Poradna Nokia 808 PureView

Autor: | Vloženo: 16.02.2013 000 20:28 | Témata: Poradna Nokia 808 PureView

Oplatí sa kupovať Nokiu Pureview ?

Keďže rád fotím a nechcem fotoaparát ale fotomobil a Nokia 808 ma fotoaparátom zaujala, technologiou pureview a samozrejme vďaka 41 mp aj do určitej miery približovanie bez straty kvality tak to bola premňa jasná voľba, avšak v najbližších dňoch maju predstaviť nové htc ktore sa špecializovali hlavne na fotoaparát a je známe že chcu nokiu zahanbiť, použiť technológiu s ultrapixelmi, tak sa bojím by sa im to naozaj podarilo, keďže nokia je kvalitná značka mobilov a doteraz mala stále najlepši fotomobil nokia. Každopádne chcem vedieť čo si o tom mysláte vy a či ste spokojní s touto nokiou a nevymenili ju napríklad za neakú vlajkovú loď v podobnej cenovej kategóri ako napr Galaxy S3, HTC one X atď ... Ďakujem za názor

  • Věra

    Věra

    16. února 2013

    Dobrý den já jsem s nokii velice spokojená jak jako s telefonem tak i s fotoaparátem. I další funkce jsou pro mne dobré a neměnila bych.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Štefan

      16. února 2013 - Štefan

      ok ďakujem za názor :)


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. února 2013

    Zrdavím,
    já jsem s mobilem nadmíru spokojený. Fotí stejně kvalitně jako běžný 8 MPi kompktní foťák s 6×optickým zoom. Kvalita fotek je fakt luxusní a to i při focení za úplné tmy! Já to hodnotím spíše jako velmi kvalitní foťák, "který umí volat", než naopak...

    Problém tohoto telefonu bude však v Symbianu. Já osobně jsem s ním nadmíru spokojený, ale takových lidí moc nebude. Puberťáci to poplivou, protože na tom málo her. "Ajťáci" si zakládají na androidu a mají předsudky.

    Lidí, kteří si nechtějí hrát, ale potřebují pracovat je spousta - proto nechápu, proč symbian není rozšířenější. Přesně proto ho mám já a to že má Nokia na něm shodou okolností v současné době nejlepší optimu mi nevadí ;).

    Pokud s mobilem "chceš pracovat" můžu ti ho jen doporučit. Jestli si "chceš hrát" není to nic pro tebe ;).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Štefan

      16. února 2013 - Štefan

      samozrejme to mi je dobre známe android je na hrajkanie , byt nonstop online a hrať hry.. len sa chcem uistiť že pureview ešte neakú ( dlhú ) :D dobu bude najlepši fotomobil na trhu a nebude žadný lepši a už vonkoncom nie htc stým by som sa nezmieril, ďakujem za názor, tak uvidíme čo predstavia na mwc 2013 :D dovtedy si počkám a rozhodnem sa


    • Anonymní uživatel

      17. února 2013 - Anonymní uživatel

      Nokia 808 již není na trhu žádná novinka. Přesto pořád drží jisté privilegia. Na to budou muset reagovat všichni výrobci, nejen htc. V současné době nelze dát do mobilu řádově lepší optiku. Pokud htc příjde s něčím na trh teď, bude maximálně srovnatelné. Příklad nebude mít 41 MPi, ale třeba 50 MPi. To ovšem na vyslednou kvalitu nemá žádný vliv. Můžeš klidně počkat, ale nemáš se čeho bát...


    • Štefan

      17. února 2013 - Štefan

      tak si počkám na mwc 2013 tam sa všetko ukáže :)


    • Anonymní uživatel

      17. února 2013 - Anonymní uživatel

      Ahoj mám N8-00 a donedávna jsem byl fanda do Nokií..... už ne.......jenže vývoj se nezastaví...
      ---Technologii Pure view používá i Nokia Lumia 920 - je to výborný koudsek až na OS, který ještě vyrůstá z plenek.....
      ---na CES v Las Vegas byly k vidění fantastické fotomobily, je otázka, co dorazí do Evropy: nové Lenovo xx(14 MPx), ZTE Grand xx(14 MPx), ALCATEL xx s 12 MPx, bude Motorola X, ovšem placka jak hrom (6,1" displej) a další jsou už v prodeji (SONY T a J), LG 4X a další.......
      ---jestli máš rád OS Symbian, tak N 808 je poslední, v zahraničí ještě N 800 a N 801 (moc hezké) fotomobily se Symbianem....


    • Štefan

      17. února 2013 - Štefan

      práve symbian mi nie až tak vyhovuje pri nokii 808, takže preto chcem počkať na novinky a keď niekto predstaví lepší fotomobil takdo nokii 808 už asi nepôjdem. No a tie menej známe značky ja neuznávam, radšej niečo osvedčené a kvalitné, ako nokia, HTC , Samsung a tak ..


    • Anonymní uživatel

      18. února 2013 - Anonymní uživatel

      Nokia N 808 prišla neskoro, keď už bolo jasné, že OS Symbian nebude ďalej vyvíjaný, škoda......inak okrem Samsungu ATIV S a Lumie 920, 950, či 1000 a ďalších s OS Windows Phone (zatial neoficiálne informácie) majú tento rok prísť novinky, ktoré môžu zamiešat v ďalších rokoch karty...ak neponáhlˇaš, tak sa oplatí čakať a dnešné modely pôjdu s cenou dole.


  • blah

    blah

    19. února 2013

    Stefan, technologiu Nokie 808 sa nepodari prekonat este najblizsich par rokov (ako tomu bolo pri Nokii N8) a uz vobec nie HTC, ktore je zname tymi najhorsimi fotakmi v mobiloch. 5 rokov tvrdeho vyvoja sa neda nahradit ziadnymi marketingovymi recami a klamstvami, ktore HTC prezentuje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      19. února 2013 - Anonymní uživatel

      Já to vidím dost podobně. Pokud je mi známo, tak patent na PureView má koupený pouze Nokia. Takže se není moc čeho bát..


    • Štefan

      19. února 2013 - Štefan

      blah preste to som si myslel aj ja preto sa chcem poradiť


    • Anonymní uživatel

      20. února 2013 - Anonymní uživatel

      Je to pravda, tato technologie je zatím unikátní a její vývoj byl mnohaletý.
      http://www.mynokia.cz...
      Tuto technologii chce Nokia nasadit do Lumií už v nejbližších měsících (Lumia 1001), potvrdil to šéf americké pobočky Nokie. Mělo by to pomoci zvednout prodej příštích Limií a zvýšit konkurenceschopnost.


    • Štefan

      20. února 2013 - Štefan

      ved technologiu pureview už má aj lumia 920


    • Anonymní uživatel

      20. února 2013 - Anonymní uživatel

      Isteže, píše sa o tom vyššie...to je ovšem (ešte stále teoreticky...:D) Nokia. Píšem to tu vyššie 17-ho februára.....na tejto stránke. A má byť použitá aj v ďalších modeloch Nokie.


    • meki

      4. května 2013 - meki

      je to sice pekne ze to nokia nasadi, ale 808 je porad nejvybavenejsi telefon na trhu pam.karty(oproti wp nokiim), hdmi fm vysilac, veci co umi symbian, no to si wp muze nechat zdat; usb otg ...... a dnes se 808 da koupit uz od 8000kc a na aukru pozuita 808 se da misty sehnat mezi 6000-7000kc, takze az nasetrim du hned do ni, po n8 pekna sestra. Po te uz mi pak nezbyva nez prejit na wp, protoze zadnyj iny telefon mi zatim nenabidl apon to malo co zbylo ze symbian telefonu a android mam na tabletu a nejak me nenadchnul. + az nokia predstavi wp telefony s pureview (na 920 je myslim nejake pureview2, pro lepsi snimky ve tme :) ), ale zase budou drahe kolem tech 16 000kc cca.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.