Poradna Nokia Asha 203

Autor: | Vloženo: 29.08.2012 000 18:05 | Témata: Poradna Nokia Asha 203

Zamykání

mobil se mi po chvilce vždy automaticky zamkne (cca 20s) dá se to změnit na delší dobu ? a jak ?

  • Karel

    Karel

    29. srpna 2012

    Nevím jak jeto u těchto mobilů ale skus

    Menu - ˇˇnastaveníˇˇ - ˇˇtelefonˇˇ - ˇˇdysplejˇˇ tam najdi buď prodleva osvětlení nebo doba osvětlení

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      30. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Dotaz se netýká prodlevy spořiče, ale prodlevy automatického uzamčení klávesnice.
      Některé modely to umožňují ,pohraj se s tím.....někde v menu - telefon - zabezpečení...něco, jako autoblokovací cyklus. Pozor! Na témže místě se heslem blokuje mobil = nezaměň!
      Nesmí to po Tobě žádat heslo.


    • Karel

      30. srpna 2012 - Karel

      To co píšeš je pravda ale jde jen zapnout a vypnout zámek klávesnice což bych nedělal kdykoli můžeš zmačknout klávesnici a někomu volat (ryclé volby volání) i když ji máš v kapse ale proti v kusu není dyšputát

      Pokud jsi mislela zámek kláves tak to je asi tato
      Menu - ˇˇnastaveníˇˇ - ˇˇtelefonˇˇ - ˇˇspráva telefonuˇˇ - automatický zámek klav.

      Ale já si stejnak mislím že tazatelce šlo oto aby jí svítil dysplej déle když třeba čte smsky nebo se dívá na fotky


    • miabonus

      30. srpna 2012 - miabonus

      Ať sevyjádří tazatel a nebaví se na našich odborných dišputách - stejně mám dojem, že 50% dotazů píšou ti samí a hned se na odpovědích baví.....

      Prodloužit osvětlení displeje lze správným nastavením prodlení spořiče vůdči základnímu osvětlení displeje (nastaveno továrensky).V tajném menu je možno nastavit i tuto hodnotu, ale běžný uživatel ho neotevře. A ani není proč.


    • Martina

      12. října 2012 - Martina

      Ahoj, máme podobný problém. Nejde nám z mobilu odstranit automatické zamykání klávesnic. Najedeme do nastavení -> telefon a dál už tam není správa telefonu...


    • miabonus

      12. října 2012 - miabonus

      Zkuste to hledat na klávesnici - možná že je to klasika, jako bylo předtím Menu a hvězdička....
      Případně mrkněte do Profilů, když to nenajdete v menu telefonu.


    • gorgo

      12. října 2012 - gorgo

      Zdravim, stejny problem u me. V menu jsem nikde nenasel moznost vypnuti automatickeho zamykani. Jedine co, tak jde v Nastaveni telefonu zapnout "Bezpec. zamek klaves", ale to je asi jen obdoba PINu.


    • Lada

      6. listopadu 2012 - Lada

      přesně ten samý problém, prodleva mezi uzamčením je strašně malá, a závisí na tom, jestli se dotýkáte displeje nebo ne, tzn. že se zámek aktivuje i když píšete třeba komentář na fb a píšete ho dýl než 20s. Prohledala jsem celý telefon, nemyslím si, že jsem nějaký debil na telefony, ale prostě jsem nic nenašla... Je to divné, někde to tam přece být musí!!!!


    • Anonymní uživatel

      6. listopadu 2012 - Anonymní uživatel

      1/ Siemensy a Samsungy měly zamykání asi takhle: pod hvězdičkou se střídavě RUČNĚ zamkla a odemkla klávesnice a pod mřížkou se přepínal tichý a normál profil
      2/jelikož se jedná o DOTYKOVÉ mobily (nebo polodotykové), je nutností zamknutí displeje, nejen klávesnice, aby nemohlo dojít v kabelce, kapse, k nechtěnému sepnutí něčeho....je docela možné, že proto nemůžete najít "odemknutí", protože to nesmí být....
      V tom případě doporučuji: pohrajte se s nastavením spořiče displeje tak, aby přesně naskočil před zhasnutím displeje, spořič se dá nastavit na hodně dlouho....tímto trikem se dá obejít krátký úsek zhasínání displeje.
      To by dávalo za pravdu Karlovi, že je to spíš otázka správného načasování displeje, klávesnice je až druhořadá.


    • Anonymní uživatel

      6. listopadu 2012 - Anonymní uživatel

      EDIT: tak po zvětšení obrázku nahoře je mi jasné, že pod hvězdičkou je Rádio a ne Zámek...to něco naznačuje, ne?
      Pod pravou mřížkou je přepínání profilů a velká písmena, pod nulou je internet.
      Ruční zamknutí chybí ===== ergo protéza, pak není ani automatické - softwarové.
      Jen zámek displeje, který navazuje na zhasnutí displeje.


    • Lada

      6. listopadu 2012 - Lada

      to je strašně krásné o co se tu snažíte, jen si neuvědomujete, že tohle opravdu není můj první telefon. Nabídka Nastavení - displey - obsahuje - tapeta, výchozí zobrazení, detaily upozornění, zobrazit hlavní menu, velikost písma a zobrazit info o buňce. Tak mi řekněte, co z toho byste vybral.


    • Lada

      6. listopadu 2012 - Lada

      jinak telefon se dá standardně zamknout ručně dvěma způsoby, buď na levém okraji je tlačítko přímo na zamknutí, nebo funguje i již zastaralé - menu *


    • Lada

      6. listopadu 2012 - Lada

      tak, a je ticho po pěšině co? Zase se člověk nic co by mu pomohlo nedozví. Pak se vy "ODBORNÍCI" divíte, že vám tady lidi neodpovídají, děláte z nás voly...


    • Anonymní uživatel

      6. listopadu 2012 - Anonymní uživatel

      Vy si myslíte, že celý den ležíme na NTB a řešíme Vaše trable? Vy !!! jste si vybrala ten mobil...VY..!!! jste si ho měla prověřit, co umí a co ne a nepřenášet to na druhé!!.

      -zkuste opačný postup: v galerii vyberte obrázek, pokud najdete flash animaci, ještě lépe...na tom obrázku déle podržte prst...MOŽNÁ (nemám doma 230 mobilů všech značek !!!) se otevře roletka a v nabídce se objeví "Uložit jako" - tapetu, šetřič a pod.


    • Anonymní uživatel

      6. listopadu 2012 - Anonymní uživatel

      Edit:
      -nejsem odborník, to je klasifikace Heureky podle angažovanosti (pomoci a hodnocení výrobků)
      - nejsem zaměstnancem Heuréky (na rozdíl od jiných, kteří zde mají napsáno, že jsou garanty Poradny)......můj volný čas mohu věnovat rodině a nebo koníčkům...
      - Heréka je především Poradce při výběru a prodeji, ale tisíců položek.....když se Vám tady nelíbí,tak račte odťapat jinam, třeba do svetříků, nebo kabelek.


    • Lada

      7. listopadu 2012 - Lada

      tak roletka vyskočila, avšak, tento telefon nemá spořič. Jako tapetu si můžu nastavit co chcu a stejně je mi to na prd. Jinak, telefon měl splňovat zadání mé maminky. Levná Nokia, obrázky, mp3 a MMS. Nikdy by mě nenapadlo, že půjde Nokia s vývojem natolik zpět, že nastaví v telefonu automatické zamykání po 20 sekundách a znemožní jakékoli nastavení uživatelem. A to že z nás děláte voly je pravda. Nemusím se zrovna zajímat o svetříky nebo kabelky, to není moje hoby. Píšete dokola pořád to samé, a myslíte si, že jsou lidi - nebo spíš my ženské že jo - tak hloupé, že to nepoznají a u každého komentáře vemou ten telefon do ruky a zkusí třeba desetkrát otevřít nastavení - telefon. Prostě to tam není. A proč mě vůbec posíláte někam do kabelek - které mimochodem ani nenosím, a svetříky už vůbec ne - když nemáte s Heurékou nic společného? :D bavím se, skutečně.


    • Anonymní uživatel

      7. listopadu 2012 - Anonymní uživatel

      Já už moc ne, nashle.


  • Lada

    Lada

    6. listopadu 2012

    Zdeňko, podařilo se vám problém nějak vyřešit? Moc děkuju za jakýkoli typ :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karel

      6. listopadu 2012 - Karel

      Mohla by si napsat když zadáš nastavení - telefon co je zde za možností na výbjer


    • Lada

      7. listopadu 2012 - Lada

      takže je tam - nastavení jazyka, stav paměti, bezpeč. zámek kláves - chce heslo, a stejně se nedá nastavit čas kdy se zamkne, dotykové nastavení, výzva letadlo, aktualizace telefonu, volba operátora a tón při zapnutí.... Babo raď že? :D já už se nad tím fakt směju....Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu?


    • Karel

      8. listopadu 2012 - Karel

      Tak tady bych dal dotykové nastavení a záleží zase co je tam za možnosti.

      Jsem tu dost zmatený všici píšete o zámku kláves a odpovídá se také na toto téma ale nejspíše jde o šetřič dyspleje který zhasne po 20 vteřinách

      Skus po zhasnutí dyspleje zmačknou kterou koli klávesu jestli se dysplej rozsvítí nebo ho budeš muset odemknout. Neklikat na dysplej to nepomůže.


    • Lada

      10. listopadu 2012 - Lada

      displej se nejprve trošku ztmaví, asi po 10 sekundách bez práce na telefonu, potom se po dalších 10 sám zamkne, když ho chci rozsvítit, tak naskočí odemknout? No a v dotykovém nastavení je jen kalibrace a vibrační zpětná vazba. Zkusím změnit otázku, nevíte někdo, jak se dá nějak jednoduše spojit s výrobcem aby osvětlil tuto funkci nefunkci?


    • Karel

      10. listopadu 2012 - Karel

      Nechce se mi vjeřit že tato Nokia to nemá, díval jsem se na svou starou Nokii a i od cery na Nokii a take to tam má. nastavení - displej - a zde je nastavení spořiče a režimu spánku.
      Nastavení zámku je v nastavení - telefon - a zde bívá nastavení tonu, paměti, jazyku, kláves a jiné.

      Spojit z vírobcem asi těžko, skus radši přímého prodejce T-mobil nebo O2 guru když pujdeš kolem. Nebo napiš svou otázku zde:

      http://www.o2.cz...

      Bjehem dne ti odpoví na tvou otázku
      Protože jsem v koncích tak že ´´ babo raď ´´ ti mohu poradit jenom toto


    • Lada

      11. listopadu 2012 - Lada

      Děkuju, určo tam písnu. Taky se mi tomu nechce věřit, ale jak říkám, není to můj první telefon, a už vůbec ne první Nokia. Znám to jako svoje boty a tohle mě nemile překvapilo a vůbec bych to nečekala.


    • Lada

      12. listopadu 2012 - Lada

      tak guru nepomohl, jen částečně, odkázal mne na Nokia.cz. Tam mi řekli, že nastavit ani přenastavit a ani zrušit to nejde... Na tohle prostě Nokia zapomněla... Obrovské zklamání....


    • Karel

      12. listopadu 2012 - Karel

      No tak to zírám to je velký skok ale nevím kam spátky asi sotva bo staré mobili to uměli, za 30 vteřin já nenapíšu na mobilu ani vjetu na tož přečíst správu, jak natom fotíš nebo prohlížíš internet.
      Nemohu tomu uvjeřit že by udělaly takovou chybu


    • Anonymní uživatel

      12. listopadu 2012 - Anonymní uživatel

      Lado, ještě mne napadlo....asi to pro Vás nebude zajímavé, ale správný servisák zná tajný kód pro Nokie, který se textově píše "War0antY" ), používá se jeho číselný ekvivalent = tajné menu = a v tomto, nebo podobně otevřeném mobilu, může jít servisák do nastavení - i displeje.
      Pokud chcete mamince udělat radost, zajděte do dobrého servisu a požádejte o prodloužení podsvícení displeje...umí to, žel, jen skuteční nokiáci v servisech, záruka se tím neporuší, není to žádný nepovolaný zásah do hw.


    • Karel

      12. listopadu 2012 - Karel

      Tyto kody nejsou tajné jsou normalně na internetu jako je Nokiamania, zde je odkaz:

      http://nokiamania.mobilmania.cz...

      Nemohu to doporučit noboť to nemám vyskoušené mám S60 V5th a na této to nefunguje. Je tam i forum tak jedině se podívat tam jestli to už někdo dělal


    • miabonus

      13. listopadu 2012 - miabonus

      Máš pravdu, je to vlastně také na Touchmania.cz, reakce jsou tam negativní.....něco chodí na chytrých mobilech, něco zase jen na Series 40 (případ Lady), no jinak jí už nikdo nepomůže, jen elektronik, který má na PC uloženy všechny kódy všech k nám dovážených mobilů. Běžně to už nepůjde....existujou Patch-e, ale většinou pro chytré mobily, mám jejich stránku na www.my-mobile.cz, ale to chce zase zkušeného IT servisáka, který přepíše patch a prodlouží osvětlení.......
      Tak nashle.....M.
      =================ooo===========ooo==============ooo==================


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.