně.


    • Emil

      24. května 2012 - Emil

      Zkuste stisknout a chvilku držet to středové tlačítko mezi navigačními klávesami. Pokud máte zamknutou klávesnici, zobrazí se vám na chvíli čas, datum atd...


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.