Poradna Nokia Asha 308

Autor: | Vloženo: 11.02.2013 000 19:49 | Témata: Poradna Nokia Asha 308

Skupiny kontaktů, internet?

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda si lze v tomto telefonu uložit vybrané kontakty do skupiny (např. při psaní SMS potom nevybíráte adresáta po adresátovi, ale pošlete ji skupině).
Moje druhá otázka se týká internetu - dostanu se jen na OVI, na klasický internet ne (mám internet v mobilu).
Moc děkuju.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. února 2013

    Ahoj, po kliknutí na ikonku "Hlava" (Kontakty) by u ukládání Nového kontaktu měla být možnost přidat mezi vybrané, případně v Nastaveních kontaktů je volba "Vytvořit novou skupinu". Pak do vytvořené skupiny kontakt/y přesunout.
    ---tato Nokia by měla podporovat odesílání skupinových sms, nevím jestli i podle skupin, nebo jen ručně označené.
    ---mobilní internet na ASHE je víceméně ten klasický internet, jen upravený na velikost a rozlišení mobilu. Pokud byste trvala na desktopové verzi, tak doporučuji doinstalovat javový Nokia Browser, nebo Operu Mini.jar a v tom případě získáte přístup na celé stránky + tzv. "mapu" načtené stránky + získáte i minikurzor, jako v PC, kterým se stránka prohlíží (posouvá). Extra komfort na 3"ém displeji nečekejte, ale jde to.
    ---značku OVI už Nokia nepoužívá, OVI Store je Nokia Store, MyNokia účet je Nokia account, OVI Sync je Nokia Sync a OVI Mail je Nokia Mail běžící nepochopitelně na yahoo....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Edith

      13. února 2013 - Edith

      Dobrý den, moc děkuju, ale bohužel - ani přidat mezi vybrané, ani vytvořit novou skupinu tam není. V nastavení je jen výběr paměti a zobrazení podle jména nebo podle příjmení, u hlavy jsou klasický políčka, u dalších detailů i neklasický políčka, o skupině ani muk :-(
      K internetu - klasický ashovský internet mi v podstatě stačí, funguje seznam, to původní "OVI", na mail se dostanu, ale např. facebook, který má na ploše extra ikonu, mi nefunguje (neznámá chyba serveru, opakujte později). Na youtube se dostanu, ale nic nepřehraju (žádná reakce, opakujte později). Pomůže ten Browser nebo Opera Mini? A jak to mám udělat?
      Děkuju!!!


    • Anonymní uživatel

      13. února 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrá, Nokia zapomíná na své dobré vychování a vyrábí....no vyrábí.
      Edith, my to obejdeme TRIKEM: pokud mobil nepodporuje v Kontaktech skupiny, tak použijeme starý trik, kontakt, nebo kontakty, které chcete mít jako první, čili stále po ruce, bez opakovaného nekonečného hledání, si dáte úplně na začátek seznamu bez rozdílu začátečního písmene u kontaktu tak, že PŘED kontakt přidáte "*" (hvězdičku).
      Takhle si vlastně vytvoříte VIP skupinu, podobnou další skupinu vytvoříte, když před první písmeno Kontaktu vložíte "1" (jedničku) a do třetice si můžete vytvořit jinou skupinu, když před první písmeno Kontaktu dopíšete "a"....podle toho, kolik písmen "a", "aa", "aaa" ....si zapíšete, tolik podskupin si vytvoříte. Podotýkám, že kontakty se SAMY poslušně přesunou na své nové místo.......
      ---ale problém s automatickým připsáním skupiny zřejmě zůstane. Jen při vyhledávání kontaktů začínejte vždy tím PRVNÍM znakem "*"/písmenem/písmeny "a" a tím ODFILTRUJETE ty ostatní a zbydou vyhledané.......OK?


    • Edith

      13. února 2013 - Edith

      No, zdá se, že mi nic jiného nezbyde :-( Ale ve specifikacích píšou "skupiny kontaktů - ANO". Pro někoho možná blbost, ale pro mě docela důležitá věc... Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají :-( Si myslím, že moje nároky na mobil jsou v podstatě směšné - a ejhle, zjevně ne :-( Našla jsem i aplikaci na "OVI" - http://store.ovi.com..., ale bohužel, odkaz z sms mi hlásí, že položka již není k dispozici. Mmch totéž mi hlásí i odkaz na Operu Mini :-(
      Asi mám volšový ruce, nebo jsem úplně blbá :-(


    • Anonymní uživatel

      14. února 2013 - Anonymní uživatel

      Ta adresa se dá načíst asi jen v Opeře Mini , nebo Nokia Browserem, protože je to desktopová verze starého původního nokiáckého obchodu s aplikacemi.
      Vy si to nepřipouštějte, Vy máte právo očekávat dospělý mobil se vším, co od něj potřebujete...
      ----nejdříve se pokuste zaregistrovat na nové adrese:
      https://account.nokia.com... (sk)
      ----dá se to i přes PC
      ----pak se pokuste najít "nákupní tašku", měla by být nastavena na Nokia Store, pokud se připojuje na starou adresu, tak to reklamujte u prodejce, nebo operátora, to je nesmysl, ještě jsem něco podobné nečetl....
      ----v Nokia Store (po té registraci) se Vám otevře nabídka různých aplikací a udělátek. Je tam i Nokia Browser = doporučuji, je rychlý a šetří data (čili peněženku).
      Edith, prosím, dejte vědět, jestli se povedlo, pokud ne, tak Vám sem dám přímý odkaz (link) na stažení Opera Mini prohlížeče přímo na stránce výrobce.M.


    • Edith

      14. února 2013 - Edith

      Dobrý večer,
      tak jsem to vyzkoušela, ten link, co jste poslal, mě po přihlášení a registraci převeksloval zase na tu stránku, co jsem posílala minule - v názvu má store.ovi.com :-( Nabídka aplikací a udělátek tam je, ale děje se pořád totéž - "nabídka není pro váš mobilní telefon k dispozici, další skvělý obsah můžete procházet..." , případně "tato položka již není k dispozici". I když natvrdo napíšu do adresního řádku store.nokia, přepne se to na store.ovi :-(
      Tak já to budu řešit asi přímo na Nokii - po pravdě, kdyby ve specifikaci napsali, že skupiny udělat na tomto přístroji nejdou, nekoupím si ho. Vím, že stál necelé 3 tisíce, ale i kdyby byl za korunu - jde o princip!
      Můžu vás tedy poprosit o ten odkaz na operu? Třeba pak půjde aspoň ten facebook :-)
      Moc děkuju!


    • Anonymní uživatel

      15. února 2013 - Anonymní uživatel

      Tak to je opravdu hamba, ale zadat do internetu (Zeměkoule) adresu nokia.store.com nepomůže........aby nedošlo k nedorozumění = kliknutím na tu nákupní tašku (ne na "internetě") mobil automaticky MUSÍ načíst Obchod, který se jmenuje Nokia Store, případně OVI Store, ale to už vůbec nepředpokládám, ASHA je nový výrobek, nedokážu si představit, že Vás v té nákupní tašce přesměruje na ovi. Store.com a t d . To je něco, s čím jsem se ještě nesetkal. Pokud si rozumíme a ten problém trvá, tak jedině reklamovat tam, kde jste koupila.
      ---za pár minutek sem přidám přímou adresu na stažení Opery Mini z originální adresy výrobce (zadarmo).....to hledejte a stahujte z ikonky "Zeměkoule" - čili z internetu.


    • Anonymní uživatel

      15. února 2013 - Anonymní uživatel

      Zde přidávám dva zdroje, odkud získat Operu Mini do Vašeho mobilu ASHA 308:

      a/ zkusit přímo do mobilu a do "Zeměkoule" zadat originální mobilní adresu:

      http://mini.opera.com/ --- tato Mini Opera je v českém jazyce a přímo na stránce by mělo být i "Download" (nebo "Stáhnout") , po stažení čekat až se objeví uvítání a je třeba v té uvítací obrazovce potvrdit řádek "Accept", tahle uvítací obrazovka se už nikdy více neukáže, proto se jí musí věnovat pozornost a "Přijmout" to povídání na té obrazovce......pak už je Opera Vaše, půjde otevřít a používat (jen přes internet, přes WAP nefunguje).

      b/pokud by z nějakého důvodu tento postup selhal, tak přidávám náhradní zdroj, ale už žel v anglickém jazyce (při používání to vůbec nepřekáží, jen si musíte osvojit pár anglických slovíček):

      http://mobile.brothersoft.com... ---- tuto adresu vložíte do prohlížeče mobilu ("Zeměkoule") přesně, záleží na každé tečce......a načte se stránka, kde někde uprostřed je nejnovější verze Opery Mini pro ASHU 308, a sice verze 7.5.1 (AJ).

      Tak hodně štěstí !!! M.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.