Poradna Microsoft Lumia 650

Autor: | Vloženo: 21.04.2016 000 18:52 | Témata: Poradna Microsoft Lumia 650

Windows?

Má to ještě cenu kupovat tyhle Lumie? Když Microsoft vlastně nepřímo ukončil podporu mobilních Windows? Nechystá na tento rok ani žádný nový telefon, Lumia 650 byla poslední a Surface phone je v nedohlednu. Jak to tedy bude dál? Chce se Microsoft na mobilní svět uplně vykašlat? Co myslíte?

  • Andrej B.

    Andrej B.

    22. dubna 2016

    MS nad mobilnimi windows davno zlamal hul. Jen to nechce verejne priznat aby udrzel co nejlepsi prodeje Lumii. Za posledni kvartal prodal jenom 2,3 milionu Lumii a to jsou katastrofalni cisla. Dokonce ocekavaji, ze snizovani prijmu z Lumii bude akcelerovat. Za pul roku se budou uz jen doprodavat zapomenute zbytky.

    Na bajny Surface phone necekej, kdo vi jestli vubec bude. Vsichni vime kolik toho Microsoft s mobilama nasliboval.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anděl

      22. dubna 2016 - Anděl

      No právě, pořád jen slibujou


  • Vladimír

    Vladimír

    22. dubna 2016

    Chlapci, tak si kupte čínské sračky a neopruzujte tady s těma báchorkama.

    I kdyby včil nebyla žádná aktualizace win., tak za dva roky pojedou Lumie stejně jako dnes. o tom se telefonům s drojdem může jen zdát.

    Asi tak, vy bratři Grimové

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anděl

      22. dubna 2016 - Anděl

      Ja nemám nic proti windows, jako systém si myslím že je pravě velice povedený, mě spiš jde o to jak se k tomu staví sám microsoft, jak prostě na všechno jebe a mezitím mu klesají a klesají prodeje.
      Už jen to jak zk*rvili tu navigaci. Here byla pecka, sám jsem si lumii kupoval hlavně kvůli navigace, ale ten paskvil co si říka Windows Mapy je nepoužitelný. A je toho samozřejmě víc.


    • -vik-

      24. dubna 2016 - -vik-

      Co se ti nelíbí na navigaci? Windows Mapy ve WP8 byly hrozné, ale nové Mapy ve Windows 10 Mobile (které dělá MS společně s HERE) jsou o dost lepší než staré HERE Drive, aspoň já tam vidím mnohem více funkcí...


  • roman

    roman

    22. dubna 2016

    Lumie maji nejlepsi leta za sebou http://smartmania.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anděl

      22. dubna 2016 - Anděl

      Ani bych se nedivil, kdyby se chlapci z Microsoftu nakonec rozhodli do svých telefonu osadit Androida. Ale tak nějak si ho nejspíš přizpůsobí svým službám. Už tak Microsoft podporuje ios a android, dalo by se říct že dokonce víc než svuj systém. Že by si chystal ornou půdu?


    • Josef

      25. dubna 2016 - Josef

      To je dost nepravděpodobné. Pravděpodobnější je, že MS přestane vyrábět HW. Resp to už pomalu nastává, s Lumiemi končí, a Surface bude spíše jen jako referenční modely vyšší třídy (podobně jako u Surface notebooků). Jediný důvod proč by MS vyráběl HW je podpora svého vlastního OS, jinak je to totiž prodělečná záležitost.
      To pochopitelně nic nemění na tom, pomalu ale jistě přebírá kontrolu nad SW u konkurenčních OS. Na druhou stranu je nesmysl, že by MS podporoval více aplikace na konkurenčním OS, sice se o nich hodně píše, protože jsou dobré, ale ve srovnání s kvalitou, množstvím a i počtem aktualizací na Windows Mobile, mají ještě hodně daleko. Jinak také nic nenasvěcuje tomu, že by MS jakkoliv opomíjel vývoj samotného Windows 10 Mobile, naopak zde se evidentně pracuje nejvíc.


  • -vik-

    -vik-

    24. dubna 2016

    A kde si přišel na to že MS ukončil podporu mobilnich Windows? Snad jen staršího Windows Phone. Aktualizace na Windows 10 Mobile vycházejí pořád, a vývojová větev Redstone je každý týden plná novinek...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Lojza

    Lojza

    24. dubna 2016

    Přátelé Woknaři. Musím přidat po několikaměsíčních zkušenostech i tu svou. A je to bolestné konstatování.Jsem posledním vývojem Windows, především Mobile 10, velice zklamán. Microsoftu jsem věřil, že to dotáhne do úspěšného konce a že oddalování funkční WM 10 má svůj pádný důvod. Ze své pro mě asi vlastní naivity či důvěry jsem již vystřízlivěl. A není to jen kvůli (ne)nastartování plně funkčního systému WM 10. Začaly se objevovat i občasné pády aplikací, poruchy data, pozastavení hodin apod. To vše ukazuje na nedoladěnost systému a neustále ,,vrtání" v softwaru lumií. (Nehodnotím jen jeden konkrétní osobní mobil. Máme jich v rodině více.) Uvidím, jak to bude probíhat dále, ale nejsem optimistou v dalším vývoji.
    Popravdě začínám pokukovat po konkurenčních androidových novinkách. Samozřejmě ne v nízkých cenových relacích, za kterou jsem pořizoval Lumii 640 Dual aj.
    Jestli bylo cílem Microsoftu prodat za nízké ceny co nejvíc windowsových lumií a vydělat nějaké ty dolary za odkup Nokie, tak to se jim vážně nepovedlo. Věřil jsem, že windows lumie půjdou jen ke zdokonalování. Opak je však dle mého pravda :-(

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anděl

      25. dubna 2016 - Anděl

      Lojzo tak v tom se s tebou naprosto shodnu. Ja jsem jim taky věřil, ale zatím je to jedno zklamání za druhým.
      No řeknu to asi tak, svou Lumii 640 mam asi půl roku tak bych to s ní chtěl nějakou dobu ještě vydržet, ale jestli se mezitím ti Widláci pořádně neseberou, další telefon bude nejspíš s androidem.


    • Petr

      25. dubna 2016 - Petr

      No každopádně v levných telefonech zatím pořád nemá telefon s WP konkurenci.
      Také mám L 640 s W10 a běhá spolehlivě a rychleji než s 8. Žádné pády aplikací či poruchy nemám, takže bych to neviděl tak černě.


    • I love Microsoft since DOS era.

      25. května 2016 - I love Microsoft since DOS era.

      Ja mám naopak príšerné skúsenosti s Androidom,ukázalo sa,že od výrobcu už vyšiel s trójskym koňom v súboroch OS,pády aplikácií a extrémna spotreba elek3ny,neprehľadnosť...no mám z Androida dojem,že je to silno amatérsky produkt,akoby to programovali nejakí školáci a akoby s tým prepadli.A ustavičné resetovanie Bluetooth,WiFi a časté miznutie uložených WiFi sietí,ťažkopádne ovládanie...no to by bolo na hodiny,videla som aj pár iných Androidov,desktop Linuxov,desktop aj mobilných Macov,no a všetko je to tak škaredé a používateľsky neprívetivé,že som všetkou tou Unixovou konkurenciou znechutená a už jedine Microsoft,Windows 10 mám zatiaľ v laptope a našla som tam jedinú chybu,že sa nedajú vždy odložiť reštarty qôli aktualizácii a keď mám plnú lištu,tak sa mi fakt vynútený update nehodí,ale táto jediná chyba Windows 10 je fakt šuvix oproti tým nervom,čo mi narobil ten Android,som alergická na Apple už dlhšie,odkedy som ten hnus raz videla u známej a od svojej skúsenosti s Androidom som už alergická aj na Linux,tých pár desktopových Linuxov,čo som videla,sa mi tiež absolútne nepáčilo,ale Android je zo všetkých Linuxov najškaredší a že sú Linuxy všeobecne škaredé,no a prečo sa asi tento Linux volá Android?Lebo je to vhodné len pre androidov,lebo kto má emócie,zošalie z toho a základné pravidlo,ako rozchodiť a stabilizovať Android?:
      1.)Predať ten linuxový sajrajt nejakému inému debilovi alebo debilke.Komu sa nepodarí,tak ekologicky zliqidovať a poslať Androida do kremíkového neba.
      2.)KÚPIŤ SI WINDOWS TELEFÓN.
      No a jediná škoda je,že Microsoft nedáva zľavy za ohováranie konkurencie,lebo mne Android skoro infarkt privodil,takže keby sa averzia voči Linuxu odmieňala,musela by som už mať 100% zľavu na produkty Microsoftu.Od tej skúsenosti s Androidom,koľko krát nefunguje nejaký web,beriem to ako potvrdenie,že je tam na serveri Linux.Takže kto nemá Windows,tú/toho zavírovaný Android alebo červivé jablčko donúti zo zúfalstva z okna skočiť a k jablčku ešte toľko-kamarát nariekal nad iPhonom,že si tam vraj nemôže ani nastaviť vyzváňací tón z ľubovoľnej MP3,že má len pár predvolených možností...no veď to hovorí samo za seba,jediné osoby,ktoré viem,že v pohode akceptujú nakúsnuté jablčká,sú Morčatá,takže...
      Buy Windows phones & drop Apple & Android from a window on the highest floor.


  • Josef

    Josef

    25. dubna 2016

    To s jakým OS si telefon koupíš je pochopitelně na tobě. Niméně MS neukončil podporu mobilních Windows, naopak jasně deklaroval, že mobilní Windows je pro ně nadále priorita. Pouze pro tento rok nemá prioritu vývoj nových telefonů (tedy HW) ani jejich prodeje. Cílem pro tento rok je především plné jednocení stolních a mobilnich Windows, vytvoření co nejlepších podmínek pro vývojáře, a nechát příležitost dalším výrobcům telefonů. Ostatně množství novinek v mobilním Redstone (mimochodem mnohem větší než stolní verzi) jasně ukazuje, že se MS na mobilní Windows velmi silně soustředí, ale na druhou stranu říká, že výsledky čekejte až příští rok.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lojza

      25. dubna 2016 - Lojza

      ,,..Pouze pro tento rok nemá prioritu...,nechat příležitost dalším výrobcům ...výsledky čekejte příští rok.." Josefe, takhle naivní či důvěřivý jsem byl také. Pokud tomu ještě věříš, je to na Tobě. Já už ne. Těch slibů bylo mnoho. VM 10 měla být plně funkční už na všech lumiích. Ne žádné insidery s chybami, ale plnohodnotný!!! WM 10 zesynchronizovaný s PC, notebooky. Ty se divíš? že jim přestáváme věřit? Kupovali jsme do rodiny mobily s Windows kvůli plynulosti. Tu nelze upřít. Systém je plynulý a navíc dobře chráněný, což o to. I cena lumií je víc než dobrá z pohledu OS. Nicméně platí rčení: Co je moc, to je moc. Jak si jinak vysvětlit produkci a prodej ,,postiženého dítěte", jakým je Lumia 650 s WM 10. Zastavení výroby a prodeje již hotové Lumie 750, 850. Ano vznikly i WM10kové 950ky. Ale co s nimi, když desítky nejsou doladěné? Nebyla to chyba či dokonce úmysl zplodit další ,,postižené potomky"? Nebylo seriózní a mnohem lepší prodávat lepší a kvalitnější(HW) lumie s WP8.1? a spíše se věnovat na perfektní vyladění W10 na PC, a teprve potom na mobilech?
      Mám z toho zatuchlý dojem, že Microsoft udělal velkou chybu a nyní neví jak z toho ven. A hraje nám na nervy.
      Rodinné lumie do popelnice nevyhodíme. To je jasný a bylo by škoda vyhozených peněz. Doufáme všichni doma, že během ještě té doby dalšího užívání se něco změní k lepšímu. Ale optimista u mobilů nejsem. To tedy ne.


    • Anděl

      25. dubna 2016 - Anděl

      A co ten Xamarin? Windows by se díky němu měl dočkat i nových aplikací, dokonce se mluvilo o portaci iOS aplikací do Windows Storu, když ten projekt s androidim světem ukončili. Ale jsou to stále jen prázdná slova. Než se něčeho dočkáme tak opravdu všichni prchnou a už ty aplikace nebude pro koho vyvíjet.


    • Josef

      26. dubna 2016 - Josef

      Lojzo, to čemu budeš věřit je jen na tobě, MS pochopitelně slibuje, a ne všechno dokáže dodržet, ale to je u všech firem stejné. W10M mělo z počátku dost závažné chyby, bohužel MS nestihl včas vše dotáhnout, nicméně aktuálně už je W10M bez problémů (aspoň dle prakticky všech lidí co osobně znám a mají W10M, sám aktuálně používám Android, a už se docela těším, až se zase vrátím k Windows (jen nevím, jestli mám jít do Lumie 950, nebo počkat na Surface). On totiž žádný OS není bez chyb, každý má nějaké výhody a nevýhody, a každému vyhovuje něco jiného.

      V případě Lumie 650 nevím kde máš problém, telefon se teprve začíná prodávat (normální člověk si ji za startovací cenu nekoupí, zvláště když je dražší než 640), myslím, že to je ideální telefon do korporací pro řadové zaměstnance, je spolehlivý a bezpečný, na běžnou práci je rychlý a vypadá reprezentativně, hry si na něm moc nezahrajete, ale to je u firem spíše výhoda. Až cena klesne pod 4tis, bude to asi velmi zajímavý telefon.

      Lumie 750 a 850 se nikdy nevyráběly a neprodávaly, takže nemohla být zastavena jejich produkce ani prodej. Byly to telefony teprve na papíře.

      Lumia 950 má velmi dobrou výbavu za výbornou cenu, sám o ni uvažuju, sice je praktickou nutností si koupit jiný kryt, ale to v této cenové kategorii určitě problém není. Přesto že dění sleduju jen okrajově, tak současná verze W10M na nich šlape bez jakýchkoliv problémů, což mám potvrzeno z několika zdrojů, o nedoladěnosti už nemůže být řeč. Možná MS udělal chybu, že W10M uvedl na trhu ještě nehotové, ale on je po bitvě každý generál ...

      Co se týče WP8.1, tak ono už je to opačné, v současné době je to už problémovější OS než W10M, dnes je totiž většina aplikaci již optimalizována právě pro W10M, což je opačná situace než na začátku roku, kdy samotné W10M ještě nebyly hotové, a všechny aplikace (včetně těch od MS) byly optimalizované pro WP8.1

      Jinak máš pravdu, MS se nejdříve měl soustředit na odladění W10, pak W10M, a pak je teprve tlačit na trh, což je ale přesně to co teď dělá (až už mu věříš či nikoliv).


    • Josef

      26. dubna 2016 - Josef

      Anděl:
      Xamarin = není nic nového, je to platforma umožňující vyvíjet jedním IDE a jedním kódem pro všechny tři hlavní platformy (tedy Android, iOS a Windows 10 (Mobile)), nicméně je to docela drahé řešení, a běžný vývojář si Xamarin rozhodně nemohl dovolit koupit. MS ale tuto technologii koupil, a dá ji k dispozici zdarma všem, a má to být hlavní lákadlo pro vývojáře. Ovšem tomu se tak stane teprve v následujících měsících.

      Project Islandwood = nový projekt MS, který umožní vývojářům jednoduše konvertovat aplikace z iOS do Windows 10 Mobile. Vývojářům je první verze k dispozici již teď, ale plnohodnotné využití bude možné až s verzí Redstone, která systém rozšíří o potřebné API.


    • Anděl

      26. dubna 2016 - Anděl

      Rozhodně to Windows Store potřebuje jako sůl. Dokud vyvojaři nezačnou chrlit kvalitní aplikace, tak už to nezachraní ani Surface Phone.


    • Lojza

      27. dubna 2016 - Lojza

      Josef: Myslím, že každý máme kus pravdy. Uvidí čas, na čem mobily od MS zakotví. Jen poznámka k té výrobě 750 a 850ek. Vím, že se sériově nevyráběly. Viděl jsem jen jejich fotky s technickým popisem. Zřejmě šlo tedy o prototypy? V každém případě jsem se těšil na jejich výrobu a nákup. 950ky jsou HW kvalitní, včetně foťáku!,ale pro mě už drahé.


    • Anděl

      27. dubna 2016 - Anděl

      Kupovat drahou Lumii 950 pro mě nemá vůbec žádný význam, jen kvůli lepšímu výkonu, který stejně nevyužiji. Po stránce aplikací a her to bude pořád stejně omezená Lumia jako 640 či 650. Takže k čemu mi to je? Funkce Continum je pro mě absolutně nezajimavá a zbytečná. Chytrý telefon má zůstat chytrým telefonem.


    • Josef

      27. dubna 2016 - Josef

      Lojza: já to až tak nesledoval, u L750 a 850 jsem viděl jen technické specifikace a nějaké počítačové rendery (tedy vše jen na papíře), ale je možné že existovaly nějaké prototypy. V každém případě se produkčně nikdy nedostaly do výroby. Lumii 950 jsem zvažoval při uvedení, to byla opravdu drahá a SW problémová, ale teď se dá koupit za 11tis, a problémy jsou vesměs vyřešeny, tak o ni zase začínám uvažovat...


    • Josef

      27. dubna 2016 - Josef

      Anděl: Určitě máš pravdu, sám jsem vývojář, problémy jsou dva: 1) bohužel u MS se pořád na něco čeká, ne ani tak, že by MS dělal ty věci pomalu (naopak MS odvedl ohromný kus práce za velmi malou dobu, a rychlost vývoje Windows nemá ve světě obdoby, ale to bohužel znamená, že se OS mění až velmi rychle), a navíc MS se snaží lákat stále na nové a nové novinky (a rozhodně ne nezajímavé). Bohužel to paradoxně vede k tomu, že vývojáři prakticky neustále čekají, až se situace nějak stabilizuje. Když to vezmu od WP7.0, tak byl z pohledu vývoje příšerně omezený, použitelný byl až WP7.5, ale to už zase MS oznámil, že v další verzi OS sloučí jádro a základní API se stolní verzí, přidá DirectX, a spoustu dalších novinek, takže jste měli možnost použít Silverlight, o které bylo známo, že pomalu končí, nebo C#, kde se ale vědělo, že s verzí 8 přijdou dost velké změny, sice tu bude zpětná kompatibilita, ale aby jste využili plného potenciálu WP8, stejně budete muset aplikaci přepsat. S příchodem WP8.0, která byla zase dost nehotová, navíc MS řekl, že s další verzí chystá Univerzální aplikace (na úrovni Store, pořád se jednalo o dvě aplikace), takže zase bylo lepší počkat. S příchodem WP8.1 se situace na malou chvilku uklidnila, bohužel ne na dlouho. S příchodem W10M MS přichází s úplným sjednocením API a hlavně plně univerzálními aplikacemi (i na úrovni kódu), to už by byl rozumný důvod proč konečně začít programovat pro W10M, jenže W10M byly z počátku dost problémové, navíc nebyl z počátku nabídnut update u starších telefonů, a tedy jeho podíl na trhu prakticky nulový. Tedy vývojář mohl dělat neperspektivní WP8 aplikace, nebo perspektivní UWP, ale s tím, že se je prakticky může nainstalovat jen zanedbatelný počet uživatelů (a každý vývojář ví, že rozhodující to jak aplikace bude úspěšná, je prvních 14dní umístění na store). Navíc MS oznámil Bridge projekty, čímž vlastně řekl vývojářům, no ještě počkejte, chystáme nějaké cool nástroje, ale musíte ještě počkat. No a situace dnes, čeká se na Redstone1, který umožní plně využít možností, UWP, Xamarinu a Islandwoodu. Mohla by to snad být konečně stabilní platforma pro vývoj mobilních aplikací, ale trochu se bojím co s příchodem Redstone1 MS zase oznámí.
      Druhým důvodem je to, že nedostatek aplikací na Windows je spíše velké mediální téma, než realita. Celkový počet aplikací je naprosto nic neříkající číslo, reálně se lokálně používá řádově jen tisíce aplikací, celosvětově pak desetitisíce, ostatní je balast, jestli má store půl milionu nebo milion aplikací je úplně jedno. Důležité jsou konkrétní aplikace. Jednak tu jsou aplikace od gigantických firem, kde jde spíše o politické rozhodnutí (firma jako Google by rozhodně neměla problém udělat aplikaci pro WP, to že je nedělá, je čistě z politických resp konkurenčních důvodů (naopak intenzivně věnuje čas, aby podobné aplikace třetích stran byly z konkurenčního store odstraněny, např blokováním API). To se bohužel asi nezmění. V ostatních případech, lze říci, že ve store nic zásadního nechybí, pochopitelně s ohledem na cílovou skupinu, která je v případě Windows mnohem konzervativnější (tj. např ve Windows store nenajdete tisíce variant geocachek, statisíce her, atp, ale třeba bankovní klienty tam jsou všechny (a to i od menších bank), podobně tak produktivní aplikace. Kvalita aplikací je kapitola sama pro sebe, bohužel na androidu to není o nic lepší, kvalitní aplikaci zdarma, která nezobrazuje tuny reklam, bude hledat také těžko. V každém případě jsou aplikace, které jsou kvalitnější na Androidu, a jsou aplikace, které jsou kvalitnější na Windows.


    • Josef

      27. dubna 2016 - Josef

      Ještě co se týče L950, jak říká Lojza, výbava je výborná, hlavně fotoaparát je špičkový, a i když si koupím kvalitní a luxusní pouzdro za tisícovku, tak vychází pořád mnohem levněji než konkurence. Co se týče continuua, tak nemám zkušenosti, osobně mě to láká, dokáži si představit pro office, prohlížeč, team viewer a rdp client jako velmi dobré řešení, ale spíše než drátová varianta s hubem, mě láká bezdrátové provedení (které je navíc levnější), tj. BT klávesnice a myš, a miracast do krabičky u TV nebo monitoru. Uvidíme...


    • Anděl

      27. dubna 2016 - Anděl

      Díky Josefe za vyčerpávající čtení, ale alespoň tomu konečně začínám rozumět. Takže když to řeknu zjednodušeně, MS vlastně pořád neví co chce a hází si klacky pod nohy sám tím, že stále vymyšlí něco nového. No tak můžeme jen doufat že se situace stabilizuje a že s W10 už se bude blýskat jen na lepší časy.

      Co se týče aplikací, mě vlastně ani tak nejde o ty miliony aplikací, rozumím tomu že spousta z ních na androidu je třeba i zbytečná.
      Mě spíš jde o to, že se mi kolikrát líbí nějaká webovka kde si řeknu že by bylo fajn kdyby měla jednoduchou aplikaci pro snadný přístup a pak zjistím že apky sice má, ale samozřejmě jen pro iOS a Android. Čert to vem.
      Dále taky aplikace od Seznamu, má jich spousty, ale zase jen pro jabko a robota ale woknaři si musi vystačit jen s některými. V každém případě jejich apky opravdu stojí za to a používám všechny, i za to málo Seznamu musím poděkovat. Ale co to další? Je na tom opravdu tolik práce je vytvořit?


  • Anděl

    Anděl

    26. dubna 2016

    Další důkaz zkázy jménem Lumia?
    http://smartmania.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Josef

      26. dubna 2016 - Josef

      hmm, škoda že ne u nás, hned bych do toho šel ...


    • Marcellus

      9. května 2016 - Marcellus

      Ach ten bulvár...takové akce již tady byly v minulosti i u jiných značek, ale co, plácneme tam nadpis jako kráva, který bude působit negativně a co nejvíce pobouří....no co už, když vám leží na stole třeba telefon, který věnoval zdarma reklamní OS....


  • Marcellus

    Marcellus

    9. května 2016

    Microsoft ale mobily na trhu má!!! Nevím, jsetli čekáte přehršel typů za rok, za dva, ale oni se nedrží této strategie. A proč by taky měli, každý si může zvolit, zda-li chce levnější Lumii či dražší.
    Windows Feedback je příkladný, aktualizace fungují a zdokonalují celý OS.
    Když si vzpomenu, jak se o mé androidí mobily staral Google, tak si vlastně na nic nevzpomenu.
    Sony Xperia J aktualizaci nezvládla a stal se z ní nepoužitelný krám, Huawei se pro jistotu rozhodl za clou dobu raději neaktualizovat vůbec a tak bych mohl pokračovat.
    A ta věčná starost s zaneřáděnými knihovnami systému, fujtajbl.
    Mám pocit, že některé uživatele štve, že Windows je prostě príma a hlavně ho nelze srovnávat s reklamním OS od konkurence, WM 10 je svůj, samostatný a bravůrní.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Rosťa

      11. května 2016 - Rosťa

      A čim si vysvětlujete ty stále klesající prodeje Windows telefonů.
      Proč teda tolik lidí kupuje androidy když jsou podle vás špatné.
      Nikdo po Microsoftu nechce 20 telefonu, jak říkate stačí levnější a dražší varianta.


    • Marcellus

      12. května 2016 - Marcellus

      Rosťo, jsou věci mezi zemí a nebem, které tak nějak nepochopím...je to snad manipulace s davy, netuším.
      Velice, ale velice často se setkávám i s absolutní neznalostí systémů u prodejců - mám Android a protože na něm umím, budu ho raději prodávat..WM neumím ovládat, tak než se pak se zákazníkem trápit, prodám Android.
      Sám jsem osobně slyšel slečnu prodavačku, která mlela takoá hovna, že jsem musel z prodejny odejít.
      Netuším ,co lidi táhne na nezabezpečených systémech, navíc já mám jednu zkušenost, jak si pěkně Google púomáhá s počty aktivovaných zařízení - když jsem se přihlásil přes jakoukoliv Lumii k Google účtu, tak mi to zvesela napsalo: Gratulujeme k registraci a přihlášení vašeho nového Android zařízení...no a je to :-).
      Nové WM10 vlastní i šifrování volání a jakýchkoliv zpráv, které na svém WM můžete provádět, takže i to je pro mně obrovské plus, kdy Google zná i mé první tel. číslo z roku 2000.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.