Poradna Nokia 808 PureView

Autor: | Vloženo: 27.02.2013 000 18:33 | Témata: Poradna Nokia 808 PureView

Nenačítá se mi paměťová karta v Nokii 808 PureView

Koupil jsem paměť.kartu zn.PRETEC,32GB,class 10.Kartu mám zaplněnou cca.3GB.Při vložení do mobilu se mi nezobrazuje.Podaří se to vždy až po několikátém vypnutí mobilu,vyjmutí a vsazení karty.Po pár dnech se,ale opět přestane zobrazovat a vše se opakuje stále dokola.Pokud mi můžete poradit,předem děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. února 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj, pokud pomineme chybnou paměťovou kartu (PK), tak je to jednoznačně potřeba PK správně naformátovat. Pak řídící soubor v PK FAT 32 (aby mě Karel nemusel opravit, že píšu "čip"........:D) začne poslouchat a řadiče v PK taky.
    Naformátování PK se děje u Nokia BELLE FP2 (Symbian fuj!) v menu a v Souborovém manažeru. Jelikož nemám BELLE FP2, tak jen zkusmo: jsou tam tři paměti - nás zajímá Paměť F:\ - já v N8 déle podržím prst na této paměti (při vložené fyzické PK) a vyskočí mi nabídka Formátovat PK.
    ALE teď ta smutnější zpráva: po naformátování PK se karta totálně vyčistí !!!! To jest, pokud máte už něco nafoceno a videa a hudbu, tak to zkuste (zase přes Souborový manažer = "Záloha/Obnova") kabelem/bluetooth přesunout jako zálohu.......nebo:
    ----synchronizovat s PC do knihovny, nebo na Nokia Suite.
    ----dokonce existuje nová služba Ubuntu Plus Cloud 50GB, něco jako DROPBOX, ale podrobnosti mi nejsou zřejmé......

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Břetislav Staša

      28. února 2013 - Břetislav Staša

      Díky příteli.Myslím,že jsi na to kápl.Musím přiznat,že jsem naformátování paměť.karty jaksi opomněl.Data z ní jsem si uložil na PC,kartu naformátoval a pak vše znovu natáhl zpět.Zdá se,že je vše v pořádku a nyní už to bude fungovat,jak má.Ještě jednou moc děkuju.I za tu rychlost.Kdo rychle dává,dvakrá dává!


    • Anonymní uživatel

      28. února 2013 - Anonymní uživatel

      Jsem rád, že to pomohlo. Užívej si super fotomobil!.


    • Břetislav Staša

      28. února 2013 - Břetislav Staša

      Díky!Proto jsem si ho pořizoval.Chtěl jsem mít stále po ruce kvalitní foťák a kameru.Děkuju.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.