Poradna Nokia Asha 300

Autor: | Vloženo: 23.02.2013 000 09:03 | Témata: Poradna Nokia Asha 300

Jaký má operační system?Mamka si ho chce koupit,ale nechce internet do mobilu

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. února 2013

    Zdravím, tento mobil (jinak z té serie Nokia ASHA jeden z těch lepších, povedenějších) má software, které se jmenuje S40, což některé věci neznalé ( i prodejce) vede k domněnce, že to písmeno S znamená Symbian a tak to i píšou na cenovkách.
    Nicméně je to omyl, to S40 znamená, že ta nokijka používá firemní nokijácký software nazvaný Series 40. Pak je ještě i Series 30, ten mají ty úplně nejjednodušší Nokie, například 112, 113 a pod.
    Takže to znamená, že nemá Operační systém, ale tzv. Firmware (firemní softvér).
    Pro Vaši maminku je to plus, nemusí mít obavy, že na mobile něco zmáčkne a konec....ne, tenhle mobil je důkladně vypracován, jediné, na co si maminka bude muset zvyknout, je dotykový displej, prostě je to takový obojživelník, i klávesy i dotyky na displeji - trochu to mate, protože něco se musí JEN na displeji i jiná věc zase TAKÉ klávesami.......
    ----internet není podmínkou, stačí u operátora, od kterého bude mít maminka číslo (SIM kartu), nebo u toho, kam si číslo přenesla, požádá o deaktivaci internetu - hotovo.Při jednom požádejte i o deaktivaci internetu v roamingu, pokud budete jezdit do zahraničí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.