Poradna Nokia Asha 201

Autor: | Vloženo: 07.05.2013 000 22:05 | Témata: Poradna Nokia Asha 201

Poplatek

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda se musí u telefonu Nokia Asha 201 platit poplatek jako se třeba platí společnosti BlackBerry, aby telefon fungoval jak má?
Děkuji za odpověď.

  • Tom

    Tom

    8. května 2013

    Ne nemusí

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Lenka Wiedemannová

      10. května 2013 - Lenka Wiedemannová

      Děkuji za odpověď, nakonec opravdu Asha 201 vyhrála a koupila jsem si ji. Jen se ještě chci zeptat, na display se mi objevilo v rámečku E. Abych pravdu řekla netuším co to je a ani operátor mi to nebyl schopen zodpovědět. Nevím jestli to není síť. Můžete mi poradit? DíkyA


    • Anonymní uživatel

      11. května 2013 - Anonymní uživatel

      Zdravím, to "E" v rámečku znamená, že máte už od operátora správně nastaven "internet" v mobile...
      Ovšem špatnou zprávou je, že pokud to "E" je v rámečku, tak mobil majiteli hlásí, že je AKTIVNĚ napojen na internet. Pokud máte u operátora předplacen nějaký datový ("internetový") balíček, tak to nehraje roli. Ovšem pokud ne, tak se to prodraží, hlavně u předplacenek.....když bude to písmenko "E" (EDGE = datová síť) BEZ rámečku, tak to je v pořádku, mobil jen hlásí, že v oblasti, kde se nacházíte, je možnost prohlížet internet v mobile......že Vám to neřekli v prodejně je nečestné, protože uvádějí vědomě zákazníky v omyl.
      ---pokud tam to "E" mít nechcete, tak je nejjednodušší zajít do prodejny operátora a požádat o "deaktivaci dat" na vašem čísle SIM. Případně volejte na zkrácené číslo Vašeho operátora (placený hovor).


    • Dommmi

      12. května 2013 - Dommmi

      Dobrý den, ja mam na svem telefonu take E v ramecku, cili internet je stale aktivni? Platim si od O2 internet ale presto nevim, jak mam nastavit email, nebo socialni site v mobilu(facebook...) Stale mi to pise chyba pripojeni.... Na internet se dostanu ale funkce e-mail ani FB mi nefunguji. Muzete mi prosim poradit co s tim???


    • Anonymní uživatel

      12. května 2013 - Anonymní uživatel

      Nastavení jednotlivých modelů Nokie se dost liší a liší se také podle operátora.
      Pokud upřesníte tyto údaje, tak si poradíme.

      Všeobecně platí, že na stránkách operátora, pod kterým mobil pracuje, se vše o nastaveních dočtete, krok za krokem.

      ---k tomu aktívnímu intenetu: může se jednat jen o pár kilobajtů (kB), ale mohou to být i desítky megabajtů (MB) a to už je znát. Stav vašeho mobilu lehce uhlídáte, pokud si v Menu mobilu najdete Protokol (Denník - Počítadla) a v nich Data...tam uvidíte, kolik mobil "natočil" kB. Totiž všechno, co je aktivní (Emailové schránky, Počasí, RSS kanály, Podcasty internetových rádií, Sociální sítě v aktivním módu, A-GPS a pod. jsou nastaveny na nějaký interval připojování denně (například každé 4 hodiny), u FB a pod je to ještě hustější, tam je to vlastně připojeno "pořád"....statusy.
      U některých Nokií se kromě "E" v rámečku zobrazí u signálu dvě vodorovné šipky = to je 100% potvrzení, že mobil právě něco přijímá, nebo odesílá, čili DATA. Platí se obojí - příjem i odeslání.


    • Dommmi

      13. května 2013 - Dommmi

      Mám model Nokia Asha 201, koupila jsem ho na Alze. Operátora mám O2. Na O2 jsem volala, poslali mi konfigurační sms pro nastavení internetu. Stejně ale nevím jak mam nastavit e-mailoveho klienta a socialní sítě. Na stránkách O2 jsem nenašla tento typ telefon. Nikdo mi nedokáže poradit, ani operator :(...Prosím mohl byste mi napsat pustup, jak to vše mám nastavit!!....V návodu je jen: klikněte na menu ... e-mail a zvolte si e-mailovou adresu, či co... ale když na to kliknu, napíše mi to chyba konfigurace. To samé i u těch soc. sítí (FB..) Prosím o radu :(


    • Anonymní uživatel

      14. května 2013 - Anonymní uživatel

      No přes ALZU to příjde krapet levněji, ale pak si to vynahradíte pri proklínání dodavatele, že Vám nenastavil správně telefón (kromě emailu).
      Dommi, tady to bylo x krát, je to na jednu A4 stránku, fakt nemohu znova popisovat ruční nastavení. Dám sem původní stránky z Heuréky a pak nakonec i přesný postup pro internet a email pro O2.
      ---pokud nenajdete svůj model Nokie, tak stačí vyhledat jemu nejbližší, například kteroukoli ASHU, postupy jsou podobné.
      1/ na Heuréce se řešilo:
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...
      OPERÁTOR O2 CZ:
      http://www.o2.cz... (internet)
      http://www.o2.cz... .... internet
      http://www.o2.cz... ....MMS

      K emailu se vyjádřím hned, jakmile ho tamtéž najdu....M.


    • Anonymní uživatel

      14. května 2013 - Anonymní uživatel

      EDIT: tak nastavení Emailové schránky, pokud nepoužijete Průvodce nastavením v mobile, je na prvním linku pod nadpisem OPERÁTOR O2 CZ.
      Přeji úspěch. M.


    • Anonymní uživatel

      14. května 2013 - Anonymní uživatel

      EDIT II: přidám přesnější postup pro Vám nejbližší model Nokia C3 - nastavení emailové schránky pro O2 CZ:
      http://www.o2.cz...


    • Anonymní uživatel

      14. května 2013 - Anonymní uživatel

      EDIT III: co se týče Soc. Sítí: podmínkou fungování je správně nastavit internet v Prohlížeči mobilu ("Zeměkoule") - postup je výše, krok za krokem....
      ---pak jen kliknete na zabudovaný FB: buď je už stažen CELÝ v paměti mobilu, tak stačí jen vyplnit své přihlašovací údaje. Pokud je (většinou) v mobile JEN INSTALLER, tak se musí přes internet - obchod Nokia Store (povinná registrace - mobil vás povede) doinstalovat příslušnou aplikaci (Viber, Buddy, FB, TWT a pod) do mobilu a pak se přihlásit. Samotná ikona v mobile ještě neznamená, že aplikace je celá, komplet v mobile... Záleží rovněž na původu Vašeho mobilu, co v něm je a není - to víte jen Vy a ALZA = tam jsou Vám povinni podat pomocnou ruku = buď v kamenném obchodě (mají i ty), nebo na dálku.
      ---pokud nemáte konto v soc.sítích, tak doporučuji nejdříve přes PC/NTB na webu si vše řádně vyplnit, později se to špatně opravuje......


    • Dommmi

      15. května 2013 - Dommmi

      mockrát Vám děkuji za rady a za odkazy. Pokusím se s tím něco provést.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    10. května 2013

    Ahoj, už ani u mobilů Blackberry se nebude připlácet. A to od nového operačního systému BB OS 10 a vyšší. Je to například mobil Z10, který už nabízejí operátoři. Byl vyřešen bezpečnostní prvek bez potřeby pořizovat si zvláštní paušál. Nové BB už funguje jako ostatní mobily. Má zcela přepracovaný OS, ovládání dotykem a moderní design.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Lenka

      10. května 2013 - Lenka

      Děkuji za odpověď, nakonec opravdu Asha 201 vyhrála a koupila jsem si ji. Jen se ještě chci zeptat, na display se mi objevilo v rámečku E. Abych pravdu řekla netuším co to je a ani operátor mi to nebyl schopen zodpovědět. Nevím jestli to není síť. Můžete mi poradit? Díky


    • Anonymní uživatel

      11. května 2013 - Anonymní uživatel

      Paní Lenko odpověď se nachází kousek nad tímto příspěvkem. M.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.