Poradna LG Nexus 5 D821 16GB

Autor: | Vloženo: 03.06.2014 000 18:13 | Témata: Poradna LG Nexus 5 D821 16GB

Nexus 5 nebo Lumia 925?

Rozhoduji se mezi těmito dvěma telefony a nevím který vybrat...poradíte mi?

  • Kamil

    Kamil

    6. června 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Pokud nemáte v oblibě WP, pak je Nexus s čistým, svižným OS jasná volba.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    3. června 2014

    Tento je rychlejší -> https://mobilni-telefony.heureka.cz... a má delší výdrž na baterii.

    Jenže... hlavní rozdíl je systém, prostě tady nejde poradit jinak než zkuste si oba systémy, koukněte na videa a uvidíte co vám více vyhovuje. Opravdu tohle je primární a mnohem větší rozdíl než jestli má třeba procesor 2 jádra nebo 4...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. června 2014

    Který vybrat je pouze na vás.
    Ale rozdíly jsou, Lumia 925 má podstatně kvalitnější fotoaparát, delší výdrž, obsahuje plnohodnotnou navigaci zdarma, svižnější systém, glance screen, atp
    Nexus 5 má zase vyšší hrubý výkon, a je tak vhodnější na hry.

    Lumia 925 16GB je také levnější než Nexus 5 16GB. Nebo máte možnost Lumie 925 32GB za podobnou cenu jako Nexus 5 16GB.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • G

    G

    4. června 2014

    Nexus ma vic RAM, rychlejsi procesor a vic jader, vetsi displej, vetsi rozliseni, IPS technologii, vetsi baterii, vzdy aktualni system primo od Googlu.

    Specifikacemi Nexus jasne vede. Jestli ale uprednostnujete system Windows Phone 8 s jeho specifikami, s Lumii 925 chybu take neudelate. Nejdriv si zjistete jake jsou rozdily mezi systemem Android a Windows Phone a pak se rozhodujte jaky telefon.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      6. června 2014 - Anonymní uživatel

      Víc RAM je pro Android nutnost, z pohledu uživatele je Android s 2GB RAM a WP s 1GB RAM srovnatelné. Počet jader nerozhoduje, ale pravda je že Nexus má větší výkon, potřebuje ho kvůli vyššímu rozlišení, nicméně při běžném používání vyšší výkon nepoznáte, Lumia 925 i tak bude svižnější (a hlavně se nebude časem zpomalovat). Větší display je poněkud sporná výhoda. Vyšší rozlišení je při této velikosti zbytečné. IPS technoligie ano, má věrnější barvy, bohužel v tomto případě má slabší podsvícení a horší antireflexivní vrstvu, takže čitelnost na slunci je výrazně horší. A hlavně Nexux má pouze 16GB interní paměti bez možnosti rozšíření (Lumii 925 za stejnou cenu koupíte s 32GB). Jinak ani u Nexusu není záruka vždy aktuálního systému.


    • Jaroslav

      6. června 2014 - Jaroslav

      cenově jsou oba mobily, alespoň pro mě zcela srovnatelné...16G verze za cca 8tis. Kč a 32GB za cca 10tis.Kč...
      Je to dilema. Tak si říkám, jestli nepočkat raději na L930...


    • Anonymní uživatel

      6. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jakub s tim zpomalovanim pravdu nemate.N4 sem mel hodne dlouho a za celou dobu ani jedno kousnuti a zadne zpomalovani.Vim ze cerpate z nejakych pover ale u Nexu to takhle nefunguje.Navic plynulost WP je siditko pro uzivatele.
      Nevim odkud cerpate ze ma nizsi podsviceni a horsi antireflexni vrstvu ale je to nesmysl.Aspon v realu.Citelnost na slunci je krasne srovnatelna.U pisma na netu FHD poznate.Nemusite tolik zoomovat a pismo je ostrejsi.Tohle je proste nevyvratitelnej fakt.


    • Petr

      6. června 2014 - Petr

      On to píše pod každý android. To neřeš.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Nexus 5 i 4, stejně jako jakýkoliv Android, resp jakýkoliv otevřený OS. Čistý Google Android tohle pochopitelně neřeší (řeší pouze pomalost nepovedené nadstavby, ale zpomalování nikoliv), je to dáno pouze tím jak moc dobře se o systém staráte. WP jste nikdy patrně v ruce neměl, co se týče lagu při startu nenativní aplikace, tak je srovnatelný s Nexusem (bez ohledu na to zda to zakrývá nějaká animace), ale startování nativních aplikací, stejně jako rychlost uvnitř aplikací (scrolování, přechody na stránky, otevírání nových oken, atp) je výrazně rychlejší u Lumie. Ale je to pochopitelně subjektivní.
      Stejně tak absolutní nesmysl ohledně čitelnosti na slunci, telefony jste evidetně nikdy neměl v ruce, rozdíl je tady opravdu do očí bijící, ve prospěch Lumie. A stejně tak to dokazují praktické testy.
      Co se týče rozlišení tak u Lumie 925 je myslím dostatečné (332ppi, ale díky pentile odpovídající spíše 220ppi, je myslím plně dostačující i pro čtení jemného písma, třeba takový Petr by se s vámi hádal že cca 170ppi u S4mini je naprosto perfektních). Z běžné vzdálenosti to na čtení drobného písma dostačuje (lidské oko je z cca 25cm schopno rozeznat max 300ppi), písmo sice nemá dokonale ostré hrany (jako třeba u levnější Lumie 920), ale pokud se na display nedíváte z 15cm rozdíl při běžném používání nepoznáte, a to je fakt.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    5. června 2014

    Jednoznacne Nexus pokud.mate finance.Nokie 925 vede pouze ve fotoaparatu.Vydrz ma trosicku horsi nez Nexus 5.A rozmery take nejsou idealni.Sam oba telefony vlastnim.Zalezi jaky system preferujete.Kazdopadne cisty android nemusi vyhovovat kazdemu ale diky nemu a Hw v N5 (pri vypnutych animaci)je krasne plynuly a hlavne je rychlejsi nez vsecky Lumie(vyjma 930 tu se v ruce jeste nemel)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jaroslav

      5. června 2014 - Jaroslav

      V čem může být čistý android omezující oproti nějakému upravenému? Je to jenom věc designu? Nebo chybí něco čistému androidu, co se nedá doinstalovat z Playe?


    • Anonymní uživatel

      5. června 2014 - Anonymní uživatel

      Teoreticky se da doinstalovat vse.Az na nejake individualni funkce ruznych vyrobcu.Ale to nestoji za rec.
      Omezujici neni naprosto v nicem


    • Anonymní uživatel

      6. června 2014 - Anonymní uživatel

      Lumia 925 jasně vede ve fotoaparátu a má také delší výdrž baterie. Má také v určitých ohledech lepší display (lepší čitelnost na slunci, podpora notifikací ve sleep (Glance Screen), možnost ovládání v rukavicích). Dále má navíc plnohodnotnou navigaci v ceně. A hlavně má (za srovnatelnou cenu) dvojnásobek paměti, 32GB.

      Nexus 5 má pouze lepší hrubý výkon na hry (který potřebuje z důvodu většího rozlišení), bohužel na používání to není znát, a není tak rychlý a plynulý jako Lumia 925.

      Tedy nevidím tady nic co rozhodlo "Jednoznacne Nexus", spíše naopak. Pokud to má být telefon na hry tak Nexus, v ostatních případech je lepší volba Lumia 925.


    • Anonymní uživatel

      6. června 2014 - Anonymní uživatel

      Bez urazky.Oba mam doma(925 jako zastupce WP a Nexus5 jako zastupce androidu) a realita je odlisna nez to co ste nejspise vycetl nekde v parametrech.925 nema vubec lepsi vydrz ani citelnost na slunci.Rychlejsi je urcite nexus protoze u nej jdou vypnout animace(prostredi) a nabeh aplikaci je take mnohem rychlejsi diky mnohem vyssimu vykonu.Nexus i presto ze je to anndroid tak se neseka a je plynuly.
      Takze az na tu interni pamet a foto je jednoznacne lepsi volba Nexus


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Bez urážky, ale uvádíte pouze vaše subjektivní pocity. Uvádějte jednoznačná ověřitelná fakta, z reálných testů, nikoliv vaše subjektivní pocity či nějaké nepodstatné papírové údaje. Čitelnost na slunci je u Lumie 925 výrazně lepší, např dle testů na gsmarena.com je kontrast na slunci více než o polovinu lepší (je to dáno především že Nokia používá unikátní polarizační antireflexivní vrstvu ClearBlack).
      Výdrž baterie, Nexus 5 je znám svou malou výdrží, a testy to potvrzují, jak třeba v testech na gsmarena tak notebookcheck, jednoznačně delší výdrž poskytne Lumia 925 (je to způsobeno především menším a úspornějším displayem a optimalizovanějším OS).
      Co se týče plynulosti tak je to subjektivní, ale v každém případě vypnutím animací nedosáhnete vyšší rychlosti, prostě když otevřete např kontakty tak je tam lag jak prase, a vypnuté animace to nezmění. Při výkonu procesoru které mají oba telefony, už o rychlosti prostředí moc nerozhoduje procesor (i kdyby částečně, tak Nexus díky vyššímu rozlišení potřebuje vyšší výkon aby to utáhl), ale hlavně rychlost storage. Vyšší hrubý výkon Nexuse je dobrý pouze na hry a kvůli vyššímu rozlišení. A dále, čistý Google Android bohužel neřeší problém se zpomalováním systému při běžném používání (jako u jakéhokoliv otevřeného systému), řeší pouze to, že lagy způsobené špatnou nadstavbou, jako je TW, jsou menší, ale zpomalování nezabrání (tady záleží především o to jak pečlivě se o systém staráte). Jinak mám L920, a Nexus jsem měl vedle sebe, a plynulejší rozhodně nebyl, naopak, ale je to můj subjektivní dojem. Stejně tak mohu potvrdit nesrovnatelně lepší čitelnost na slunci u Lumie.

      Stále nevím žádný důvod pro jednoznačně lepší volbu pro Nexus (žádný krom hrubého výkonu, jste neuvedl), a nevidím důvod pro vaše vnucování Androidu.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      S tim rozlisenim je to nehorozna blbost.FHD rozliseni zvladne uz starsi Snapdragon S4 Pro i s velkou rezervou.Snapdragon 800 je o dve generace novejsi a podstatne vykonejsi.Takze rezerva vykonu je tam takova ze by zvladnul levou zadni i vyssi rozliseni .FHD naprosto nepoznate na behu systemu.Vzdyt tam je takova vykonostni rezerva ze nechapu ze tohle furt pisete.Tyhle reci sou naprostej blabol.To uz vic dostava zabrat Lumia s HD a o mnoho slabsim a starsim procesorem.Takze to jsou jen vase teorie ktere nikomu nic neporadi.
      Ja nic nevnucuju.Bohuzel vy pisete o vecech o kterych nic nevite.Priklad?Kdyz kliknu na kontakty tak je reakce OKAMZITA a bez PRODLEVY,zadne lag jak prase a nemusim cekat na dokonceni animace jako u WP.Tohle ste si pouze vymyslel a jen tim potvrzujete ze s te nikdy poradnej telefon s androidem nemel.A uz vubec ne Nexus.U n4 to bylo to same.Po roce pouzivani sem kliknul na kontakty a nez sem mrknul tak sem je tam mel.Proste okamzita reakce ktera uz nemuze byt rychlejsi.Samozrejme nejen kontakty.Ale maily,sms otevirani vselijakych narocnych aplikaci...Laskava si prosim ty telefony opravdu vyzkousejte nez tu budete opet zamerne mystifikovat.
      Baterka je v realnem pouziti na stejne urovni vcetne citelnosti.Potvrdily to testy i na jinych zahranicnich serverech.
      Pokud chce nekdo opravdu rychlej telefon a se vsema vyhodama otevreneho systemu,vcetne velke podpory se strany aplikaci tak je Nexus 5 urcite lepsi volba.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Neříkám že to nezvládne, FullHD rozlišení zvládne cokoliv, ale spotřebuje k tomu více výkonu, což je fakt. Problém je že to má vyšší spotřebu, a to je také jednoznačný fakt. Navíc je dokázáno že vyšší rozlišení než 300ppi je pro lidské oko zbytečné (za předpokladu že se díváte z ne méně cca 25cm), a je to pouze marketingové lákadlo.
      Lumie mají stejně moderní procesor, a HD rozlišení zvládne naprosto bez problémů, co to zase píšete za blbosti. První si ověřte fakta než něco plácnete. Stejně tak píšete nesmysly ohledně lagování, Nexus se prostě seká a to je naprostý fakt, běžte si to vyzkoušet, nebo se aspoň podívejte na youtube videa. Testy na zahraničných webech prokázaly lepší výdrž u Lumie, laskavě tu nelžete.
      Pouze tu hledíte na nějaké papírové hodnoty jako je počet jader a výkon, telefony jste evidentně jak vám bylo prokázáno nikdy v ruce neviděl, jste pouze teoretik, který se ohání papírama, a pouze tu vnucujete všem svůj Andorid, jak kdyby jste za to byl placený. Nechte laskavě ať si uživatel vybere sám, žádný jednoznačný důvod neexistuje.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jinak porovnavani papirovych parametru(RAM,CPU) u rozdilnych systemu je zbytecne.Je fuk kolik toho ktere zarizeni potrebuje.Uzivatele nemusi zajimat co maji pod kapotou.Je zajima hlavne co lepe funguje a pripadne mohou porovnavat pouze cenovou kategorii.Takze to ze Nexus 5 potrebuje 2GB RAM aby byl rychlejsi(coz proste je) nez Lumie je uplne irelevantni kdyz se obe zarizeni pohybuji ve stejne tride.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Ja mam Nexus 5 doma tak nevim proc bych mel koukat na Youtube.Jde videt odkud ty blaboly berete .


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Papírové parametry (procesor) tu porovnáváte pouze vy, běžného uživatele to nezajímá, z uživatelského hlediska je rychlejší Lumia. Pokud tvrdíte že vám Nexus 5 nikdy nelaguje, tak Nexus 5 nemáte, stejně jako jste lhal že máte doma Lumii 925. Prosím už dále tady nevnucujte svůj Android, a nechte ať si uživatel vybere sám, každý telefon má své pro i proti, a rozhodnout se může každý sám i bez vašeho vnucování.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jko placeny vypadate vy kdyz se tu hadate za neco o cem nemate nejmensi poneti.vy si budete stat za tim ze se jakejkoliv android seka i kdyz uz to davno neni pravda.
      S tim rozlisenim je to hezka teorie ale kdyz kouknete na HD a FHD display tak na pismu ten rozdil sakra poznate.Jak sem psal.Nemusite tolik zoomovat a stranky sou na to optimalizovane.
      Takze nejde jen o ppi coz je jen dalsi vas papirovej udaj.Viz 930 a jejich FHD se SD800.
      Doporucuju se zvednout a jit do opravdoveho sveta.Poridit si na par tydnu(realne a nejen z videi) Nexus a sam uvidite ze ste zil v omylu "Youtube sveta".


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Rad bych nechal uzivatel vybrat sam.Ale musim reagovat na zaujate nesmysly ktere tu pisete...ze se Nexus 5 se a kdejake zvasty.Pac to neni pravda.Jak si ma pak objektivne vybrat kdyz mu neobjektivne radite?
      Nastesti s tim ze vse hledate na Youtube ste sve tvrzeni pohrbil .Drtiva vetsina recenzi po svete dava za pravdu mojim realnym zkusenostem ze se Nexus 5 nelaguje a je opravdu rychlej a v pripade WP i rychlejsi.


    • Jarek

      7. června 2014 - Jarek

      s jakubem nic nevyhadas, to je tady "nechytrejsi" placena hlava pomazana.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Když se kouknete na reálné (nikoliv na vaše papírové údaje) telefony Lumia 920 a Nexus 5, z 25cm, tak vám garantuji že rozdíl v jemnosti nepoznáte (to jsou fakta), rád se s vámi vsadím. To to pořád melete o zoomování, to vám rozlišení nezvýší a už vůbec nezlepší možnosti vašeho oka, jste absolutně mimo. Můžete mít klidně milion vašich papírových ppi, písmo o velikosti 0,1mm z 25cm nepřečtete ani kdyby jste se rozkrájel. Už to chápete? Prostě lidské oko má nějaké limity, a ty ani se sebelepším ppi nepřekonáte.
      Co máte zase za problém s 930 s FHD a SD800?

      Nexus 5 jsem zkoušel vím o čem mluvím. Doporučuji si ho také vyzkoušet, a nepsat tu jen bláboly které jste někde vyčetl.

      Jinak proč stále vnucujete ten svůj Android, jste za to placený? Já jsem tu ani jednou jednoznačně nedoporučil ani jeden z těchto dvou telefonů. A vy tu neustále všem vnucujete ten svůj Android, jako kdyby to byla vaše nějaká modla, a všichni si ji musí koupit, trochu se vzpamatujte a vrať se do reálného světa. Nechte prosím ať si každý vybere, každý telefon má své pro i proti.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jarek: ono by stačilo požívat faktické argumenty, ale tvrzení že Nexus 5 je nejlepší a jednoznačná volba protože má více jader a FHD, a prý se vůbec nikdy nelaguje, jsou kraviny hodné jako maximálně marketingové žvásty.


    • Jarek

      7. června 2014 - Jarek

      Nedoporucuje android, ale nexus 5. A to podstatny rozdil.
      S kazdym co ma jiny nazor se okamzite zacnete hadat. Vsem vnucujete svou "pravdu"
      Mata samsung a nokii, tak co tu blabolite se zkusenosti s nexusem. Vsechno jen kecy.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Ja nic nevnucuju .Reaguju na vas blabol.Pochopite to konecne?
      Vy tady zaujate pomlouvate android a nemate s nim zadne zkusenosti(YT se opravdu nepocita).Kazdej se muze presvedcit ze jen proste lzete.
      Stejne tak rozliseni.Na jednu obrazovku se vam vleze diky FHD vice textu a tudiz nemusite zoomovat.To je proste fakt a klidne se stavejte na hlavu.Navic u 925 bez zoomu je v defaultnim zobrazeni(u netu) pismo mnohem kostrbatejsi(vice viditelneho rastru).Ale to mozna bude problem tech mizernych prohlizecu u WP.
      Ja Nexus mam.Od zacatku to tu pisu.Vy tu od zacatku pisete jak jen koukate na YT.Takze vase posledni zachvaty nadeje ze ste "udajne mel nejakeho z tech 2 nexu v ruce...sou k smichu.Nenapadne se snazite podsouvat ze WP je plynulejsi a rychlejsi nez jakejkoliv android.To uz davno neni pravda a taky na to sem reagoval.Jinak mi je fuk kdo si co koupi.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jakub ja sem nikde nepsal ze je nexus nejlepsi na svete kvuli tomu ze ma vic jader.Uz si nevidite do huby pro svou zaujatost.
      Psal sem ze jeho Hw v pohode zvladne FHD.Holej fakt.A ze aplikace nabihaji rychleji diky vykonejsimu Hw.Dalsi holej fakt.Na beh systemu by Nexu stacil i slabsi Hw a furt by behal stejne skvele


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jarek: nevím proč se do toho pletete. Nicméně Nexus 5 má Andorid to je fakt.
      Dále uvádím fakta, které si snadno můžete ověřit. Nikoliv subjektivní pocity, jako např Nexus absolutně nikdy vůbec nelaguje (což jen nejen subjektivní ale navíc lež). A nevnucuji ani jeden ze dvou uvedených telefonů, nechávám uživatele vybrat.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Nenechate vybrat.Podsouvate lzive informace.Ze se nelaguje neni jen muj subjektivni pocit ale pocit drtive vetsiny recenzentu po celem svete takze nechapu co to tady pisete.Pokud ste za to opravdu placeny tak se nedivim


    • Jarek

      7. června 2014 - Jarek

      Ty vase fakta. Písete, ze mate s nexusem zkusenosti. Zacinate nejak obracet. Nejdriv sepsujete kazdy android a pak na zaver napisete, ze si ma kazdy vybrat. Opravdu krasne aliby nevnucovani WP.
      Toto je otevrena diskuse. Nedelejte si tu z toho soukromou poradnu.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mirda: Sorry, ale zase lžete, opakovaně jste napsal že Nexus je jednoznačná volba, a všem tu vnucujete pouze tento telefon, vaši modlu. Prostě jste silně zaujatý a všem tu vnucujete pouze to svoje. Já jsem oba telefony měl, vy se tu odvoláváte pouze na papírové specifikace a nějaké youtube videa. Ani jeden telefon jste evidentně nedržel v ruce. Nikdy jsem nenapsal že koukám na YT, zase lžete. Jste jen hodně prolhaný zmetek.
      Na obrazovu se vám vleze vice textu díky větší velikosti, nikoliv FHD, chcete říct že když tam budete mít 8k rozlišení že na stejně velkém displayi vleze a přečtete 4x více textu. Píšete bláboly. Jaké pořád zoomování, měl jste vůbec nějaký telefon v ruce? zoomujete na fotoaparátu ne na display telefonu. Viditelný rast na Lumii 925 není, opět účelově lžete. Jsou to vaše výmysly které nemáte nijak podložené.
      Vy tu všem neustáé vnucujete svůj vysněný Nexus 5 aniž by jste ho někdy držel v ruce, pořád se jen odvoláváte na papírové údaje a nějaké YT videa. Pochopte, že to nikoho nezajímá. Jsou to vaše zaujaté a subjektivní bláboly. Prosím už tu nadále nevnucujte nikomu nic. Uživatel se dokáže rozhodnout sám bez vašich lží.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mirda: No dovolte, které informce jsem podsunul, které jsou lživé, prosím citujte!
      Jarek: Žádný Android jsem nesepsnul, naopak uvedl jsem naprosto správně výhody Nexusu, dříve než tu přišel Mirda s placenou propagací Nexusu


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jarda: BTW, já tu na rozdíl o někoho jiného nevnucuji Nexus 5 jako jedinou možno možnou volbu. Uvádím faktické a ověřitelné údaje. Uživatel si může vybrat sám, moje rada zní:

      "Který vybrat je pouze na vás.
      Ale rozdíly jsou, Lumia 925 má podstatně kvalitnější fotoaparát, delší výdrž, obsahuje plnohodnotnou navigaci zdarma, svižnější systém, glance screen, atp
      Nexus 5 má zase vyšší hrubý výkon, a je tak vhodnější na hry.

      Lumia 925 16GB je také levnější než Nexus 5 16GB. Nebo máte možnost Lumie 925 32GB za podobnou cenu jako Nexus 5 16GB."


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Docela trapne ze opakuje jen to co pisu ja.Vy ste se tu priznal ze mate vse jen z YT.Ja od zacatku pisu ze se jedna o me realne zkusenosti .Na co vy odpovidate ze jsou to jen subjektivni pocity ktere nic neznamenaji a ze ty vase papirove z nejakych papirovych testu maji vetsi hodnotu.Pak napisete ze je to opacne :-) .Delate tu ze sebe vazne blbce.Kazdej si to muze precist


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Je to docela trapné, ty vaše lži, se kterých jste sám usvědčil,

      Vaše doporučení "Jednoznacne Nexus pokud.mate finance..." mluví za vše...


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      BTW vycházím z praktických zkušeností, které jsou fakticky a objektivně podloženy praktickými testy uznávaných autorit. Každý si je může dohledat. Nevycházím z papírových údajů výrobců a nějaký YT videi, doplněné o lži ve prospěch Nexusu, jako vy.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      To ze vychazite z videi na YT ste psal sam tak to nemusite obracet infantilne na me.Neni treba vytrhavat veci z kontextu.Kazdej si to tady muze precist sam...ten vas teoreticky a placeny marketing


    • Jarek

      7. června 2014 - Jarek

      Vy vlastnite Nexus 5? Jak dlouho?


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Viz vase "lag jako prase"...proste k smichu


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mirda: nikdy jsem nenapsal, že vycházím z YT, prosím citujte. Lžete. Jinak sorry ale čekat skoro sekundu a otevření okna, je lag jako prase.

      Jarek: nikdy jsem nenapsal že Nexus 5 vlastním (ani bych ho nikdy nechtěl vlastnit), telefon jsem zkoušel jako hodně dalších telefonů (patří to k mé práci).


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Cituji vaše doporučení:
      "Jednoznacne Nexus pokud.mate finance.Nokie 925 vede pouze ve fotoaparatu.Vydrz ma trosicku horsi nez Nexus 5.A rozmery take nejsou idealni.Sam oba telefony vlastnim.Zalezi jaky system preferujete.Kazdopadne cisty android nemusi vyhovovat kazdemu ale diky nemu a Hw v N5 (pri vypnutych animaci)je krasne plynuly a hlavne je rychlejsi nez vsecky Lumie(vyjma 930 tu se v ruce jeste nemel)"

      -Jednoznacne Nexus - vnucujete jen to své.
      -Nokie 925 vede pouze ve fotoaparatu - lež, rozhodně to není "pouze" fotoaparát (pravda je že fotoaparát je o u Lumie 925 o třídu lepší).
      -Vydrz ma trosicku horsi nez Nexus 5 - lež, výdrž je lepší u Lumie 925 (pouze se oháníte papírovým údajem o kapacitě baterie).
      -A rozmery take nejsou idealni - opět podsouváte své pocity - rozměry Lumie 925 jsou menší.
      -Sam oba telefony vlastním - sám jste se později usvědčil že to není pravda.
      -(pri vypnutych animaci)je krasne plynuly - lež, vypnuté animace nemají vliv na rychlost (lagy).
      -je rychlejsi nez vsecky Lumie- opět subjektivní a nepodložená lež.


      ... a mohl bych takto pokračovat u dalších vašich vnucovacích "rad".


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Tady je mé doporučení: "Který vybrat je pouze na vás.
      Ale rozdíly jsou, Lumia 925 má podstatně kvalitnější fotoaparát, delší výdrž, obsahuje plnohodnotnou navigaci zdarma, svižnější systém, glance screen, atp
      Nexus 5 má zase vyšší hrubý výkon, a je tak vhodnější na hry.

      Lumia 925 16GB je také levnější než Nexus 5 16GB. Nebo máte možnost Lumie 925 32GB za podobnou cenu jako Nexus 5 16GB."

      Prosím uveďte kde lžu (jak tvrdíte) a kde něco vnucuju.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Me tvrzeni je podlozeno i zahranicnima testama ktere si muze kazdy precist.
      To ze cekate 1 sekundu je vymysl a nebo jak rad pisete...subjektivni pocity a tudiz nesmysl.
      To ze Nexus 5 je rrchlesji je cistej fakt pac ho nebrzdi zadne animace.Vase prace je v marketingu WP tak leda


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Zase lžete, žádné vaše tvrzení jste zahraničníma testama nepodložil. Já jsem uvedl konkrétní renomované zahraniční testy.

      Ano, to že jsem na Nexusu občas čekal i s, je subjektivní, stejně jako vaše subjektivní informace, že vůbec nikdy nelaguje, ale na rozdíl od vás já jsem ty telefony reálně držel v ruce.

      To že Nexus je rychlejší pač ho nebrzdí animace je opět vaše lež. Animace totiž telefon vůbec nebrzdí, nespotřebovávají totiž žádný výkon CPU, a pouze zanedbatelné množství výkonu GPU (který se tak či tak nudí). Animace tak telefon nebrzdí, ale pouze maskují lagy, kterou (v této kategorii) dané především rychlostí uložiště (výkon CPU i GPU tady nehraje žádnou roli).


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Zahranicni testy uvedeji ze je nexus maximalne rychlej a nelaguje se ani pri nejnarocnejsich operacich.Tudiz vase nesmysly sou k smichu.Vzhledem k tomu ze u androidu animace jdou vypnout tak v rychlosti vede proste Nexus.Ano.U WP animace maskuji lagovani a tudiz se muze zdat ze sou plynule.Siditko na uzivatele.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Stále jste žádný konkrétní zahraniční test neuvedl, prosím uveďte konkrétní zahraniční test, ve kterém je objektivně změřeno, že je výdrž Nexusu lepší.

      Ještě jednou, vypnutí animací u Androidu tento telefon v žádném případě nezrychlí, lagy jsou způsobeny především storage, a animace to nijak nezrychlí ani nezpomalí. To jsou fakta. Marketingová slovíčka jako "šidítko" si zkuste nechat pro někoho jiného, když zase budete něco vnucovat.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Ta radoby plynulost WP na proti Androidu je jen siditko na uzivatele.Proste pri vyvoji systému dali vyssi prioritu obsluze zobrazení pred samotnyma provedenyma operacema na pozadi Vysledek je jednoduchej. U WP ceka uzivatel na nejakou akci tak je porad urcita cast vykonu procesoru vyhrazena pro zobrazovani animaci a ty jedou stale plynule. U Androidu to je jinak.Tam je skoro celej vykon pouzit na provedeni akce a jen minimum v te chvili na zobrazovani animaci a ty proto nekdy mohou zadrhnout. Jenze ve skutecnosti bude uzivatel cekat srovnatelne dlouho jen u WP nema pocit ze čeka pac je opilej rohlikem (plynulou aplikaci). Takze neni to zadnej zazrak nebo bozska optimalizace.Cekani je proste jen lepe namaskove. Normalni clovek na tohle neskoci.
      A to s tim zadrhavanim myslim spis jine konkurencni telefony s androidem a jejich narocne nadstavby(ktere ovsem zase prinasi zajimave fuknce).Nexus diky cistemu a skvele optimalizovanemu systemu takove problemy nema.

      Mimochodem
      http://www.phonearena.com...


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Takze siditko neni jen marketingove slovicko ale cistej fakt(furt se opakujete a pouzivate moje slova mirene na vas.Pekne trapne)
      Podobnych clanku najdete vice.Snad umite pouzovat google...nebo bing


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Chova se tak iOS viz muj odkaz.WP je to same


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Snažíte se odvést od tématu? Stale čekám na ty odpovědi. Nemám čas ty vaše keci čist, jste jako z reklamy.
      Jinak uvedený članek pouze říká to co já. Lagy způsobuje u těchto telefonů především storage, nikoliv CPU které má zde obrovské rezervy (pochopitelně u lowend Androidů které mají více jak 10x pomalejší CPU už to brzda může být). Dodejme že výkon CPU se za poslední dva roky zvedl asi 20x, storage se prakticky nezrychlila. Dále animace nespotřebovávají absolutně žádný výkon CPU (již od WP7.0 jsou plně prováděny na GPU). To jsou fakta.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Fakta mate v tom clanku.Podobne sou i v jinych clankach.Odkazy si najdete sam .Ja fakta napsal a dukaz (ze animace sou jen siditko) poslal.Na netu je toho plno ale pro vas to cenu mit nebudete kdyz ste placenej za reklamu WP.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Nebo mam vam natocit na YT video jak s rok a pul starym telefonem s anadroidem vlezu 30x za sebou do kontaktu bez jedine prodlevy a seknuti?Neco co vy na WP nikdy tak rychle neuvidite


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Sorry, ale ve vámi uvedeném článku nejsou žádné fakta, která by jakkoliv podporovala vaše výmysly. V článku se nikde není přímé a objektivní srovnání výdrže baterie mezi Lumii 925 a Nexus 5, ani nijak nesrovná čitelnost na slunci těchto dvou telefonů, nesrovnává ani jejich rychlost. Tudíž jste zase napsal pouze účelovou lež. Článek je také velmi neaktuální, a pouze potvrzuje má slova. Nadále platí, že vypnutí animací nijak telefon nezrychlí (pokud se bavíme o v rámci této kategorie). A faktem zůstává, že i Nexus 5 laguje. 30x po sobě spustit stejnou věc, to ano to Nexus zvládne bez lagu, to ale zvládne i mnohem pomalejší telefone, nicméně to není bežný způsob používání, zkuste si po sobě spustit 30 různých věcí, a pochopíte že Nexus 5 laguje, a že WP na Lumii 925 funguje mnohem svižněji.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Na Lumii se mi ovsem vsecko povypina a multitasking neexistuje.Napr, Skype se mi nacita pokazde tak 8 vterin.
      Pak samozrejme neexistuje nic takoveho ze by na lumii bezelo 30 programu.
      Opakuju.Recenze na konkretni telefon si najdete sam.Snad neni problem si najit recenzi Nexus 5 bud na ceskem serveru nebo nejakem zahranicnim.A tam se doctete ze se zadne lagy pri delsim pouzivani NEKONAJI,
      Vydrz a citelnost tam bude popsana take.Ja to mam z vlastni zkusenosti ktera je pro vas neobjektvni .Prakticky v zadne seriozni recenzi se nedoctete ze N5 se laguje ...ani v zaprahu.To se pro vas lzivej WP marketing nehodi.

      v tom odkazu sem poslal jak funguji ty vase radoby plynule WP.Samozrejme ze to nemuze priznat pac ste neskutecne zaujaty a vymyslite si cokoliv.Ostatni si to klidne muzou precist.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Kdo říká 30 programů, řekl jsem 30 věcí, např když otevřete seznam kontaktů, tak se pochopitelně žádný speciální program nespouští je to integrováno v systému. Multitásking v WP pochopitelně je (aplikace třetích stran u procesu běžího na popředí sice multitásking nemají přístupný, ale mohou si aktivovat background task, který už pochopitelně jede multitaskingu (např navigace funguje i na pozadí)). Skype se na WP8 poprvé startuje pod 2s, obnovení z uspaných aplikací na pozadí je okamžité. I na WP7 skype startoval méně, cca 5s). Stále opaku žádný zahraniční test kde by bylo porovnáváno a potvrzeno jste neuvedl, já o žádném nevím, a tak patrně žádný neexistuje. Pořád se vymlouváte na nějakou teorii. Lagy se na Nexusu 5 pochopitelně konají, po delším používání jako na každém jiném Androidu, to je fakt. Nexus 5 není žádná zázračná výjimka. V tom odkazu jste poslal odkaz na skoro tři roky starý článek, který je neaktuální, a pochopitelně z doby kdy žádné WP8 neexistovali (srovnává se tam s prehistorickým WM6.5).

      Pouze tu žvaníte nesmysly Lumii 925 ani žádný WP8 jste nikdy nedržel v ruce, možná jste někdy viděl starý telefon s WP7, to je vše.

      Už tu přestaňte neustále vnucovat ten svůj vysněný Nexus 5, klidně si ho kupte nikdo vám nebrání, ale všem ho tu nevnucujte. Jste silně zaujatý (ostatně logo Androidu by si do avataru dal pouze skalní zastánce Androidu). Vaše lži lze snadno prokouknout. Běžte si ty vaše marketingové žvásty tlačit někde jinde, tady nepochodíte.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jiste .Skype se spousti 2s .Dobrej joke.Multitasking u WP je hodne spatnej a staci par narocnejsich aplikaci a uz se ty prvni vypinaji.Skype byl priklad.Napr. diky tomu mam opozdene notifikace u FB coz je hodne omezujici.V prumeru se aplikace stazene ze storu zapinaji pres 5 vterin.Staci cca 4 az 6 takovych app a multitasking konci kvuli omezene RAM pameti.V nexu je volne RAM pameti po spusteni volne cca 1.2GB (ciste na aplikace)coz je mnohem vic nez dohromady (vcetne te pro beh systemu)u Lumie.Tenhle fakt proste nelze osidit a proto se vse tak brzo vypina.
      Stejne jako vy.Muzete si pohledat na netu sam.Clanek je stary ale princip je furt stejnej a to ze o nicem nevite neni zadna novinka.Nexe ste v ruce v zivote nemel ale hlavne ze se laguje.Jiste.Proste ste jen placenej marketingovej troll WP ktery poradny android v ruce nemel a i kdyby mel tak by to nesmel napsat.Bezte radsi koukat na YT na lagujici se androidy at muzete pak vsude psat sve "realne" zkusenosti.
      Opakuji.nikomu nic nevnucuji.Jen se ohrazuji proti tem nesmyslum co pisete a pritom ste Nexuse videl jen na obrazku.

      Precte si ceske recenze nebo nejake zahranicni a vsude se docte plus minus to same.Rychlost spickove,zadne lagy a skvelej multitasking.Nikomu nic nevnucuju.Je to holej fakt kterej WP ovce jen tak neprekousnou.Pac pak uz jejich system nema zadne vyhody


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      http://www.techradar.com...


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Napr. Tady se pise ze je rychlej a nic se nelaguje vcetne skveleho multitaskingu.Coz potvrzuje moje prakticke zkusenosti a vyvraci vase teoreticke zaujate nesmysly


    • """

      7. června 2014 - """

      Kdybyste šli raděj někoho oplodnit


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mirda: zase bláboly, na uvedeném linku se nic o srovnání výdrže baterie, čitelnosti na slunci, ani rychlosti s Lumii 925 nepíše. Co se týče lag-free, pak ano po rozbalení je možná lag-free HE HE, ale po delším používání, stejně jako jakýkoliv jiný Android bohužel už ne. Sorry ale zázrak se zase nekonal. Skype se spouští na WP8 pod 2s, stejně jako většina aplikací (spíše pod 1s). Multitasking a background tasky fungují bezproblémů, i při větším počtu, pochopitelně i při spuštěné app (WP mají na rozdíl od Androidu vyhrazenou paměť pro background tasky, takže nedostatek paměti nehrozí). Ostatně nikdy jste telefon s WP8 neměl v ruce, tak co tu plácáte.
      Na další bláboly nemá smysl reagovat, asi vás musí dobře platit, že tu tak žvaníte.

      Jste silně zaujatý a pravděpodobně placený, za propagaci Nexusu, který všem vnucujete jako jediný správný telefon. Ještě jednou, tady vám ty lži neprojdou.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jiste .Pro placenou WP ovci nebude nikdy dost argumentu.Ste k smichu a jen potvrzujete to ze tu kazdemu vnucujete WP a android jen pomlouvate aniz by ste o nem neco vedel.Ubohe blaboly.Nexus je proste rychlejsi a nelaguje se.Bezte si ty vase nesmysly psat zase o nus dal.Microsoft dava do marketingu hodne penez.Ale ze posle sve ovce i na heureku...to uz je moc.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Nejsem žádná placená ovce WP, já jsem zde žádný WP telefon nevnucoval a dokonce ani nedoporučil. Pouze jsem uvedl fakta, které jste nedokázal nijak vyvrátit. Tak jste se pustil do útoku reklamními slogany.
      Ty ses ukázal jak placený diskutér, který všem vnucuje svůj Android jako jedinou možnost. WP tu jen pomlouváš aniž by si ho aspoň jednou držel v ruce. Vše co jsi napsal jsou placené lži. BTW MS je znám tím že do marketingu dává minimum peněz, nejvíce do marktingu (včetně placení diskutérů jak bylo několikrát prokázáno) dává Samsung a Google.

      Na vaše lži (výdrž baterie, čitelnost na slunci, rychlost, atp jste nedokázal uvést jediný argument, a pouze jste tu plácal další lži. Stejně jako na další nesmyls že Nexus 5 nelaguje, což je abosolutní nesmysl, který jste opět nijak nepodlozil. Jste prostě prolhaný placený parchant, nemá smysl dále s vámi diskutovat.

      Pro ostatní, dejte si na tohoto člověka pozor, je silně zaujatý, k protlačení svých zájmů využívá lži, a velmi pravděpodobně je za svou činnost zde placený (ostatně stačí si přečíst ostatní jeho příspěvky kde neustále vnucuje Android)


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Vy tu vsude nenapadne podsouvate jak je automaticky WP v kazdem pripade rychlejsi a plynulejsi i kdyz to neni pravda.Dal sem sem odkaz na recenzi ohledne rychlosti a samozrejme ze vam to nestacilo.Na netu sou dalsi tisice prispevku ze se nexus nelaguje ale vy budete tvrdit hlouposti ze ma vterinove lagy.Tady proste jde videt ze ste nikdy nexus nemel.Mate starou Nokii a myslite si ze nic rychlejsiho neexistuje.Kazdemu tu podsouvate skryte ze android je zasekana plecka a zakamuflujete to nejakou pitomosti ze hodi lip aspon na hry...aby to vypadalo ze nejste zaujaty.Naopak jste silne zaujaty .Navic musite byt za tohle placeny protoze tolik lzi si nevymysli ani ta nejvetsi ovce .Leda nasazena a placen ovce MS.
      Pokud ja sem neuvedl zadny dukaz o citelnosti tak vy taky(nejake teoreticke kraviny ktere ste si vycetl z papiru nikoho nezajimaji).Zadne objektivni porovnani neexistuje pokud ty telefony nemate doma.Vy ste nikdy nemel ani 925 ani N5 takze vaseho blaboly si strcte nekam.
      Klidne muzete brecet jak chcete.A apelovat na lidi.Ale muzou si to precist jakej ste manipulator,podvodnik a lhar a kazdemu podsouvate nenapadne WP.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Co si to zase vymýšlíte prolhaný zbabělče, nedokážete argumentovat tak zase útočíte. Citoval jsem tu moje doporučení, a vyzval jsem vás ať mi ukážete kde lžu (jak jste mě obvinil) a kde něco vnucuji či podsouvám. Zbaběle jste pouze stočil téma jinam.
      Neuvedl jste žádnou recenzi kde by se tvrdilo že Nexus 5 je rychlejší než Lumia 925. Neuvedl jste žádnou recenzi kde by se potvrdilo že Nexus 5 s vypnutými animacemi se časem nezpomaluje (což už je principiálně blbost), nevedl jste žádnou recenzi kde by v přímém srovnání měl Nexus 5 větší výdrž než Lumie 925, jak jste tu všem lhal, a podobně tak pro čitelnost na slunci. Já jsem uvedl ve všech případech objektivní a jednoznačně průkazné praktické testy od nezávislých odborníků. Vy se tu oháníte pouze papírovými údaji a reklamními slogany výrobců. Nikdy jste neměl v ruce žádný telefon s WP8, jste se sám usvědčil.


      Prosím citujte kde co komu podsouvám. Zmetku prolhaný. Jste pouze placeným diskutérem Googlu, který tě sem nasadil. Jak jste několikrát dokázal. Všem tu lžete a vnucujete svůj Android, ale to ti neprojde hošánku, všichni už tě prokoukli.

      Jste nasazený agent od Google, který má za úkol všem v vnucovat Andorid, což dokazují vaše příspěvky. Já sem zde nedoporučil a už vůbec nevnutil žádný z telefonů, pouze jsem uvedl fakta, na které jste nenašel žádné argumenty, a tak jste se pustil do osobních útoků jak vám nařizuje příručka placeného diskutéra Google.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Vaše lži a vaše podsouvání a vnucování Androidu, které jste doposud nedokázal nijak vysvětlit, bez toho se nemá smysl dále bavit:
      "Jednoznacne Nexus" - vnucujete jen to své.
      "Nokie 925 vede pouze ve fotoaparatu" - lež, rozhodně to není "pouze" fotoaparát (pravda je že fotoaparát je o u Lumie 925 o třídu lepší).
      "Vydrz ma trosicku horsi nez Nexus 5" - lež, výdrž je lepší u Lumie 925 (pouze se oháníte papírovým údajem o kapacitě baterie).
      "A rozmery take nejsou idealni" - opět podsouváte své pocity - rozměry Lumie 925 jsou menší.
      "Sam oba telefony vlastním" - sám jste se později usvědčil že to není pravda (viz nesmyslné informace o čitelnosti a o spouštění aplikací).
      "(pri vypnutych animaci)je krasne plynuly" - lež, vypnuté animace nemají vliv na rychlost (lagy).
      "N4 sem mel hodne dlouho a za celou dobu ani jedno kousnuti a zadne zpomalovani" - opět lež, všem se Android zpomaluje
      "je rychlejsi nez vsecky Lumie" - opět subjektivní a nepodložená lež.
      "925 nema vubec lepsi vydrz ani citelnost na slunci." opět lež, Lumia 925 má prokazatelně nesrovnatelně lepší čitelnost na slunci.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Můj příspěvek, proti kterému jste nedokázal uvést ani jediný argument:
      "Který vybrat je pouze na vás.
      Ale rozdíly jsou, Lumia 925 má podstatně kvalitnější fotoaparát, delší výdrž, obsahuje plnohodnotnou navigaci zdarma, svižnější systém, glance screen, atp
      Nexus 5 má zase vyšší hrubý výkon, a je tak vhodnější na hry.

      Lumia 925 16GB je také levnější než Nexus 5 16GB. Nebo máte možnost Lumie 925 32GB za podobnou cenu jako Nexus 5 16GB."


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Ty tvoje lzi nejsou nicim podlozeny.Mohl by to byt tvuj subjektivni pocit ale to bys musel mit v ruce N5 a 925.Tobe staci ze to ma WP az uz musis reagovat protoze ses za to placenej.Odporna MS ovce ktere ani poradnej android v ruce nemela a radsi vsem nenapadne podsouva WP.Odporne a lzive jednani. Tim ze si napsal ze se Nexus laguje si jen ukazal jak zaujatej a podplacenej ses.Ve vetsiny tvojich prispevku podsouvas kazdemu WP a budes nam tu vykladat jak ses objektivni?Ses sprostej a podplacenej lhar.Nedal si tu jedinej objektivni dukaz cim by si podporil ty tvoje blaboly.Protoze si zaujata a podplacena ovce.


    • Hh

      8. června 2014 - Hh

      Už toho nechte. Jakub se tu hádá s každým, kdo nemá stejný názor na WP. Stačí si projít jeho příspěvky. Je na heuréce závislej. Když je jeho názor osamocen, hned přihodí nějaký anonym se stejným názorem. I dítě pozná, že je to zase on. Já bych ho normálně ignoroval.
      Správce by ho měl zablokovat. Pod každý příspěvek dotazu k výběru telefonu sice napíše alibistickou větu, ať si každý vybere, ale vždy nezapomene zkritizovat android.
      Je to opravdu nemocná ovce.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mirda (neboli také Hh): Které konkrétní mé lži? nebyl jsi schopen vznést jediný argument, přesto že jsem tě k tomu opakovaně vyzval. Rad ti ke kterémukoliv mému tvrzení doložím dostatečně průkazný důkaz. Ale ty raději jen využíváš osobních útoků, proto že jsi za to placený Googlem.

      Nexus 5 i Lumii 925 jsem měl, a Nexus 5, po delším používání laguje naprosto stejně jako jakýkoliv jiný Android v podobné kategorii. Nemám problém si Nexus 5 opět zapůjčit a předvést. Jinak telefon bez lagování je pouze reklamní nesmysl. Laguje každý systém, je jen otázka jak moc.
      Ty jsi Lumii 925 nikdy v ruce nedržel, a přesto tu o ní šíříš lži (viz absolutně informace o startování aplikací a o čitelnosti na slunci).

      Seš jen odporná podplacená ovce Googlu, a neumíš nic jiného než osobní útoky.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Můj příspěvek, proti kterému jste nedokázal uvést ani jediný argument:
      "Který vybrat je pouze na vás.
      Ale rozdíly jsou, Lumia 925 má podstatně kvalitnější fotoaparát, delší výdrž, obsahuje plnohodnotnou navigaci zdarma, svižnější systém, glance screen, atp
      Nexus 5 má zase vyšší hrubý výkon, a je tak vhodnější na hry.

      Lumia 925 16GB je také levnější než Nexus 5 16GB. Nebo máte možnost Lumie 925 32GB za podobnou cenu jako Nexus 5 16GB."

      Stále čekám, až mi řekneš co z toho je lež, rád ti ji dodám dostatečné důkazy. Na rozdíl od tebe uvádím totiž jen pravdivá fakta.


    • Hh

      8. června 2014 - Hh

      Mirda není Hh. Já mu psal, ať se na to vybodne se s tebou hádat. Jsi chorobně posedlý a nemocný. Měl by ses léčit člověče.


    • JK

      8. června 2014 - JK

      I Lumie 520 je rychlejší než Nexus 5.Android je zalagovaná mrcha.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jakub Ja to mam z vlastni zkusenosti.Ty to mas pouze z YT a nikdy si ho v ruce nemel chudaku.
      Nepotrebuju si tady psat jako anonym.Ses v tematu o N5 tak se nediv ze se ozvou i ostatni kteri nemohou cist ty tvoje nesmysly o sekani a podobne ty placena ovecko.Tvuj chabej pokus napsat anonymni vykrik do tmy pod "JK" jen potvrzuje slova hh.Ses ubozak a placena ovce ktera pomlouva telefon ktery nikdy v ruce nedrzela.Sam nemas zadnej podlozitelnej fakt.Jen tve vymysly.Kdyz sem ti podlozil nejake argumenty tak to bylo k nicemu.Nevim proc bych v tom mel dal pokracovat.Ses zaujatej a vsecko popres jako ubohej podplacenej lhar.Napisu ti to treba 100x.Ses jen podplacena MS ovce se starou vykopavkou v ruce co nikdy zadnej poradnej android nedrzela


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Zadny dukaz o tom ze by 925 byla rychlejsi si nedodal
      Zadny dukaz o tom ze by mela lepsi citelnost na slunci si nedodal
      Dukaz( objektivni)o vydrzi z bezne praxe si nedodal
      U Nexe nemusis po kazdem tuknuti cekat na provedeni animace.Tudiz je rychlesji.U Nokie musis vzdycky cekat na KAZDEJ prechod v systemu cca pul sekundy .To je proste fakt a celkove je to siditko na uzivatele.Tenhle fakt nepopre ani zaplacena ovce jako ses ty.A to nemluvim o neskutecne omezenem systemu WP


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Staci hned prvni recenze a narazis na prehravani videa.N5 FHD video pres 260 minut.925 HD video 290 minut.Pukud by byly podminky stejne a u obou byl stejny format a v HD vcetne u nexe taky zvuk do sluchatek tak vysledek bude stejny nebo lepsi u N5.Tot k te tve vydrzi


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Pri prehravani HD videa a 50% jasu vydrzela 925 6h,Nexus 5 pres 7h.Najdete si to na zahranicnich serverech nebo na smartmanii.Potvrzuje to jen ze ste proste sprosty lhar


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Sorry ale to pod JK jsem nepsal já, klidně si to ověř u administrátora.
      Žádné objektivní argumenty jste stále neuvedl, pouze reklmaní slogany, které musíš propagovat.
      Vydrž baterie je dle nezaujatých objektivních praktických testů na gsmarena.com lepší cca o 10% u Lumie 925. Podobně tak dle měření na notebookcheck je výdrž cca o 20% lepší.
      Čitelnost na slunci je dle testů na gsmarena.com o obrovských více než 50% lepší u Lumie 925.
      Rychlost je subjektivní, ale rád vám kdykoliv na vlastní oči předvedu poslopnost běžně používaných akcí (jako otevření kontaktů, vyhledání kontaktu, otevření, vytočení konkrétního čisla, atp) na telefonech, kteté jsou nějakou dobu v používäní, a lumia bude jednoznačně rychjlejší. Sorry ale vypnutí animace telefon nijak nezrychlí, animace zakrývají lagy, které má každý os, a vypnutí animací tyto lagy neodstraní. Jde puuze o to jak jsou tyto lagy velké, telefon bez lagů neexistuje, sorry ale zárak se nekoná ani u vámi vnucovaného Nexusu.

      Sorry ale vaše slohové práce plné reklamy na Android už mě nebaví číst.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Stejne tak nezaujate sou i na smartmania.cz ci jinych zahranicnich serverech kfe je jasne napsane ze N5 ma o neco vetsi vydrz

      http://smartmania.cz...

      http://smartmania.cz...

      Tady je jsou stejne podminky.HD,50% a stejnej zvuk.Zadne neobjektivni porovnavani s rozdilnyma formatama videii,jasu pri internetu atd..Takze si sve subjektivni vymysly o 10 az 20% (ktere sis vycucal z prstu nebo nejakeho zaplceneho clanku ktery si stejne nepostnul) strc nekam.tohle je proste fakt ktery sem i dolozil takze opet se jen potvrzuje ze ses zaujatej zmetek pro ktereho neni nic objektivni a radsi si neco vymysli.
      V predchozim clanku sem postnul ze N5 je rychlej a nic se nelaguje.Navic nemusi cekat na provedene animace jako u WP .Tudiz je je rychlesji a ma lepsi multitasking.Navic diky monohonasobne vykonejsimu Hw nabihaji aplikace rychleji.Dalsi nevyvratitelnej fakt.
      Ty tu furt jen neco placas ale zadnej clanek kde by bylo napsane ze N5 se laguje si nedodal.Ses jen uboha podplacena WP ovce a dela ze sebe furt jen blbce.Nikdo na tve lzi neskoci


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      A ty si kontaktuj administratora ze ja zas nebyl Hh.
      Vesmes mi je jedno jestli mi veris nebo ne.Ja si za svojim nazorem stojim a nepotrebuju svoji vlastni podporu z anonymniho uctu.Protoze me nazory jsou i z realnych zkusenosti s temahle telefonama.Ne jen z pairovych paramtru a YT jako u tebe.Ale ten vykrik do tmy od JK pasuje na podobnou ovci jako ses ty.Takze uz prosim nespamuj.Je to TRAPNE.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      S tou citelnosti je to taky lez.Mas v ruce jen papirove parametry ktere se v realu chovaji uplne jinak.IPS a Amoled je dalsi rozdil.Klidne si popis dalsich milion paramatru co si vyctes ale to nemeni nic na tom ze ralne srovnani nemas.Dalsi tvoje sprosta lez.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Napr. Vytazek z te recenze
      "Porovnával jsem spouštění oficiálního Twitter klienta a WhatsApp Messengeru na Androidu 4.1.2, 4.4, iOS 7 a Windows Phone 8. KitKat zcela přesvědčivě vede. "

      Muzes si to sam precist ovecko.Sam nemas nic v ruce jen marketingove reci od WP.Ses jako iovce.Co ti doda WP je pro tebe nejlepsi a nic vic nepotrebujes.A samozrejme nic neni lepsiho,ze jo.
      Proste ulhana,neobjektivni a v tomhle pripade i zaplacena ovce od MS


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Na uvedených lincích není objektivní srovnání Nexuse 5 a Lumie 925. sorry jsi mimo.
      Ostatní tvé bláboly nečtu, slohovku si schovej pro někoho jiného, stejně jsou to jen placené reklamní slogany. Dej link na srovnání těchto dvou mobilu, objektivní a popsanou metodologii (jako je třeba na gsmarena.com), kde je v čitelnosti na slunci a výdrži baterie lepší nexus. Jinak se s lhářem nemám o čem bavit.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Byl tam link na identickej test tech dvou telefonu.Vyhral N5.Lhar ses ty.Kazdej si to muze precist takze si placej co chces.Moc dobre vis proc to nechces cist.N5 je celkove lepsi telefon a moc dobre to vis a proto te to tak stve.Muzes si reagovat do aleluja ty MS podplacena ovecko.Ale kazdej ti tu napise to same.
      Staci kouknout jak ses rozlezlej po vsech telefonech a vsude vnucujes WP.Jednou se ti hodi IPS podruhe zase Amoled.Kdyz to nestaci tak si nahazujes anonymni dotazy sam aby si ukazal jak je ten android spatnej.Proste placena ovce.Ses omezenej chudacek jako tvoje WP.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Bohužel nejde o identické testy. Takže smůla. Navíc nezdají se být zahraniční, jak jste proklamoval.
      BTW lagovaní a rychlost spouštění aplikací je něco jiného. A nehodí se mi IPS ani Amoled, každý má své výhody, což asi stejně nepochopíte. Zbytek vaší slohovky jsrm nečetl, stejně to jsou samé marketingové lži.


    • Jaroslav

      8. června 2014 - Jaroslav

      Pánové, prosím o uklidnění. Nechtěl jsem svým dotazem vyprovokovat takový flame, život je krátký a nestojí za to si ho ničit hádkami.
      Děkuji všem za příspěvky, myslím, že raději ještě chvíli vydržím se svým SXP.


    • Anonymní uživatel

      8. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jedna se naprosto identicky test dvou ruznych telefonu kde vitez je N5.Naprosto nevyvratitelny fakt nez nejake nactene nesmysly WP podplacene ovce.
      N5 se nelaguje viz recenze a je mnohem rychlejsi diky absenci nepovinnych animaci.Nabeh aplikaci je rychlejsi u N5 diky mnohonasobne vyssimu vykonu.Vsecko jsou to nevyvratitlene fakta ktere sem dolozil.Pokud tomu neveris tak je to tvuj problem a jen to dokazuje tvou podplacenou zaujatost pro WP


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Mirda: sorry, ale na smartmanii opravdu nejde o identické testy (nějaké přehrávání videa, nějaké aktivní používání, procházení nějakých stránek, vše to jsou subjektivní testy dvou různých redaktorů, nejsou za stejných podmínek a už vůbec nejsou identické). Identické testy, s dokumentovanou metologii máte třeba na mnohem prestižnějším gsmarena.com http://www.gsmarena.com... a http://www.gsmarena.com... , ještě přesnější měření za stejných podmínek třeba na http://www.notebookcheck.com... a http://www.notebookcheck.com... .
      Navíc i kdyby náhodou oba redaktoři přehrávali stejné video, při stejném nastavení telefonu (zejména zapnuté různé funkce), a stejného vyhodnocení (u lumie se např video zastaví při úsporném režimu, to ale stále zbývá spousta energie), což by byla opravdu velká náhoda, tak samotná délka přehrávání videa neuvádí výdrž telefonu, pouze podsouváte subjektivní informace, které jste zrovna našel ve prospěch Nexuse. Dále ve vámi uvedených lincích se nic nepíše o čitelnosti na slunci, já dodávám linky na http://www.gsmarena.com... http://www.gsmarena.com... a myslím že rozdíl v display sunlight contrast ratio 3402:1 vs 2228:1 hovoří za vše. Dále to že má Nexus 5 vyšší hrubý výkon jsem uvedl já, bohužel to absolutně nijak nedokazuje že je Nexus 5 rychlejší. Stejně jste nedokázal že Nexus 5 nelaguje. Vypnutí animací také nijak nezrychlí telefon (jak jste sám dokázal v prvním uvedeném linku).

      Myslím že není co dodat, všichni si na vaše vnucování Androidu už jistě udělali názor sami.


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Jaroslav: to máte pravdu, ale když by se neflamovalo tady, tak by to bylo někde jinde. V každém případě já vám na rozdíl od jiných "jednoznačně" nedoporučuji ani jeden, pouze uvádím rozdíly (viz můj první příspěvek), a doporučuji se rozhodnout především podle sebe, to co vyhovuje právě vám, a nikoliv na základě, toho že vás někdo ukecá, že právě ten jeho telefon je ten nejlepší.
      Ať už teď, nebo kdykoliv později, přeji ať si dobře vyberete.


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Ty si taky nijak NICIM nedokazal ze Nexus 5 laguje tak prosim uz nech tech lzi.Ja to mam podlozene min clankem ale ty nicim.Navic si v ruce N5(jak si sam uz priznal)nemel....i kdyz ses za to placenej.
      Na smartmanii je objektivni test za stejnych podminek kde vysel jako vitez N5.I kdyz se jedna pouze o video tak ty nemas ani to.Nelibi se ti to ale tady ti nikdo neskoci na ty tvoje oblbovaky pro jine ovecky.Nexus si nekupuji obycejni BFU tak se nam tu furt nesnaz psat svoji pravdu ktera se zaklada pouze na lzich a podsouvani WP.
      Ja dodal objektivni test.Ty si dodal jen papirove parametry a marketingove zvasty...ovsem jako vzdycku.Takze klidne si brec jak chces ale proste to je fakt.At se ti to libi nebo ne


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Svůj názor už jsem uvedl a podložil reálnými testy (nikoliv papírovými údaji výrobce), nemám další důvod na vás reagovat.


    • Marcel

      9. června 2014 - Marcel

      Jakub:
      trapný alibismus. První se tu do krve hádáte o Nokii a pak Jar. mažete med kolem huby. Děláte to vždycky. Klasická placená WP ovce.Vnutit WP - hlavně nenápadně.


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Marcel: Žádný WP telefon jsem zde nevnucoval ani dokonce jednoznačně nedoporučil. Ve svém doporučení jsem uvedl pouze fakta, které nikdo nevyvrátil, a nechal ať si tázající rozhodne sám. Tázající již uvedl, že pro něj tato diskuze není přínosná, tudíž nemám důvod nadále pokračovat. Zkuste si najít jiný flame.... Na shledanou.


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Uvedl si lziva fakta.Staci kouknout na ostatni tvoje prispevky jinde.Vsude podsouvas kazdemu WP.Aby si vypadal nezaujate tak napises pro android nejake bezvyznamne plus a pro WP dulezita plus.Hrozne do oci bijici.Neuvedl si zadna fakta.Jen papirove teorie ktere stejne nebyly plus pro nokii.N5 ma proste lepsi vydrz a je rychlejsi.To jsou fakta a mnou podlozena.


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Ještě jednou, doporučil jsem:

      "Který vybrat je pouze na vás.
      Ale rozdíly jsou, Lumia 925 má podstatně kvalitnější fotoaparát, delší výdrž, obsahuje plnohodnotnou navigaci zdarma, svižnější systém, glance screen, atp
      Nexus 5 má zase vyšší hrubý výkon, a je tak vhodnější na hry.

      Lumia 925 16GB je také levnější než Nexus 5 16GB. Nebo máte možnost Lumie 925 32GB za podobnou cenu jako Nexus 5 16GB."


      Jedná se o jednoznačná pravdivá fakta, které jsem dostatečně dokázal, a které jste nedokázal rozporovat.
      Jedině "svižnější systém" je subjektivní informace, ovšem ne lživá, je to moje osobní zkušenost, a že vy máte jinou osobní zkušenost vám nikdo nebere, stále je to ale subjektivní informace.

      Pokud "vyšší hrubý výkon" u Nexusu 5 považujete za "bezvyznamne plus", pak si poněkud sám protiřečíte.

      Víc s vámi nehodlá diskutovat, nemá to pro nikoho žádný přínos. Na shlédnou.


    • Anonymní uživatel

      9. června 2014 - Anonymní uživatel

      Nedokazal si vubec nic.Ani tvoje papirove parametry to nedokazaly presvedcive.Uz to ze pises "hruby" vykon staci.Jde ti to proti srsti ze aspon neco takoveho musis napsat aby si nevypadal jeste vic podplacene ty podvodniku ulhanej.Reagovat beztak stejne budes pac bys nedostal premie od MS ovecko.Utikej si ovlivnovat jine BFU uzivatele a nenapadne jim podsouvat WP...a nezapomen oprasit marketingove zvasty a papirove parametry...pripadne si je trochu uprav aby vyhovovaly tem tvojim vymyslum ktere stejne nemuzes dolozit .


    • Anonymní uživatel

      10. června 2014 - Anonymní uživatel

      LOL


    • Anonymní uživatel

      10. června 2014 - Anonymní uživatel

      GTFO WP ovecko


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.