Poradna Microsoft Lumia 950

Autor: | Vloženo: 23.06.2016 000 15:31 | Témata: Poradna Microsoft Lumia 950

Jak nastavit aby u Lumia 950 fungovala glance scrren (dvojí poklep odemyká obrazovku)

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. července 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Vyřešeno.poslední aktualizací

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 23. června 2016 - Oficiální zástupce obchodu Digitor.cz

    Dobrý den,

    v první řadě dvojí poklepání není glance screen. To je funkce zobrazování dat i při vyplné obrazovce - viz.: https://wmmania.cz.... Odemkuntí na dvojí poklepání nastavíte v: "Nastavení" - "Doplňky" - "Dotykové ovládání" - a zapnout "Probudit telefon, když poklepu na obrazovku"

    Přejeme příjemný den

    team Digitor.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      23. června 2016 - Anonymní uživatel

      Děkuji za vysvětlení pojmu Glance Screen.
      Druhá Vaše rada ale není moc užitečná.
      V Nastavení-Doplňky-Dotykové ovládání bohužel mám jen jedinou volbu a to
      Vibrovat při klepnutí na navigační klávesy.
      Žádnou volbu, kterou popisujete, tam bohužel nemám.
      A to jsem absolvoval 2.5 hodinovou reinstalaci systému 10.0.10586.420
      Core build 1132.11. Build creation date 9.3.2016. (tedy nevím k čemu se to vztahuje zdali k firmware nebo Windows 10)


  • Tomáš

    Tomáš

    23. června 2016

    Dobrý večer,
    co jsem hledal na netu, tak tato funkce zatím není k dispozici. Měla by se však objevit v nějaké z dalších aktualizací.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Milan Josovič

      24. června 2016 - Milan Josovič

      No nevím. Doma mám ještě Lumia 830 a s Windows 10 a tam to funguje perfektně. Kde udělali soudruzi z Microsoftu chybu?


    • Pavel B

      8. července 2016 - Pavel B

      Soudruzi nikde neudělali chybu ta volba tam je, musíte si dát nastavení - doplňky - dotykové ovládání - probudit telefon když poklepu na obrazovku - dát zapnuto

      Takže přístě bych se zdržel komentů debilku debilní, zalez do nory se svým androidem a nevylízej.


    • Anonymní uživatel

      8. července 2016 - Anonymní uživatel

      Skoro mě mrzí Pavle B, že se nepodepíšete celým jménem. To nastavení, které zmiňujete tam prostě na mém telefonu není. Jak už jsem napsal předtím. Na telefonu Lumia 830 s Windows 10 to je jak popisujete. Možná, že byste mi mohl poradit, debilovi, třeba tak, že byste mi poslal fotografie obrazovky vašeho telefonu Lumia 950
      Nikdy jsem Android neměl. A urážky jsou zbytečné. Je mi skutečně líto, že přes 250 uživatelů z Česka si na Windows Feedback stěžuje, proč ten dvojpoklep na Lumia 950 chybí. Asi jsou to všichní taky debilové.
      Myslel jsem si, že v odborných diskuzních fórech diskutují jen lidé, kteří těm druhým chtějí poradit, ne je urážet.


    • Tomáš

      8. července 2016 - Tomáš

      Dobrý večer, dnes vyšla aktualizace firmvaru na Lumii 950, kde už tato funkce je. Stáhnuto, vyzkoušeno, funguje. Good luck. Viz http://mylumia.cz...


    • Anonymní uživatel

      9. července 2016 - Anonymní uživatel

      Tomáši, vřele děkuji. Zauktualizoval jsem a funguje to. Škoda, že zatím ještě chybí na Lumia 950, co bylo na Lumia 830 a to, že jsem na zamykací obrazovku mohl připojit aplikaci MS počasí. A to je více než půl roku od uvedení Lumia 950 na trh a 2 roky od uvedení Lumia 830 na trh.
      Zkrátka Microsoft dělá neuvěřitelné obchodně marketingové chyby. Pak se nemůžeme divit, že má tak malý podíl ( jen několik procent) na trhu. A Pavel B. je z toho tak nervózní, že mi sprostě nadává do debilů.


    • Pavel B

      11. července 2016 - Pavel B

      Jsem se přehlídl, myslel jsem, že jsi androidí prudič. Každopádně když, jsem psal o té funkci, že tam je, tak tam byla, nemůžu za to, že si neaktualizuješ svoje zařízení.
      Těď k tvé druhé výtce skrz počasí na glanc screen. Opět jsi mimo, aplikace nesouvisí s telefonem ani s Microsoftem, je to věc podpory třetí strany a sice vývojářů.
      Kdyby jsi byl více v obraze, viděl bys, že programovací jazyk ve Windows je C# oproti androidu kde je to postavené na Javě což je mrtvý programovací jazyk bez budoucnosti.

      Něco málo z diskuze o Lumii 650 pod co se můžu jen podepsat:
      Citace:

      MS pochopitelně slibuje, a ne všechno dokáže dodržet, ale to je u všech firem stejné. W10M mělo z počátku dost závažné chyby, bohužel MS nestihl včas vše dotáhnout, nicméně aktuálně už je W10M bez problémů (aspoň dle prakticky všech lidí co osobně znám a mají W10M, sám aktuálně používám Android, a už se docela těším, až se zase vrátím k Windows (jen nevím, jestli mám jít do Lumie 950, nebo počkat na Surface). On totiž žádný OS není bez chyb, každý má nějaké výhody a nevýhody, a každému vyhovuje něco jiného.

      V případě Lumie 650 nevím kde máš problém, telefon se teprve začíná prodávat (normální člověk si ji za startovací cenu nekoupí, zvláště když je dražší než 640), myslím, že to je ideální telefon do korporací pro řadové zaměstnance, je spolehlivý a bezpečný, na běžnou práci je rychlý a vypadá reprezentativně, hry si na něm moc nezahrajete, ale to je u firem spíše výhoda. Až cena klesne pod 4tis, bude to asi velmi zajímavý telefon.

      Lumie 750 a 850 se nikdy nevyráběly a neprodávaly, takže nemohla být zastavena jejich produkce ani prodej. Byly to telefony teprve na papíře.

      Lumia 950 má velmi dobrou výbavu za výbornou cenu, sám o ni uvažuju, sice je praktickou nutností si koupit jiný kryt, ale to v této cenové kategorii určitě problém není. Přesto že dění sleduju jen okrajově, tak současná verze W10M na nich šlape bez jakýchkoliv problémů, což mám potvrzeno z několika zdrojů, o nedoladěnosti už nemůže být řeč. Možná MS udělal chybu, že W10M uvedl na trhu ještě nehotové, ale on je po bitvě každý generál ...

      Co se týče WP8.1, tak ono už je to opačné, v současné době je to už problémovější OS než W10M, dnes je totiž většina aplikaci již optimalizována právě pro W10M, což je opačná situace než na začátku roku, kdy samotné W10M ještě nebyly hotové, a všechny aplikace (včetně těch od MS) byly optimalizované pro WP8.1

      Jinak máš pravdu, MS se nejdříve měl soustředit na odladění W10, pak W10M, a pak je teprve tlačit na trh, což je ale přesně to co teď dělá (až už mu věříš či nikoliv).


      Post 2.

      Určitě máš pravdu, sám jsem vývojář, problémy jsou dva: 1) bohužel u MS se pořád na něco čeká, ne ani tak, že by MS dělal ty věci pomalu (naopak MS odvedl ohromný kus práce za velmi malou dobu, a rychlost vývoje Windows nemá ve světě obdoby, ale to bohužel znamená, že se OS mění až velmi rychle), a navíc MS se snaží lákat stále na nové a nové novinky (a rozhodně ne nezajímavé). Bohužel to paradoxně vede k tomu, že vývojáři prakticky neustále čekají, až se situace nějak stabilizuje. Když to vezmu od WP7.0, tak byl z pohledu vývoje příšerně omezený, použitelný byl až WP7.5, ale to už zase MS oznámil, že v další verzi OS sloučí jádro a základní API se stolní verzí, přidá DirectX, a spoustu dalších novinek, takže jste měli možnost použít Silverlight, o které bylo známo, že pomalu končí, nebo C#, kde se ale vědělo, že s verzí 8 přijdou dost velké změny, sice tu bude zpětná kompatibilita, ale aby jste využili plného potenciálu WP8, stejně budete muset aplikaci přepsat. S příchodem WP8.0, která byla zase dost nehotová, navíc MS řekl, že s další verzí chystá Univerzální aplikace (na úrovni Store, pořád se jednalo o dvě aplikace), takže zase bylo lepší počkat. S příchodem WP8.1 se situace na malou chvilku uklidnila, bohužel ne na dlouho. S příchodem W10M MS přichází s úplným sjednocením API a hlavně plně univerzálními aplikacemi (i na úrovni kódu), to už by byl rozumný důvod proč konečně začít programovat pro W10M, jenže W10M byly z počátku dost problémové, navíc nebyl z počátku nabídnut update u starších telefonů, a tedy jeho podíl na trhu prakticky nulový. Tedy vývojář mohl dělat neperspektivní WP8 aplikace, nebo perspektivní UWP, ale s tím, že se je prakticky může nainstalovat jen zanedbatelný počet uživatelů (a každý vývojář ví, že rozhodující to jak aplikace bude úspěšná, je prvních 14dní umístění na store). Navíc MS oznámil Bridge projekty, čímž vlastně řekl vývojářům, no ještě počkejte, chystáme nějaké cool nástroje, ale musíte ještě počkat. No a situace dnes, čeká se na Redstone1, který umožní plně využít možností, UWP, Xamarinu a Islandwoodu. Mohla by to snad být konečně stabilní platforma pro vývoj mobilních aplikací, ale trochu se bojím co s příchodem Redstone1 MS zase oznámí.
      Druhým důvodem je to, že nedostatek aplikací na Windows je spíše velké mediální téma, než realita. Celkový počet aplikací je naprosto nic neříkající číslo, reálně se lokálně používá řádově jen tisíce aplikací, celosvětově pak desetitisíce, ostatní je balast, jestli má store půl milionu nebo milion aplikací je úplně jedno. Důležité jsou konkrétní aplikace. Jednak tu jsou aplikace od gigantických firem, kde jde spíše o politické rozhodnutí (firma jako Google by rozhodně neměla problém udělat aplikaci pro WP, to že je nedělá, je čistě z politických resp konkurenčních důvodů (naopak intenzivně věnuje čas, aby podobné aplikace třetích stran byly z konkurenčního store odstraněny, např blokováním API). To se bohužel asi nezmění. V ostatních případech, lze říci, že ve store nic zásadního nechybí, pochopitelně s ohledem na cílovou skupinu, která je v případě Windows mnohem konzervativnější (tj. např ve Windows store nenajdete tisíce variant geocachek, statisíce her, atp, ale třeba bankovní klienty tam jsou všechny (a to i od menších bank), podobně tak produktivní aplikace. Kvalita aplikací je kapitola sama pro sebe, bohužel na androidu to není o nic lepší, kvalitní aplikaci zdarma, která nezobrazuje tuny reklam, bude hledat také těžko. V každém případě jsou aplikace, které jsou kvalitnější na Androidu, a jsou aplikace, které jsou kvalitnější na Windows.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. července 2016

    vyřešeno poslední aktualizací

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.