Poradna myPhone 3020i

Autor: | Vloženo: 01.08.2012 000 22:04 | Témata: Poradna myPhone 3020i

Prosím jakou používá baterii?

(Jestli je stejná jako do Nokie, nebo úplně jiná, která se navíc nedá přikoupit jako rezervní)

  • Mluno

    Mluno

    8. srpna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    kvádíček 33 x 53 x 4,5 mm
    nápisy na něm myPhone MP-S-A2
    3,7V 650mAh
    podle mě by měla jít koupit jako náhradní díl - zkuste ověřit, ale pochybuju že bude stejná jako v kterémkoliv telefonu, navíc jiné značky. Na to si výrobci, bez ohledu na ekologii, a v zájmu svých tržeb, dávají dobrý pozor.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Radim

      9. srpna 2012 - Radim

      Díky moc, teprve podle tohoto označení se mi podařilo ji vyhledat v prodeji jako náhradní díl. Jinak bych s tím telefonem váhal. Myslím, že Aligator má baterii shodnou s Nokií, proto mě to napadlo, ale je to asi výjimka, bývá to přesně tak jak píšete.


    • Mluno

      20. srpna 2012 - Mluno

      Shodou okolností si můj kolega koupil nějakou nokii a dávali jsme ji do provozu a taky měl baterii velmi podobnou (a bez hologramu - přitom to byla právě nokia, která nás učila, že co nemá hologram je padělek, nebo něco ještě horšího a najednou dodá na trh telefon bez jediného hologramu na baterii a nabíječče).
      Vyhledávání baterií tady je dost problematické, protože je tu filtr podle výrobce baterie a ne podle cílového zařízení. A jak víme, tak třeba aligátor nebo avacom a určitě spousta dalších firem vyrábí baterie pro všechno možné. Já sám jsem to po odeslání dotazu taky zkusil a
      Nevylučuju, že nějaký čínský výrobce adaptoval svůj telefon na značkovou baterii. Spíš furt nechápu, že se neuchytilo několik standardů těchto hranolů, podobně jako před 100 lety několik velikostí klasických článků. A to včetně toho hlídacího obvodu, co je uvnitř baterie, resp. protokolu, kterým se dorozumívá s napájeným zařízením. Usnadnilo by to podle mě život nejenom spotřebitelům, ale i výrobcům zařízení na baterie (a to nejenom mobilů).


    • Radim

      28. srpna 2012 - Radim

      Díky za odpověď. To by byla pro uživatele pohoda, kdyby se to sjednotilo. Takto mám několik funkčních nikde nepoužitelných lithiových baterií, dále – MP3 má svůj vlastní konektor, PDA mělo vlastní konektor a i foťák má zdánlivě mini USB, avšak maličko odlišný, jen aby měl svůj vlastní a nestandardní. A vlastní baterii s nabíječkou pouze ke konkrétnímu typu. Mě vždycky udivovalo, že výrobci jsou ti poslední, kteří si všimnou co zákazník potřebuje a měli by nahlédnout jednou do diskusí, ale jak se ukazuje tak mají naopak dobře spočítané co je výhodné pro ně a o blaho nás spotřebitelů se starají pouze reklamní tvůrci. Dříve nám výrobci v návodech k použití přesvědčivě tvrdili, že jejich přehrávač, foťák, svítilna atd. budou dávat nejlepší výsledky pouze s tužkovými bateriemi jejich značky. Teď už to vyřešili a nemusí nijak přesvědčovat, že máme kupovat pouze u nich – vlastně jo, teď nás zase varují před padělky.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.