Poradna Microsoft Lumia 650

Autor: | Vloženo: 19.04.2016 000 09:06 | Témata: Poradna Microsoft Lumia 650

Doba nabíjení

Dobrý den, chci se zeptat jestli je v pořádku, že se telefon nabíjí i více než za 4 hodiny.Rychlost nabíjení se pohybuje mezi 23-27% za hodinu.. Přijde mi šíleně dlouho.. Potom mi přijde i divné, že telefon vytáhnu z nabíječky a nechám přes noc jen ležet a mám 85-90%.. mám vadný kus? Jinak jako potom telefon do večera vydrží.. zbyde tak 30%.. ale mám tam 2 simky a dost hodin denně provolám.

  • roman

    roman

    19. dubna 2016

    K Lumii 650 se pribaluje slaba nabijecka a Windows 10 mobile jsou dost zrave. Popisovana vydrz odpovida recenzim. Vadny kus nemate.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)
    • Marek

      19. dubna 2016 - Marek

      Na recenzích jsem se, ale dočetl, že do full se nabije za necelé 3 hod..Zkoušel jsem i jinou nabíječku a to stejné, ale byla to nabíječka z Lumie 520 takže taky asi žádná sláva.


    • roman

      19. dubna 2016 - roman

      tady pisou neco jineho https://mobilenet.cz...

      Ačkoli velikost baterie není závratná, rychlost nabíjení vás nepotěší. Za hodinu se telefon nabil jen na 22 procent kapacity. Na 80 procent to trvalo 2 hodiny a 55 minut. Plný stav však hlásil dokonce za dlouhé 4 hodin 55 minut.


  • Marcellus

    Marcellus

    19. dubna 2016

    Používám výkonnější, 2A nabíječku a nabíjení je velmi rychlé...tošku nechápu, proč dali takovou slabou nabíječku do výbavy Lumie 650, když při tom nový procesor Snapdragon 212 podporuje nabíjení až o 75% rychlejší, než staré procáky.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • roman

      19. dubna 2016 - roman

      a jak dlouho se ti nabiji?


    • Marcellus

      20. dubna 2016 - Marcellus

      No jak píše i níže Angelo, cirka z 0 na 85% asi za tu hodinku. Ta nabíječka fakt kazí dojem.


  • Angelo

    Angelo

    19. dubna 2016

    Ta nabíječka je absolutně příšerná, nechápu jak ji k tomu někdo mohl dát. Na plnou kapacitu nabíji víc jak 4hodiny. Zkoušel sem kamarádovu 2A nabíječku a telefon nabila za hodinu. Takže si ji teď objednávám a origoš půjde do koše.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • K

      22. dubna 2016 - K

      S neoriginalni vykonejsi nabijeckou muze dojit k prehrati baterie. Navic s vyssima nabijecima proudama se snizuje zivotnost a baterie odejde driv, nez si vyrobce naplanoval.


    • Lojza

      25. dubna 2016 - Lojza

      Souhlas s K. Výkonnější nabíječku jsem zkoušel i já. K přehřívání baterie dochází velice a životnost se rozhodně zkrátí. Je potřeba s tím počítat a mít připravenou náhradní baterii. Dokud se dají sehnat. Velmi špatné řešení používat pravidelně silnější nabíječku.


    • Marek

      25. dubna 2016 - Marek

      Myslíte, že i nabíječka co má 750.. místo původní 550 může poškodit baterii? Mobil se při nabíjejí nijak nezahřívá.


    • Lojza

      25. dubna 2016 - Lojza

      Poškodit přímo a hned ne, ale rapidně sníží životnost baterie. Tak či onak je na každém, zda bude používat origo nabíječku tak, aby neměl obavy z případné ztráty záruky při reklamaci jakékoliv vady mobilu, natož baterie během 6 měsíců.
      Vzhledem k ceně mobilu bych raději používal origo nabíječku.


    • Marcellus

      10. května 2016 - Marcellus

      Používám 2 A nabíječku od tabletu Lenovo, mobil se mi nijak nepřehřívá a baterie je do hodiny na 90%.
      Dnešní inteligentní řízení nabíjení řídí procesor a určitě nepovolí, aby došlo k likvidaci baterie. Vždy si bere tolik proudu, kolik potřebuje.
      Dodávaná originální nabíječka je ale velmi poddimenzovaná a proto s jinou si mobil bere např. 1,3 A a to je ideál jeho baterie.
      Navíc bych to s tou životností tak nehrotil, baterie je vyměnitelná uživatelem, no tak si časem koupím novou.


    • I love Microsoft since DOS era.

      25. května 2016 - I love Microsoft since DOS era.

      Mám elektro vzdelanie a môžem potvrdiť,že nominálny prúd nabíjačky je maximum,čo zvládne dodávať dané trafo,ale odber samotný si riadi spotrebič a ten si vezme vždy toľko,koľko potrebuje,teda ak nepotrebuje viac,než nominálny prúd nabíjačky,ale keď potrebuje menej,berie si menej,mám 5A nabíjačku so 4 USB zásuvkami,samozrejme žiadny telefón si nevezme plných 5A,ten výkon je na to,aby bolo možné nabíjať 4 telefóny naraz,nabíjanie si riadi elektronika prístroja,ktorá vie,koľko maximálne môže pustiť do batérie a len toľko si z nabíjačky berie.Silná nabíjačka je nutná hlavne na to,aby sa batéria nabíjala aj vtedy,keď zároveň s telefónom na nabíjačke niečo robíte a a je nutné pokryť spotrebu telefónu+nabíjenie.S Androidom sa mi stávalo,že ani na tej 5A nabíjačke sa nestíhal dobíjať,keď som si pustila hru,prezerala mapy,písala si s niekým,niekedy sa stíhal dobíjať,niekedy nie,niekedy sa vybíjal rýchlejšie,než sa nabíjal,to ale neznamená,že odoberal nad 5A,to môže znamenať napríklad to,že regulačná elektronika telefónu pustila dnu napríklad 2A,lenže spotreba žravých aplikácií+nabíjanie je napríklad 2,5A a je 1,že mám 5A nabíjačku,keď telefón si vezme maximálne 2A,aj keď Android nemá problém špičkovo žrať 2násobok,najčastejšia sťažnosť na Android je vraj jeho žravosť,čo môžem potvrdiť a podľa toho,čo tu čítam,s Windows telefónom nebude problém nabíjať aj za súčasného používania,kým Android aj na najsilnejšej nabíjačke treba nechať v pohotovostnom režime a nabíjal sa mi 5 hodín(2,3Ah batéria) a bežne sa mi stávalo,že nejaká zákerná aplikácia spôsobila spotrebu presahujúcu nominálny vstupný prúd,čoho následkom sa to na nabíječke vybíjalo tak rýchlo,akoby tam žiadna nebola.Keď mi laptop s Win.10 žerie veľa,stačí pozrieť do Task managera,zistiť,ktorá aplikácia najviac zaťažuje CPU a keď ju akurát nepotrebujem,ukončiť ju,lenže v Androide žiadny Task manager nie je.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.