Poradna Nokia 5800 XpressMusic

Autor: | Vloženo: 19.08.2010 000 00:38 | Témata: Poradna Nokia 5800 XpressMusic

Funkčnost Wi-Fi

Dobrý den, mám dotaz. Je pravda, že Nokia 5800 XpressMusic má problém "překousnout" většinu Wi-fin? Na internetu jsem už četl mnoho stížností, tak prosím aby jste se podělili o vaše zkušenosti. Když máme například Wi-fi ve škole, tak zda se k ní mobil dokáže připojit. Předem děkuji

  • Alteregoist

    Alteregoist

    19. srpna 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj, ano, s Wifi si telefon poradí, a to i ve školách. Jen na rozdíl od třeba iPhone, kdy je proces nastavení sítě mnohem rychlejší, 5800 XM bude vyžadovat více aktivity ze tvé strany - jinými slovy, budeš muset vše manuálně nastavovat. Návody na to jsou třeba na eduroam na internetu. Například mě to podle návodu trvalo 15 minut ale pak už síť vždy běžela perfektně :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Venda

      19. srpna 2010 - Venda

      Takze to znamená, že budu u každé Wi-Fi sítě muset manualně nastavovat , nebo nastavím jednou a vše bude ok? A u Wi-Fi bez zabezpečení je připojení jednodušší? Předem Děkuji, a děkuji i za tvou předchozí odpověď


    • Alteregoist

      19. srpna 2010 - Alteregoist

      No... to záleží na situaci. Domácí sítě obvykle požadují pouze heslo, to si uloží a dokud ho nevymažeš, přihlašování půjde už jenom hladce. Problémy mívám jenom se sítěmi typu těch školních - i tam musíš poprvé a jedinkrát nastavit síť, ale v tom případě se nejedná jen o heslo, ale i o manuální instalaci certifikátu a zdlouhavé nastavování v pokročilém nastavení sítě.

      Abych to shrnul, u standardních sítí se jedná o záležitost deseti vteřin, u školních a jim podobných sítí se to protáhne na minuty až desítky minut, a to i s návodem.


    • Venda

      19. srpna 2010 - Venda

      Omlouvám se, jsem celkem laik, takže to znamená že např. k síti na letišti se připojím bez problému nebo jen po zdlouhavé certifikaci?


    • Alteregoist

      19. srpna 2010 - Alteregoist

      To zase nemůžu říct jednoznačně :) třeba na Pražské Ruzyni není žádné volně dostupné wi-fi, jenom (pokud si dobře vzpomínám) placené wifi od t-mobile, a to je úplně jiný případ. Třeba ve Vídni ale se k Wifi připojíš naprosto bez problémů, připojoval jsem se tam před týdnem, jenom vybereš tu danou wifi jako typ připojení a jenom jim odsouhlasíš terms of use. Takže se zase liší případ od případu.


    • Venda

      19. srpna 2010 - Venda

      Dekuji, moc jste mi pomohl, a vlastně i potvrdil moje rozhodnutí, už jsem tu koupy pomalu zacinal rusit :-) Dekuji mockrat


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.