Poradna Nokia 5800 XpressMusic

Autor: | Vloženo: 27.03.2010 000 10:33 | Témata: Poradna Nokia 5800 XpressMusic

Dotykový displej nokia 5800

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na dotykový displej u mobilního telefonu konktrétně u nokie 5800XpressMusic..S dotykovým displejem nemám žádné zkušenosti a pár lidí z mého okolí mi říká, že dotykový displej je strašný, ale zase pár lidí říká úplný opak (nemohou si ho vynachválit) Uvažuji , že bych si koupila nokii 5800 , ale trochu se děsím z toho dotykového displeje.Velice by mi pomohlo kdyby mi někdo poradil , který už má zkušenosti s nokii 5800 jaký je její dotykový displej popřípadě jeho chyby .... Předem děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. března 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    The-Godfather: Váš názor je opravdu směšný. Už po přečtení recenze kterou jste zde vytvořil mi bylo jasné, že tomu nijak moc nehovíte a nejspíš čekáte od telefonu neočekávatelné věci. To, že máte chromé ruce není v žádném případě problém dotykového displaye... musím říct, že tento telefon mám již rok, vzhledem k tomu, že ho OPRAVDU VYUŽÍVÁM tzn. nemám ho jen na okrasu, tak jsem již ledacos vyzkoušel. V čem přesně je telefon neohrabaný a nepřehledný či kde je nedodělané dotykové ovládání? To, že je telefon neohrabaný je dané už jen tím, že symbian nefungoval nikdy nikde nijak převratně. Měl jsem SE P1i, SE G900 a teď N5800 a musím říct, že symbian je vždy prakticky stejně líný... Nepřehlednost? Pokud si nainstalujete 100000 programů není se čemu divit, že se menu stává nepřehledným. Mimochodem existuje v menu položka ORGANIZOVAT MENU... kde se snadno a rychle dá menu přizpůsobit. Neříkám, že je to ohrabané řešení (přesouvat položky po jedné), ale rozhodně si tím telefon mohu o 95% více přiblížit obrazu svému. V neposlední řadě... display, který zde neustále schazujete. Za rok co tento telefon mám jsem nepřišel na displaji k nedostatkům narozdíl od SE, kde při jemném poškrábání už byla znát pochroumaná funkce dotyku na displaj. Nedá se říct, že bych měl ruce jak proutky, ale tento telefon ovládám naprosto bez využití stylusu (vyjma některých her) a neměl jsem s ničím problémy. Aktualizace fw. 40.xx.xxx dokonce vyřešila i pohyb v menu, že se dá jednoduše prstem posouvat celé menu aniž by jste nějak výrazně trefoval celkem slušně široký posuvník. Psaní SMS, které jste zde tak šíleně schazoval se mi zdá naprosto jak vystřižené z čítanky, ano není to 100% jako je hardwarová klávesnice, telefon občas opravdu napíše písmenko které nechci i když jsem evidentně v pixelové pozici určené pro toto tlačítko, ale jednoduše ho vymažu a jedu dál. Pokud zrovna nepoužívám QWERTY na celé obrazovce, tak i alfanumerická klávesnice se dá dost dobře využívat i po slepu například ve škole/v práci pod stolem či při jiných příležitostech kde je třeba psát po slepu a nebo komunikovat s další osobou. Je mi jedno kolik výhružek mi napíšete, jak mě budete osolovovat nebo jestli na mě podáte trestní oznámení, ale podle mě jste prostě **ko, které vyhodilo peníze za něco co nepotřebuje a teď potřebuje zhnusit dobrý pocit všem lidem, který tento telefon využíjí. Četl jsem více Vašich vysoce inteligentních názorů na tento telefon a musím říct, že z 95% nesouhlasím ani s třetinou co jste zde o tomto telefonu napsal. A pokud jste opravdu prodejce, tak Vás celkem lituji. S tímto telefonem se setkávám u spousty lidí v různých variantách 5800,5520,5530 (což určitě víte je stejná konstrukce, stejný symbian, ale jiné vybavení) a opravdu nikdo si nestěžoval na takhle absurdní věci...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne (3)
    • Anonymní uživatel

      31. března 2010 - Anonymní uživatel

      chtěla bych vám poděkovat za vaší (upřímnou) odpověd , díky vám už vím že nemusím mít strach z dotykového dyspleje a proto si du koupit nokii 5800 ... Moc díky :)


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. března 2010

    Myslím si že tento mobil nemá chybu opravdu dotykový display běhá uplně bez problému

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (9)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. března 2010

    dotykový display není nic čeho byste se musela obávat, pokud jste v minulosti vlastnila nějakou Nokii (barevným displayem, ne nějakou hrůzu) tak si na Symbian S60 touch za 1-2 dny zvyknete, ovládání je naprosto totožné, jenom se ovládá dotykem, při psaní sms si můžete vybrat zda chcete psát na qwerty nebo klasicky, prostředí je jednoduché a přehledné a navíc podporuje enormní škálu aplikací (internet, icq, mail, gps, atd), dle mého názoru, pokud mobil tak jedině dotyk...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne (3)
  • Petr

    Petr

    27. března 2010

    Takže předem s pohledu odborníka a prodejce vám musím říci, že Symbian pro tento dotykový mobil je občas nedotažený. Nemusíte si toho všimnout, ale už to, že přístroj má !!!plastový!!! stylus o něčem napovídá. Občas je totiž tlačítko malé s špatně stlačitelné (pouze nehtem).
    Ohledně samotného Symbianu... třeba pro mě a mého kamaráda není orientace v menu a v útrobách systému obtížná a opravdu se dá rychle zvládnout, jak píše Martin. Ovšem mám kamarádku, která si ho koupila a má problémy s tím, že menu a systém je pro ní složitý a pohyb v něm zdlouhavý, ale zároveň upozorňuji, že předtím měla K750i a Symbianem zkušenosti nemá.
    Dotykový display... Pro mě hrůza. Jsem zvyklí hodně a často psát, i poslepu, ale to s tímto dotykáčem není možné. Můj kamarád má stejný názor, už ho raději prodal.
    Zato má kamarádka, která má problém se Symbianem, s psaním na telefonu nemá.
    Druhá kamarádka má s psaním na displayi také problém.
    To je objektivní názor 4 lidí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (7)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    31. března 2010

    s dotykovým displayem budete určitě spokojena

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.